Entertainment

Peter Gillis: ‘Ik word weggezet als zware crimineel’

Oh oh, wat is er aan de hand met onze favoriete realityster en vakantieparkenmagnaat, Peter Gillis? Hij heeft wat te klagen over justitie. Tijdens een rechtszaak in Den Bosch verklaarde hij dat hij geschokt is. "Ik ben zwaar geschrokken", jammerde hij. "Ze behandelen me alsof ik de zwaarste crimineel ben, dat doet echt pijn." Tja, misschien moet Peter even een pauze nemen van zijn vakantieparken en wat tijd doorbrengen op het rechtbankterrein om zijn zaken recht te zetten.

Vernederen

De advocaat van Peter Gillis, Mark Hendriks, beweert dat het doel van de strafzaak is om de vakantieparken van de Oostappen Groep te ruïneren en Peter publiekelijk te vernederen. Hij smeekte de rechtbank om de zaak nietig te verklaren vanwege schending van de regels van een eerlijk proces.

De rechtbank zal zich dinsdag buigen over de vermeende belastingfraude waarbij Peter, acht van zijn Oostappen-vakantieparken in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland, en een holding betrokken zouden zijn. Volgens het Openbaar Ministerie hebben vooral Peter, zijn dochter Inge, en zijn ex-vrouw Treesie zich schuldig gemaakt aan deze fraude, hoewel zij niet aanwezig waren tijdens de zitting. Tijdens deze zitting krijgen de advocaten van de verdachten de kans om hun onderzoekswensen bij de rechtbank in te dienen. Hmm, het lijkt erop dat Peter niet alleen problemen heeft met zijn vakantieparken, maar ook met de rechtbank.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt Peter en zijn vakantieparken van een flinke dosis gesjoemel. Ze zouden jarenlang huisjes hebben verhuurd zonder deze in de administratie op te nemen. De huurders moesten het geld contant betalen, vaak aan Peter zelf. “Op deze manier is er een heleboel omzet buiten de boeken gehouden”, aldus het OM. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt Peter er ook van beschuldigd documenten te hebben vernietigd en ontbreekt er loonadministratie van buitenlandse medewerkers.

De FIOD, oftewel de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst, heeft flink onderzoek gedaan naar de belastingaangiften en administratie van Peter en zijn parken. Volgens het OM was het een zootje in de administratie en zouden ze onjuiste of onvolledige informatie aan de belastingdienst hebben gegeven. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt Peter ook verdacht van het niet (tijdig) doen van aangifte vennootschapsbelasting.

Peter Gillis: ‘Ik word weggezet als zware crimineel’

Alsof Peter nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft, worden ook meerdere gemeenten foxwild op hem. Ze beschuldigen hem van illegale praktijken zoals het huisvesten van arbeidsmigranten zonder toestemming, het ontduiken van toeristenbelasting, het runnen van horeca zonder vergunning, illegale uitbreidingen en het laten verloederen van zijn parken. Tja, zo te horen kan Peter binnenkort wel een flinke vakantie gebruiken, maar of hij die nog kan betalen, dat is een ander verhaal.

10 reacties

Hans van der Togt

Wat een boef is het toch, maarrr wel een hartje van goud

Parkmanager Altwin

Met zijn 150 kilo is Peter zeker zwaar of hij nou een crimineel is daar beslist de rechter over niet het OM

Spekpeter

Dit jaar gaat hij failliet , als hij het al niet is …

Richard de Berckt

Jeetje, nu moet Parkie Markie verhuizen, Inge de bak in en Ruud is altijd stoned. Maar goed dat Wendy helemaal origineel is. Ik heb wel zin in een etentje

Klaas Kopkaas

Loopt niet goe af!

Barend de Positivo

En wat kan hij eten, eten als de beste, en sporten doet hij ook nog wel eens, en werken , die staat vroeg op daar in de kempen , een snelle jongen. ik kan daar wel mee omgaan hoor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! we gaan doorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Natnek

De fiod zijn boeven en belasting = diefstal.

Roy 'recorder' de vries

Ok een dikke crimineel dan.

Frans Duitsch

Ik ben zwaar, Gilles is gewoon een crimineel.

Parkmanager Richard

Ik vermoed dat Peter binnenkort zn BV laat ploffen, en dan de schuld neerlegt bij de overheid. Slaat hij natuurlijk een slaatje uit om vervolgens nog eens een schadeclaim in te dienen bij de staat…