Entertainment

Miljuschka Witzenhausen over band met vader: ‘Ik weet niet hoe hij zijn leven leidt’

Miljuschka Witzenhausen heeft goed contact met haar moeder, maar met het contact tussen haar en haar vader zit het net even anders. “Mijn vader is een lamlul.”

Geen contact

Miljuschka Witzenhausen heeft gelukkig ontzettend goed contact met haar moeder, maar bij haar vader is dat helaas een heel ander verhaal. Miljuschka, de televisiekok, die vorig jaar nog woest was, heeft geen contact meer met hem en vertelt er deze week openhartig over in weekblad Story…

“Ik weet niet hoe hij zijn leven leidt”, zegt Miljuschka over haar vader Jaap. “Ik wens hem het allerbeste, maar hij kan me niet geven wat ik nodig heb.”

Ze heeft daarentegen wel een sterke band met haar moeder. “Mijn moeder is een oma op afstand. We vullen het in zoals wij dat kunnen, op onze eigen manier. Dat is heel waardevol”, vertelt Miljuschka. “Ik spreek mijn moeder twee keer per dag en de kinderen ook.”

“Mijn vader is een lamlul”

In 2019 schreef ze in haar column voor het tijdschrift Flair ook al over haar vader. Toen ze 11 jaar was vertrok haar vader met de noorderzon en dat is niet in de koude kleren gaan zitten bij de presentatrice. “Mijn vader is een lamlul”, begon ze haar column. “Van het type ‘ik houd het vol zolang het niet schuurt’. Het moet leuk zijn, makkelijk, hem behagen en in de kaart spelen”, schrijft ze. “Hij wás vreemd, maar achteraf gezien gíng hij ook vaak vreemd.”

Als ze het over haar vader heeft, praat ze vaak alsof hij is overleden. “Zo voelt het ergens ook. De man die altijd met mij achter het fornuis stond en te harde grappen maakte bij de slager was opeens verdwenen.” Miljuschka vertelde dat ze hier nog altijd veel problemen mee heeft. “Mijn vertrouwen is in de basis gronding verstoord.”

5 reacties

Rogier smit

Ik weet het ook niet !

Ome Willem

Vertel eens over je lieve oom

P L I E N

Jaap de Vreemdganger is een l.a.m.l.u l. die met de Noorderzon vertrokken is
Het is toch fantastisch dat die Noorderzon nog met enige regelmaat terugkeert!?
Zo kan je nog op de ouderwetse manier voor altijd uit iemands leven verdwijnen 🙂

Piet Bambergen

Miljuschka altijd +veel

Glenn

Free de neus!