Michael van Gerwen gunt tegenstander haat: ‘als je erom vraagt, kan je het krijgen’

Michael van Gerwen gunt tegenstander haat: 'als je erom vraagt, kan je het krijgen'

Michael van Gerwen gunt tegenstander haat. Het gaat om Gerwyn Price die gisteren tijdens de wedstrijd met een koptelefoon verscheen. Zo probeert hij zich af te schermen van het publiek die hem stond uit te jouwen. “Als je erom vraagt, kan je het krijgen”, vindt onze menselijke Shrek.

De menselijke Shrek

Wanneer we spreken over ‘de menselijke Shrek’, weten we allemaal om wie het gaat. Onze top darter Micheal van Gerwen lijkt op het figuur als twee druppels water, maar dat is natuurlijk niet waar hij bekend om is. Gisteren won hij met 5-0 de wedstrijd tegen de Engelse Chris Dobey.

Chris Dobey had geen schijn van kans

Chris had geen scheen van kans, want Micheal walste keihard over hem heen. Vandaag staat hij tegenover Dimitri Van den Bergh en in een interview met het AD laat Micheal weten er naar uit te kijken. Micheal vertelt: “Chris wist me niet onder druk te zetten en speelde niet zijn beste spel. Ik wist vooraf dat ik zou winnen als ik m’n niveau zou halen. En dat heb ik gedaan. Maar het is niet zo makkelijk als het misschien lijkt. Het geloof is terug bij mij, en dat is heel belangrijk.”

Michael van Gerwen gunt tegenstander haat

Ondertussen krijgt van Gerwen ook de vraag over de koptelefoon van Gerwyn Price. Gerwyn deed deze op toen hij achter begon te staan. Zo kon hij zich afschermen van het gejoel van het publiek. Michael is daar niet verbaasd over en moest er zelfs om lachen. “Het is pijnlijk voor hem, maar het heeft ook met je mentale weerbaarheid te maken en een speler net als hem heeft dat eigenlijk helemaal niet nodig. Jammer, maar het is nou eenmaal zo”, aldus Michael van Gerwen.

‘Als je erom vraagt, kan je het krijgen’

Sterker nog: Michael vindt dat het Gerwyns eigen schuld is: “Hij heeft over zijn eigen afgeroepen, want hij stond altijd zo naar het publiek (gebaard handen naast zijn oren), noem het maar op. Dus je kunt het van twee kanten bekijken. Ene kant denk ik van: ‘hé, een grote speler als Gerwyn Price moet je een beetje respect voor hebben’, maar aan de andere kant: als je erom vraagt, kun je het ook krijgen.”