Televisie

Maxime Meiland over een verleden van seksueel misbruik: ‘ik zag het niet meer zitten’

Maxime Meiland over een verleden van seksueel misbruik: 'ik zag het niet meer zitten'

In een boek dat binnenkort uitkomt vertelt Maxime Meiland over een verleden van seksueel misbruik. Jan Dijkgraaf hielp haar bij het schrijven. Gisteren zat de 27-jarige ongetalenteerde Maxime aan tafel bij Humberto op Zondag om erover te praten.

Maxime Meiland over een verleden van seksueel misbruik

Op 30 maart komt het boek uit dat Maxime Meiland in samenwerking met Jan Dijkgraaf heeft geschreven. Het draagt de titel: Maxime – misbruikt, ontspoord en nu…. gelukkig! Heftig… Ze omschrijft zichzelf nu met drie woorden waarvan je de eerste twee toch liever niet wil dragen. Lijkt mij… Maar het gaat ook daadwerkelijk over haar verleden van seksueel misbruik.

‘Het begon met een naaktfilmpje’

Bij Humberto aan tafel legde ze uit dat het seksuele misbruik al begon op haar veertiende. “Het begon met een naaktfilmpje dat verspreid werd op school, daar begon de ellende mee”, legt Maxime uit terwijl haar moeder Erica gezellig naast haar zit. “Ik denk dat ik nooit de Maxime word die ik daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter.”

‘Ik zie het niet meer zitten’

En daar houdt de ellende nog niet bij op, want Maxime had (net als Bridget Maasland) last van zeer depressieve gevoelens. Ze deed zelfs verschillende pogingen om aan het leven te ontsnappen. Totdat haar redding haar dochtertje Claire bleek te zijn. “Eigenlijk is Claire’tje wel een beetje mijn redding geweest in het leven. Ik heb ook wel echt momenten gehad waarin ik dacht: dit komt niet meer goed, ik zie het niet meer zitten”, vervolgt ze.

‘Je bent niet alleen’

Je vraagt je af waarom daar nu dan een boek over geschreven moet worden, maar daar heeft Maxime ook een uitleg voor klaarstaan. Ze wil de lezers van het boek namelijk hoop bieden. “Daarom zit ik hier, om andere meiden en jongens mee te geven: je bent niet alleen.” Hoe mooi kan het zijn?

Nog geen reacties