Entertainment

Mark Baanders: ‘Ik heb moeite gehad met de rare vlekken in mijn gezicht’

Mark Baanders

Mark Baanders had ‘moeite met de rare vlekken’ in zijn gezicht, zo laat hij weten in Expeditie Robinson. Slijptol heeft een huidaandoening, waardoor pigmentcellen uit de huid en het haar verdwijnen.

Mark Baanders: ‘Ik heb moeite gehad met de rare vlekken in mijn gezicht’

“Ik heb vitiligo”, aldus Mark Baanders. “Normaal gesproken probeer ik de vlekken in mijn gezicht te verbergen, maar dat was geen optie in Expeditie Robinson. Ik probeerde me zo goed mogelijk te beschermen tegen de UV-straling onder de Maleisische zon. In Amsterdam doe ik er een hoop aan om het te maskeren. Met poeder, met zalf, met camouflagecrème. Hier heb ik het gewoon, dus ziet iedereen het ook.”

“Ik heb best moeite gehad met de rare vlekken”, vervolgt Mark Baanders, die aangeeft dat zijn vriendje Boaz er geen problemen mee heeft. “Hij zei: ‘Goh, ik heb ook niet gekozen van wie ik hou. Als dit is wie jij bent, dan vind ik het prima.’”

Mark Baanders lacht als hij terugdenkt aan een andere vraag die hij stelde aan zijn vriendje, namelijk of Boaz van de PowNed-verslaggever zou houden als hij ‘heel dik’ zou worden. “Ja, Mark, ik ga zeker niet van jou scheiden omdat je onsmakelijk dik wordt”, reageerde meneer. “Seks zul je alleen niet meer hebben.” 

Traumatische ervaring

Onlangs vertelde Mark Baanders in de podcast Borrelpraat over zijn ‘traumatische ervaring’ bij Expeditie Robinson. “Zo weinig eten, op die manier moeten leven en slapen, is gewoon een traumatische ervaring”, zei hij. “Je kruipt enorm dicht naar elkaar toe. Allemaal mensen die je op het perron of in de bar nooit zou aanspreken, die zie je opeens naakt naast elkaar kakken.”

“Wel voerde ik diepe gesprekken met de andere mensen op het eiland”, vervolgde Mark Baanders. “Je hebt het over verhalen, onverwerkt verdriet wat daar opeens naar boven komt. Je deelt verhalen die je moeilijk vindt waar je zelf nog niet eens een antwoord op hebt gevonden. Al die verhalen weten je beste vrienden nog niet eens.”

11 reacties

Piet

Wordt dit wel geplaatst????

Melanie Suikerbuik

Die jongen gen is een grote kak gimmick

Henk

Zaadvleqqen zeker?

Gerard Joooling

Boaz? Is dit een kerel of parkiet ofzo? Wat een naam.

Nelis

Vitiligo ? Ingebrand zaad noemen we dat

Samantha de Jong

‘Ik heb moeite gehad met lezen en schrijven’, telt dat ook? Groetjes Barbie

Hugo de J

Ik heb nog wel een partijtje mondkapjes over in mijn schuur. Kopen Mark?

Floris Wyers

Wat mankeert er aan mijn zaad?

Patricia Paay

Laat je volpissen

Transformert

Mijn vriend heeft altijd vlekjes op zijn geslachtsdeel na de daad.

Wim

Je bent een goed persoon in mijn ogen. Dat is belangrijker dan een vlekje.