Linda de Mol wist ook van Ali B’s wangedrag

Linda-de-Mol

Het begint er steeds meer op te lijken dat Linda de Mol een hele nare rol heeft gespeeld in het grootste misbruikschandaal ooit in Hilversum. Naast dat ze al jaren op de hoogte was van het seksueel grensoverschrijdende gedrag van de bandleider/partner Jeroen Rietbergen wist ze ook dat Ali B beschuldigd werd van aanranding en verkrachting. Twee slachtoffers hadden zich namelijk 1,5 jaar geleden gemeld bij haar blad LINDA.

Je ziet ze nog zitten, de kontenkuipers, met hun verhaal dat Linda pas het echte slachtoffer was. En wat blijkt, De Mol wist ervan en hield gewoon de kaken op elkaar.

“We geloofden de vrouwen absoluut, maar vonden de verhalen niet voldoende. Voor publicatie was echt meer bewijs nodig”, aldus creatief directeur Jildou van der Bijl in de Volkskrant. Het gaat hier om twee vermeende slachtoffers, waarvan er eentje in de documentaire van BOOS te zien was. Dat gaat om het meisje van het schijverskamp. Hun verhalen over Ali waren bekend bij ‘diverse medewerkers van het tijdschrift’ Ook Linda de Mol was “vertrouwelijk op de hoogte gesteld”.

En denkt er werkelijk iemand op deze aardkloot dat Linda hoorde van het wangedrag van The Voice-coach Ali B en daar haar broer John, de baas van de toko, niet even over belde. Precies, dus John de Mol wist ook gewoon al van Ali. Die loog blijkbaar in het interview met Tim Hofman niet alleen over de rol van Rietbergen.