Linda de Mol is helemaal klaar met 2022: ‘laten we lief voor elkaar zijn’

Linda de Mol is helemaal klaar met 2022: 'laten we lief voor elkaar zijn'

Linda de Mol is helemaal klaar met 2022: ‘laten we lief voor elkaar zijn’. Dat vertelt ze in een interview met Shownieuws bij de dag die belangrijk is voor haar stichting ‘LINDA.foundation’. Ze noemt 2022 ‘zo’n enorm negatief jaa’ en wil daar tegenwicht aan bieden. Kan iemand mij een teiltje brengen? Wat een slap gel*l is het weer.

De inpak-dag

“Dit is voor de LINDA.foundation de allerleukste dag van het jaar, want dit is de grote inpak-dag waarin al die mooie doosjes met meer dan 650 euro aan cadeaubonnen ingepakt worden en dan verstuurd worden naar gezinnen in Nederland”, vertelt Linda terwijl ze zichzelf bevredigd. Het gaat over gezinnen met kinderen die het financieel zwaar hebben. “Inmiddels weten we dat elk doosje zóveel blijdschap veroorzaakt”, vervolgt ze.

‘Een héél negatief jaar’

“Dat is volgens mij wel heel fijn, want op een of andere manier vind ik het een héél negatief jaar – misschien ook persoonlijk – waarin mensen heel hard zijn en heel zwart-wit”, zegt Linda die zelf hartstikke leuk meedoet met de negatieve uitingen dit jaar. Ook dit is weer een gevalletje die we hypocriet mogen noemen. Was zij niet degene die een studiolamp op het hoofd van een Angela de Jong-look-a-like liet vallen in haar nieuwe, überslechte serie?

En dat niet alleen. Linda schreef in haar eigen blad haar kant van het verhaal betreffende haar ex-vriend Jeroen Rietbergen die zijn handjes niet thuis kon houden bij TVOH. En ook in dat stuk nam ze vooral een slachtofferrol aan en beschuldigde collega’s en andere kanalen van de ellende die zij nu meemaakte. Maar goed…

‘Het relativeert je eigen problemen enórm’

Dit evenement zou moeten draaien om het helpen van arme gezinnen. En op zich gebeurt dat (gelukkig) ook wel, maar het haalt Linda vooral van de gedachten over haar eigen problemen af. “Ik knap hier enorm van op en het relativeert je eigen problemen ook enórm”, zegt ze.

Maar even alle gekheid op een stokje: het helpen van arme gezinnen is natuurlijk een goed gegeven. Linda zelf is gewoon verschrikkelijk. Over één ding zijn we het dan wel weer met haar eens: “Want geld maakt niet gelukkig – dat weet ik inmiddels – maar als je helemaal geen geld hebt maakt het je ook heel erg ongelukkig en levert het je een zooitje stress, zorgen en narigheid op die vooral voor kinderen heel erg is.”