Leonie ter Braak vertrekt bij SBS 6

Leonie_ter_Braak

Leonie ter Braak presenteerde de laatste tijd het flop programma HLF8 wat van origine van Johnny de Mol is. Na dat debacle is het zover: Leonie ter Braak vertrekt bij SBS 6 en tekent bij RTL 4.

Van het zinkende schip naar een beter nest

Eerder had ze al een aantal andere totale mislukkingen bij SBS 6, zoals Mars tegen Venus en Cupido Ofzo. (Dit heb ik even opgezocht, want ik kende persoonlijk beide programma’s niet eens). Na al deze falende programma’s is Leonie er klaar mee. Ze kreeg een aanbod van RTL en sprong zo snel ze kon van het zinkende schip genaamd SBS 6 af.

Vanaf januari is het dan zover. Leonie komt in een beter nest terecht. Ze heeft een contract getekend van drie jaar. Wat ze precies bij RTL gaat doen is nog onbekend, maar men vermoed wel al dat ze waarschijnlijk bij RTL Boulevard terecht gaat komen. Even een kleine sidenote: die Leonie is eigenlijk helemaal niet om aan te zien op televisie, dus de fiasco’s zijn niet alleen aan SBS te wijden. Bij RTL scoort ze straks ook niet. Maar dat ter zijde…

Het einde van HLF8

Voor zover dat nog kan, krijgt HLF8 hier natuurlijk ook ‘problemen’ van. Leonie presenteerde de talkshow namelijk twee dagen in de week en Johnny de Mol zal echt nog niet terug gaan komen. Niemand wil nog bij hem aan tafel zitten in het programma. Al zullen wij er niet stijl van achterover slaan als straks blijkt dat hij het toch weer gaat presenteren. Hij komt immers ook nog een keer op tv met Restaurant Misverstand. Of, iemand met verstand bij Talpa zegt: ‘kap nou toch eens met dat ruk programma van een HLF8‘.

Neerwaartse spiraal

Fons van Westerloo (oud-zenderbaas van SBS 6) schreef in De Telegraaf: “Al die talkshows vissen in dezelfde vijver. Als je als gast weet: dat programma scoort niet, dan ga je toch liever ergens anders zitten en dat zie je ook, dat de goede gasten ergens anders zitten. Zo beland je als programma in een neerwaartse spiraal.”

KLIK HIER OM RODDELPRAAT TE STEUNEN