Televisie

Kinderen Beau van Erven Dorens thuis in de kou en met jas aan in bed

Kinderen Beau van Erven Dorens thuis in de kou en met jas aan in bed

Kinderen Beau van Erven Dorens thuis in de kou en met jas aan in bed. Die verschrikkelijk deugniet van een Beau, een rolmodel voor de maatschappij, een top vent die niks fout kan doen en die het ‘goede voorbeeld’ geeft door boosters in te spuiten op televisie… Die vent met miljoenen op zijn rekening zet nu zijn verwarming thuis uit. Wat een goede vent is het ook.

Een nieuw energiebeleid

Beau van Erven Dorens heeft een práchtig column geschreven over het energiebeleid die hij thuis momenteel streng voert. “Er heerst thuis een nieuw energiebeleid. Daarom is het bij ons in de gang 11,3 graden, in de hal 11,5 en in de aangrenzende zitkamer en mijn werkkamer 13 graden rond.” Wauw! Applaus. Die man is zo goed, hè?

Hij vervolgt: “Op het opendraaien van de schaarse radiators op deze verdieping staan lijfstraffen en ik betrapte mij erop dat ik speciaal het licht aanklikte, deels als daad van verzet en deels in de ijdele hoop dat ik daarmee enige warmte in de archipel zou kunnen brengen.” Nee, l*l, led lampen geven geen warmte.

Kinderen Beau van Erven Dorens thuis in de kou

Zijn kind, die studeert voor het eindexamen, zit in de keuken te rillen en zegt dan ook tegen Beau hoe koud het binnen wel niet is, maar Beau antwoordt hierop met: “de verwarming mag niet hoger dan 18 graden.” Waarom? Alsof Beau die paar centen extra niet kan betalen? De reden voor deze beleidsvoering is mij totaal onbekend.

Dan gaat het in zijn verhaal over hoe mensen in Rusland wel niet kou moeten lijden en sluit daarom af met: “tegen middernacht kruip ik in mijn luxe iglo heel dicht tegen haar aan en ik beloof: mij hoor je niet meer piepen over een koud huis.” Is dit een moment waarop we opnieuw moeten applaudisseren? Of wat is hier de bedoeling van? Godsammekrake…

Nog geen reacties