Jutta Leerdam heeft een eetstoornis 

Jutta Leerdam heeft een eetstoornis 

Jutta Leerdam heeft een eetstoornis, dit werd bekend gemaakt bij Open Kaart van Robbert Rodenburg. Jutta heeft het in Open Kaart over allerlei zeer persoonlijke dingen. Zo ook over hoe ze om gaat met voeding in verband met haar sport. Ze vertelt hierbij dat dit een hele lange tijd niet goed ging. Ze heeft volgens haar zeggen te veel discipline. Ze wou alleen maar perfect eten en geen ongezonde voeding meer eten. 

Jutta vindt onzekerheid goed 

Jutta vertelt in Open Kaart over haar onzekerheden en hoe ze hier nu mee omgaat. Op de vraag of ze wel eens moeite heeft met discipline antwoordde ze: “Dat was vooral in voeding. Ik wilde zo perfect zijn, ik sloeg helemaal door.”. Jutta Leerdam omschrijft hierin een eetstoornis, maar ze wil het zelf geen eetstoornis noemen. 

De onzekerheden die Jutta nog steeds bij haar meedraagt, vindt ze iets goeds. Ze vertelt dat ze hierdoor scherp blijft en alleen maar mee wil. Ze denkt dat als je geen onzekerheden hebt, dat mensen denken dat ze er al zijn. Jutta wil alleen nog veel meer bereiken dan wat ze nu al gedaan heeft. 

Jutta Leerdam heeft een eetstoornis; ze vindt zichzelf te dik 

Jutta Leerdam vertelt in Open Kaart dat ze zichzelf te dik vindt. Ze vertelt dat dit vanaf de puberteit al speelt en dat het nooit weg is gegaan. Het schijnt dus zo te zijn dat ze het hier dagelijks over heeft met haar vrienden en familie. 

Jutta vond zichzelf zo dik, dat ze amper nog vet op haar lichaam had. Hierdoor werd ze 4 jaar niet ongesteld en heeft ze veel haar verloren. Volledige plukken hoofdhaar vielen eraf doordat haar lichaam niet voldoende voeding binnen kreeg. Ze was in die tijd niet vooruit te branden, want haar lichaam had zelf al haar spieren op verbruikt om toch nog energie binnen te krijgen.