Johan Derksen vindt Maxim Hartman een paardenl*l

Hartman-Derksen

En daar heeft de Snor natuurlijk helemaal gelijk in. Onze Jan vond Hartman vroeger een held toen hij Rembo&Rembo presenteerde bij de VPRO. Dat stopte in 1997, alleen Maxime bleef doorgaan met zijn strontmelige humor. Nu is ie bijna 60 en nog steeds doet ie alsof hij een puber is. Enfin, hij stond voor Johan’s deur in Grolloo om hem te interviewen over zijn boek. En die had daar geen trek in.

“Ik zie die man op tv en dat vind ik zo’n paardenl*l; daar wil ik niet door geïnterviewd worden”, aldus Derksen. “Maxim Hartman is heel erg op effectbejag uit en gek doen. Ik vind hem helemaal niet leuk.” Het is wel te prijzen dat de 72-jarige zich niet laat gebruiken voor die flutgesprekken met Hartman. Want de meeste mensen doen wel mee als ze iets te verkopen hebben. Maxim kirde na zijn afwijzing dat ie de uitgeverij zou bellen. Dat hielp ook niet. Waarschijnlijk weet Hartman niet dat ie dan de dochter van Johan, Marieke, aan de lijn krijgt. Lekker voorbereid, pik.

De overjarige kleuter sputterde nog wel wat tegen. “Ik vind het op zich wel mooi dat iemand van 72, zo’n oud baasje, nog het laatste restje testosteron uit zijn gerimpelde balletjes weet te wringen omdat hij eigenlijk gewoon bang was om door mij geïnterviewd te worden.” Ja vast, Derksen is bang voor Maxim. En Ajax voor het tweede van Spakenburg.