Johan Derksen klaar met vrouwelijke voetbalcommentatoren NOS

Oranje-Zomer-cast

En daar heeft hij helemaal gelijk in, want wat een mutsenbal is dat geworden zeg. En dan ook nog die bloedsaaie Henry Schut erbij met zijn vermoeiende monotone stemgeluid. De NOS is natuurlijk helemaal woke en divers, dus zitten er tegenwoordig meer vrouwen te kletsen over voetbal dan mannen. Punt is alleen: ze hebben werkelijk geen ene reet interessants te vertellen. Want vrouwenvoetbal zit op het niveau zaterdagmiddagamateurs en als daarvan dan eentje gaat vertellen wat Frenkie de Jong niet goed doet is dat hilarisch.

Dat is zoiets als Lil’ Kleine die Mike Tyson tips geeft hoe je een vrouw moet slaan. Ook Gijp vindt er weinig aan: “We hebben weer twee kanjers, hè, op het moment? Bij de NOS. Ik heb er net twee zien zitten. Eentje met een paardenstaart en één met krulhaar. Maar die vrouwtjes lullen alleen maar tactisch, hè? ’De restverdediging’, ’vroeg druk zetten’, ’vanuit je defensie spelen’, ’je middenveld kort houden’.”

Johan Derksen

De Snor: “Die ene is Engeland-correspondent. Maar, het probleem is natuurlijk: we moeten al die vreselijke wedstrijden van dat damesvoetbal zien, waarbij je echt in slaap valt, dat heeft niks met voetbal te maken. Maar laat ze lekker hun gang gaan. Maar dan moet je ook nog gaan luisteren naar dat geneuzel. Vroeger lazen ze de Libelle en gingen ze zitten breien.” Gijp: “Ze lullen algemeen. Ze gooien er algemene termen uit. Toch? Wat trainers ook vaak doen op persconferenties. Want, je zegt niks. ’Vroeg druk zetten.’ Ja, prima.”

Het is inderdaad niet te harden. Maar het is vast modern, zoeken naar de middelmaat zolang je maar kan roepen dat je lekker inclusief bent. Verschrikkelijk.