Columns

Jan Roos: We worden wereldkampioen!

jan roos column

Over het algemeen kijk ik geen oefenwedstrijden van het Nederlands elftal. Voornamelijk omdat er geen reet aan is. Maar gisteren ben ik toch even met mijn zoons op de bank gekropen en wat ik zag, stemde mij positief voor het EK. Niet zo erg dat ik, net als Jack van Gelder, er natte ogen van kreeg, maar het team ziet er beter uit dan ik had verwacht. We kunnen zomaar redelijk ver komen.

Jan Roos: We worden wereldkampioen!

En dat maakt me blij. Met enig verdriet dat onze EK-Roddelpraatfeesten niet doorgaan. Het risico was te groot om het te doen, aangezien we nog niet genoeg kaarten hadden verkocht om uit de kosten te zijn. Voetbal kijken is een stuk minder leuk als je denkt dat het je verschrikkelijk veel geld gaat kosten. Helaas, maar het is niet anders. We nemen ons verlies. Maar dat heeft natuurlijk verder niks met het voetbal te maken. Want dat ziet er wel veel belovend uit.

Jan Roos: “Voetbal kijken is een stuk minder leuk als je denkt dat het je verschrikkelijk veel geld gaat kosten.”

Want ik zal even mijn EK-voorspelling met jullie doornemen. Ik denk dat Nederland tweede in de poule wordt. Ze winnen van Polen en Oostenrijk en verliezen van Frankrijk. Dus dan zijn we door naar de volgende ronde. De enige landen waar we van kunnen verliezen zijn: Duitsland, Spanje, Italië, Engeland en Frankrijk. De laatste zullen we niet gelijk treffen, want groepshoofd van onze poule. Met een beetje geluk kan dit oranje Spanje, Engeland en Duitsland verslaan. Dus als ik een wat puzzel kunnen we tot de halve finales komen. En dat betekent heel veel wedstrijden vol gezelligheid. Heb daar verdomd veel zin in.

21 reacties

Tim groot

Van IJsland geloof ik dat het gisteren hun elftal was. De tegenpartij was Suriname ofzo

Sinti-man Teel

Dit clubje gaat zelfs de halve finale niet halen. Te veel ego’s.

Natje

Nederlands elftal? Het lijkt eerder de ploeg van πegerlands elftal

Tom

Maar goed.
Voor het bier en de hamburgers hoeven we dus niet naar Utrecht. Zoveel is wel duidelijk.
Er wordt hier overal gebouwd aan tribunes en hoge steigers voor de televisie schermen.
Het gaat straks he-le-maal los

Theo de Grote (28 cm)

Ik ga voor het wereldkampioenschap vrouwen aπaal nemen. We zoeken nog vrouwen die het leuk vinden om volledig afgevuld te worden.

Mohammed

Je kan wel zien dat je ook geen verstand hebt van voetbal, want: 2x 4-0 in oefenpotjes = te vroeg pieken = een zeer vroege uitschakeling tijdens het toernooi dat volgt.
Jammer man.

Mohammed

@Natje: Hahaha

Rode Nico de Bruin

A.s zaterdag is er kampioenschap ketting trekken. Je hangt een oerwoud bewoner achter je pickup truck en rijd er een stukje mee door meerdere dorpen rond Hengelo.

het moraal van het verhaal

het zijn bijna alleen maar arrogante πegers. Hoop dat ze snel eruit zijn!

Kale Kees

Is er nog iets bekend over het ek feest? Ik kijk er naar uit, om na een paar meter bier een dikke volledig dubbel te vouwen over twee lege kratten Chocomel in het lege flessen hok achter de koelcel. En omdat ik meegaand ben met het milieu gebruik ik geen rubbertje.

Max

Jan je vergeet portugal. Daar wint nederland nooit van op een eindronde.

Renate Bruinband

Gezien de huidge elftal kunnen we ze het beste aanmoedigen met oerwoud geluiden en bananen, dat vinden schijnbaar lekker.

Breaking News

—Scoooooop—
Het ek rp feest is afgelast, lees de telegraaf. Iedereen is zijn geld kwijt. En rp neemt hun telefoons niet meer op ….

Dave

Ik hou niet van voetbal en met Nederland heb ik ook niet veel meer ,dus ik hoop dat ze er snel uitliggen.

Voetbalkenner

Wereldkampioen worden op een EK zou echt een enorme prestatie zijn!

Nakketikker

Portugal is veel sterker dan ons, Jan. Van een Ajacied verwacht ik meer voetbalinzicht.

Inniminnie

Al die rijke verwende watjes kunnen niet echt voetballen. De halve finale halen zij niet eens.

∆∆rs

Provincie holland

Krijn Klein

geloof het neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeit heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey

Natnek

Voetbal is voor t0kkies.

Afra Stokman

Daar sta ik dan met mijn vaderdagcadeautje voor een dichte deur ,hoop geld uitgegeven helemaal uit Overijssel ticket en trein voor 2 pers. samen € 160,-
Bij wie kan ik dit verhalen??Bij Roddelpraat????