Columns

Jan Roos: Talpa faciliteert crimineel Gillis

Talpa faciliteert crimineel Gillis

Talpa faciliteert crimineel Gillis. Peter Gillis heeft een nieuwe vriendin. Dat weet werkelijk iedereen nu wel omdat Peter een persbericht, inclusief foto’s van zijn nieuwe hartenlapje, naar alle media heeft gestuurd. En zoals dat nou eenmaal gaat nemen ze dat dan allemaal tegelijk over en plaatsen het als groot nieuws. Dat die gehaktbal op pootjes ‘in the picture’ blijft heeft dus alles te maken met deze luie redacties.

Talpa faciliteert crimineel Gillis

Want waarom zou je als journalist een persbericht overnemen van een man die alles bij elkaar liegt. Laten we wel zijn, zijn vorige relatie met Nicolleke was al maanden afgelopen, maar voor de reallifesoap (waar dus echt veel mensen naar kijken) deden Peter en Nicolleke net alsof ze nog iets met elkaar hadden. Een groot toneelstuk. Dat, onder andere wij, telkens brachten met wie dat loeder nou weer in bed lag maakte niets uit.

Toen waren dezelfde jongens en meisjes van de media stil. Pas als die bolle een persberichtje stuurt doen ze er iets mee. Dan ben je geen journalist, dan ben je een doorgeefluik waar de gemiddelde plaatselijke Chinees jaloers op is.

Pas als die bolle een persberichtje stuurt doen ze er iets mee

Talpa faciliteert crimineel Gillis. De enige die een kritische noot wilde kraken met Petertje was Jeroen Holtrop van de Telegraaf. Hem werd verteld dat hij een “dik probleem heeft” vanwege die houding. Maar waarom wordt Gillis met fluwelen handschoentjes aangepakt, hij overtreedt de wet namelijk nogal vaak. Er zijn mensen voor minder bij Talpa eruit geschopt. 

Wij van Roddelpraat bijvoorbeeld omdat we een transseksueel citeerde. De cancelcultuur is voor John de Mol pas van toepassing als hij weinig geld aan je verdient. Dat Gillis beschuldigd wordt van mishandeling van een vrouw, illegaal mensen huisvesten, verloedering van zijn parken, zwart betalen van zijn personeel die hij als honden afblaft en arbeidsmigranten uitbuiten doet er blijkbaar niet toe. 

Er zijn mensen om minder van de buis gehaald. Maar niet alleen voor Peter is het programma ‘Massa is Kassa’ kassa, ook voor John de Mol.

De cancelcultuur is voor John de Mol pas van toepassing als hij weinig geld aan je verdient

De Mol, die zegt dat wij van Roddelpraat ons geld verdienen door misdaden te plegen, faciliteert een crimineel omdat het goede kijkcijfers oplevert. En zo zie je het morele kompas van Talpa. 

En de rest van de mainstream media tikken een verhaaltje dat hij Gillis een nieuwe vriendin heeft. Want een artikel schrijven over alle misstanden en dat deze man geen plek verdient op de tv is te risicovol. Dan krijg je de toorn van John de Mol over je heen en dat wil niemand in de media. Dat zijn namelijk stuk voor stuk angsthazen.

Nog geen reacties