Columns

Jan Roos: Shownieuws en Boulevard zijn allebei troep

jan roos column

Niets mooier dan een ruzie tussen de roddelprogramma’s RTL Boulevard en Shownieuws van SBS6. In de shows voeren ze over en weer de oorlog die John de Mol en RTL hebben. Ze beschuldigen elkaar van dat ze niet onafhankelijk zijn in hun nieuws. En dat klopt natuurlijk bij beide. Want bij Shownieuws praten ze hun baas naar de mond, bij RTL kletsen ze alleen maar positief over de eigen sterretjes.

Jan Roos: Shownieuws en Boulevard zijn allebei troep

Het is helemaal smullen nu Boulevard de mond vol heeft over de dubbele pet van Natacha Harlequin. Ik schreef er gisteren al over dat het ongekend is om een advocaat te laten kletsen over hoe enorm leuk haar cliënt is en dat hij zeker de zaak gaat winnen. We hebben het hier over verkrachting van vrouwen, maar ook gelijk verkrachting van haar positie als “deskundige” aan de balie bij het programma. Mevrouw toonde aan gewoon te koop te zijn en dat ze als PR-mevrouwtje geen moeite heeft om het straatje van een verkrachter schoon te vegen. Maar erger nog, ze kreeg kritiekloos alle ruimte daarvoor. Dat vond RTL Boulevard maar een schande en dat is het ook.

Jan Roos: “Mevrouw toonde aan gewoon te koop te zijn en dat ze als PR-mevrouwtje geen moeite heeft om het straatje van een verkrachter schoon te vegen.”

Maar waar die roddelnicht van een Evert Santegoeds wel een punt heeft is dat Boulevard zijn grote muil moet houden over PR-praatjes van mensen met een dubbele pet. Want wat deed Peter R. de Vries dan al die jaren daar aan de desk. Hij stond ook te tetteren over klanten van zijn advocatenkantoor. Zoon Royce de Vries deed dan het juridische werk, meestal bijzonder slecht, en Peter deed de PR-praatjes in het programma. Totale ongeloofwaardige journalistiek. Wat die programma’s brengen heeft natuurlijk ook geen fluit met journalistiek te maken. Net zo min als Roddelpraat. Alleen wij geven dat toe.

 

5 reacties

Choco Prince

Wanneer ik op de Achterdam 50 euro betaal voor een stief kwartiertje vermaak vertelt zo’n dame ook hoe geweldig ik ben. Exact gelijk aan de gezelschapsdames en heren van RTL en SBS.

James

Shownieuws en Boulevard is voor zwakbegaafde mensen.

Rico Cheloque

Dat dit mormel überhaupt een podium krijgt bevreemdt mij.
Misschien op de apenrots in het dierentuin, echter verwacht ik dat die apen zich ook voor haar schamen en zich zullen distantiëren.

Beeldvorming

Exact correct verwoord ome Jan. Waar beide programma’s in de begintijd met Kwalbert Verlinke nog wel eens scherp uit de hoek kon komen. Draaien ze tegenwoordig om de heette brei heen, omdat er anders altijd wel iemand uit hun eigen stal, ‘met dubbele pet’ de sigaar is. Bijv. stel er is sappig nieuws over Rob Kemps. Dan kan Shownews het al niet brengen omdat beide in de SBS stal zitten. En daarmee zouden ze hun eigen ruiten ingooien omdat Rob dan in een slecht daglicht komt.

Floris W.

Ik heb op de VVD gestemd