Columns

Jan Roos: Marieke Elsinga’s excuses zijn zwak

jan roos column

Het is niet gebruikelijk, maar ik wil het even opnemen voor iemand die ik heel saai en nietszeggend vind en waarschijnlijk daardoor een goedbetaalde baan bij de radio heeft. Dit land is niet meer op zoek naar daadwerkelijk talent, het moet vooral makkelijk verteerbaar zijn. Het moet als een frikadelletje mayo in het keeltje glijden. Zo’n type is natuurlijk Marieke Elsinga. De vrouw is werkelijk geen reet aan op haar enorme voorgevel na. En nu zit ze in een relletje.

Jan Roos: Marieke Elsinga’s excuses zijn zwak

Na de dood van rapper Def Rhymz maakte ze op de radio een geintje over dat zijn nummer ‘Schudden’ waarschijnlijk op zijn begrafenis wordt gedraaid. Dit omdat in dat liedje veelvuldig “zak, zak, zak, zak, zak, zak” wordt gezongen. Niet heel smaakvol als iemand net is overleden op 53-jarige leeftijd, maar toch best grappig. Daar vond de deugpolitie natuurlijk wat van en er werd schande over gesproken. “Wow. Zo ongepast. Bizarre opmerking”, aldus Yvonne Coldeweijer. Die ook opeens moeite heeft met een harde grap. Ik vind het allemaal wat overdreven.

Jan Roos: “Alleen dat hele sneue gedoe er omheen met het verhaal dat het heel normaal is, maakt mij altijd een beetje moedeloos.”

Waar Marieke Elsinga gewoon lekker moet afwachten, totdat dit lullige stormpje voorbij waait, gaat ze natuurlijk weer excuses maken. “Hier even een bericht van mij omdat ik op de radio onsmakelijke ‘grappen’ heb gemaakt over Def Rhymz… In alle eerlijkheid was ik mij hier, tot de berichtgevingen, nog niet van bewust. Ik ben bij mezelf te rade gegaan hoe dit kon gebeuren… Ik heb gewoon een lelijke en domme fout gemaakt. Ik heb er familie en naasten mee gekwetst en dat was echt niet mijn bedoeling. Dus bij dezen: sorry. Liefs, Marieke.” Als je nou zo’n grote meid bent met dit soort humor op de radio, wees dan ook een grote meid als mensen daarover boos worden. Eerst stoer doen en daarna als een nat washandje buigen en je excuses aanbieden is zo verschrikkelijk slap. Wees dan een kerel. Enfin, geboren worden met een ruggengraat is uniek in dit land. En in Hilversum al helemaal. Overigens lijkt het me gepast als de rapper vanaf nu Dead Rhymz genoemd wordt.

11 reacties

P L I E N

Hahaha.
Dead Rhymz.
We wachten op excuses Jan

Witte Boord Crimineel

Het is de schuld van Sylvana Simons.
Die was altijd wel ergens over gekwetst.
Wat dat aangaat heeft mevrouw Simons het tot een kunst verheven om altijd en overal haar lange tenen ergens onder te schuiven.
Deze samenleving is kapot.
Late n we maar even afwachten tot de Derde Wereld Oorlog uitbreekt, dan gaan we een grote schoonmaak houden.
Over een jaartje of 15 beginnen met een nieuwe samenleving. Over en uit.

winti dokter

De mysterieuze kracht van de winti zal haar pakken, ik ga het je zeggen!

Mattie V

Marieke zakt ook graag door op haar knieën en is een enorme sl€t ze weet ook nog steeds niet wie de vader van haar eerste kind is laatstaan van wie ze nu zwanger is

Matty Valk

Het enige voordeel waren die heerlijke bollen. Maar als ze der bek opentrekt begint het vervelend te worden. Los van het feit dat der pruim al opengescheurd is geweest. Ik geef mijn portie aan Fikkie

Tot de grond schudden met die kont suck suck suck

Wat is er mis met wat swaaartuuhhhhh humor.

Reke

Nou jan fricandelletje laten glijden ..die kijkt uit haar ogen dat hem eraf bijt haha

Ron B

Het enige voordeel waren die heerlijke drollen.

Martin Blaakman

Soe-Soe-Soe-Swart

Natnek

Dit krijg je wanneer de rubbertegelgeneratie opgroeit.

Karin

Def Rhymz heeft vanuit het hiernamaals ook een berichtje voor Marieke achter gelaten. “Meisje je ben zo lelijk als de nacht. Je tanden zijn zo geel als een kanarievacht.” Zo nu staan ze weer quite!!!