Columns

Jan Roos: Mannen worden nooit vrouwen en andersom

jan roos column

Een van mijn favoriete rubriekjes in Roddelpraat is natuurlijk ‘Transformers’. Toen we daar net mee begonnen was de hype van je ombouwen pas net nieuw. Nu doen we het onderdeel nog maar weinig, want je wordt al doodgegooid met mannen die vrouw zijn geworden. De mainstream media heeft natuurlijk weer eens daarvoor gezorgd als lippendienst voor de weerzinwekkende woke-plaag. De heiligverklaring van iemand als Nikkie de Jager is doodvermoeiend.

Jan Roos: Mannen worden nooit vrouwen en andersom

Ik vind het allemaal best hoor. Als iemand in het verkeerde lijf is geboren en die wil een geslachtsverandering moet dat echt wel mogelijk zijn. Mijn zoons hebben een vriend die vroeger een meisje was. Die gasten gaan daar heel normaal mee om. Als mijn kinderen dat probleem hadden zou ik ze ook op alle mogelijke manieren helpen. Alleen dat hele sneue gedoe er omheen met het verhaal dat het heel normaal is, maakt mij altijd een beetje moedeloos. Het is verre van normaal, het is een foutje van de natuur. En dat foutje komt nauwelijks voor. Dat verkondigen dat het de gewoonste zaak van de wereld is blijft een onwaarheid. Wat niet betekent dat je die mensen als minderwaardig zou moeten behandelen.

Jan Roos: “Alleen dat hele sneue gedoe er omheen met het verhaal dat het heel normaal is, maakt mij altijd een beetje moedeloos.”

De dames van het Nederlandse dartteam hebben besloten te stoppen nu een trans “vrouw” met ze mee moet doen. Ze hebben geen zin om met een voormalige kerel pijlen te gooien. Het is überhaupt een rare discussie of omgebouwde mannen met vrouwensport mogen meedoen. Mijn antwoord daarop is vrij simpel: nee. Mannen zijn anders gebouwd en hebben daardoor een enorm voordeel op vrouwen. Dan kan je wel je snikkel eraf laten halen, het voordeel blijft. Het is dus niets meer dan oneerlijk. Dat we daar nou iedere keer over moeten discussiëren is bezopen.

26 reacties

De Rijdende Linker

Retorische vraag:
Als het bij darten niet zou uitmaken of je man of vrouw bent, qua prestaties, zou er dan niet allang een mixed competitie zijn?
Feit:
Mannen en vrouwen verschillen nu eenmaal, daar is niets mis mee.
Stelling:
Het getuigt van weinig respect voor vrouwen in het algemeen om ze in gescheiden competities en gescheiden ruimtes (kleedruimtes, douches, etc.) toch te dwingen samen te gaan met biologische mannen. En al helemaal niet als vrouwen zelf aangeven zich daar niet prettig of erger, bij te voelen.
Dat is mijn uitspraak en daar moet u aan meedoen.

Befteckel

Jan Roos heeft gelijk.
Een freakshow is niet normaal.
Het woord zegt het al.

Henk

100% mee eens

Bregje

Dat beweert toch ook niemand dat een man 100 % vrouw kan worden. Het gaat erom dat je jezelf zo veel als mogelijk kan identificeren met de sexe van je keuze, en een transitie is daarbij voor veel personen essentieel.

Bezorgde ouder

Daarover gaat het niet he.
Et gaat erover dat die kerels zich willen mengen tussen de vrouwen.
Gaat het niet om het welzijn van de transformers, het gaat om de rest van de wereld.
Kleedkamer van je dochters gymnastiekclubje.
De balletvereniging krijgt versterking van 4 transformers.
Damesbowlen was nooit meer hetzelfde sinds Pieterlien alle prijzen won.. enzoverder

John verkleed als non

Als kind wou ik altijd superman worden,mja dat lukte niet,toen heb ik maar besloten om non te worden.
Mvg. John

Chef Bureauzaken

Dit gezeik ga je de komende 200 jaar houden als je er niks aan doet.
Bij alle sporten extra competitie oprichten voor t-mannen of t-vrouwen anders hou je altijd die discussies over oneerlijke competities.

Iedereen wil dat we het accepteren?
Prima maar dan moet de transcommunity er ook voor open staan dat ze dat in een competitie met gelijken doen.

Benaouli al Habiboua

Ik vinde dat niet is zo beetje geyl.
Vraag oprecht mij af is er dan veel mensen kijken televisie is freakshow is mensen rare mensen is niet beetje normaal doen psychiatrische aandoeneling niet fijn kijken ernaar. Jij vragen is man is vrouw is vraagteken jij vragen ben ik gek of zo?

Gino

Zolang een man geen kind kan baren is het gewoon een man .

Gino

Als je zo een bouwpakket een paar pest klappen geeft vinden ze het weer zielig ,dan wil je iemand gelijk behandelen en dan is het ook niet goed ,met je nep §nikkel !

Lambertus de Konink

Het is ook rot om naar te kijken
Die figuren lijken mij iets teveel op zombies
Dat is mijn mening en ik vind dat dit gerespecteerd dient te worden
En ik ben tegen discrimatie of zo maar wat ze nou weer verzinnen gaat mij te ver.

Bd

Precies ome Jan. 0.3 tot ~ 0.6% van de bevolking kamt mogelijk met deze “problemen”. Maar waarom dram je het bij de andere 99.7% het erin dan? Kijk het is heel vervelend en als je in de shit zit moet je wat mij betreft geholpen kunnen worden. Maar laat de rest er mee met rust. Die hebben wellicht wat anders aan hun kop, bijv. de 4000000 andere problemen die er in Nederland zijn. Bijvoorbeeld geen woning.

Natnek

@bregje
K@nker0p, transformer.

Bezorgde D66 stemmen

Je ziet het ook in de sport wereld ,slechte tot zeer slechte sporters laten zich verbouwen tot vrouw in de hoop op een gouden medaille zeer triest en een gevaar voor de sportwereld
Stuur deze soort wezens naar gulag 1 te Siberië kan er niet meer tegen zoveel valsspelers

Kevin69

Aangezien het in het verkeerde lichaam zitten een geestelijke aandoening is, heb ik voor al die sportende transformers een oplossing. Ga lekker deelnemen bij de g-teams of de paralympics.
Of als alternatief: stel quota in. Er mogen evenveel getransformeerde mannen naar vrouwen meedoen bij de vrouwen als andersom. We tellen dan eerst bij de mannen.

sonia

als je problemen hebt in je echtelijke woning en een snelle oplossing wilt, raad ik je aan om naar DR.SUNNY te gaan, een groot spiritueel man rijkelijk gezegend door zijn voorouders, ik ervaar zijn kracht als mijn man zegt dat hij wil scheiden, maar ik heb echt Ik hou van hem en ik wil niet dat we uit elkaar gaan, dus ik neem contact op met Dr.Sunny voor een liefdesbetovering nadat ik online getuigenissen van verschillende mensen over hem heb gelezen. Ik wil het proces doorlopen dat hij me vroeg te volgen en vandaag leef ik gelukkig met mijn man omdat hij de scheidingspapieren nietig heeft verklaard en scheurde na de liefdesbetovering van Dr. Sunny, je kunt hem schrijven op zijn Whatsapp-nummer voor een snelle oplossing van je problemen +2348082943805 of e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com

Truus

Toch wel Jan. Honderden diersoorten, voornamelijk van soorten, kunnen in hun leven van geslacht veranderen. Onverkelijlbaar met de menselijke make believe nonsens.

Truus

Sequentiëel hermaphroditisme

Alex koster

Mee eens

Jos van het frikandellenbos

In mijn sport heb ik het liefst dat de snikkel blijft hangen.

Ik

Het zou makkelijk moeten zijn. Leuter er nog aan? Mannenwc en mannenkleedkamers en niet meedoen met vrouwenteams. Leuter eraf? Gemengde (vrijwillige keus) wc, (dan 3 wc’s vrouw, man, gender) kleedkamer dames kan, maar niet bij een vrouwenteam, maar gemengd team. Voor vrouwen die zich man voelen idem. En geen gezeur eromheen. Voor niemand niet. En laat t je eigen keus zijn en niet alles door ieders strot duwend

Anke

een TRANS vrouw , is en blijft altijd een MAN

Spekpeter

Inderdaad en ook denk ik dat ‘die mensen’ niet geholpen zijn bij de overdreven en onbedoeld ridiculiserende manier waarop ze worden geëmancipeerd ook in het onderwijssysteem … het is contraproductief en ze worden daarmee juist neergezet als ‘de pias’ …

Marc Borsa

En omdat er van die mafketels rond huppelen die zich zo nodig moeten laten ombouwen blijven we met die hoge zorgkosten zitten want daar betalen wij allemaal aan mee !!
Moet je eens opletten als ze ‘t uit de zorg halen en ze het zelf moeten betalen dan voelen ze zich ineens geen mannetje of vrouwtje meer , slaan we wel een jaartje over .

kim

Voor wie het aangaat: ik waardeerde enorm hoe de Grote Dr. Sunny zijn intuïtieve begeleiding, krachten en vaardigheden als levenscoach en zijn empathie gebruikte om mijn soulmate bij mij terug te brengen. Voor 100 procent gratis echte helderzienden, adviseur om je ex terug te brengen en al je veelvoorkomende problemen of kwalen op te lossen. mijn partner verliet me vanwege eindeloze ruzies en ruzies en ik was maandenlang verwoest en kreeg mijn geluk terug toen ik contact met haar opnam. De enige echte Dr. Sunny The Great is de enige die je kan helpen. Hij heeft mijn probleem voor mij opgelost. Hij bracht mijn ex binnen 48 uur na het consult terug en de liefde en genegenheid waren weer op hun plaats en werden versterkt. Neem contact op met de Grote Dr Sunny via e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com  Je kunt hem ook Whatsappen op +2348082943805.

Amy Vera

Mijn man van 3 jaar heeft het vorige week uitgemaakt. Ik at en praatte met niemand, ik huilde veel, ik was zo depressief en gestresst dat ik door alle stress en depressie in het ziekenhuis belandde. Op een dag was ik op internet op zoek naar liefdestips omdat ik heel veel van hem hou, om hem geef en ik wil dat we weer samen zijn als stel. Ik vond een machtige man genaamd Dr. Sunny die zoveel relatieproblemen oploste… dus ik nam contact met hem op en legde hem alles uit. Vervolgens vertelde Dr. Sunny me dat hij binnen 48 uur contact met me op zou nemen nadat hij me had geholpen met de verzoeningsspreuk. Het werkte perfect zoals beloofd en Alexandra kwam terug en begon me te vragen hem terug te accepteren. Ik ben zo blij nu Dr. Sunny heeft gedaan wat hij beloofde. Neem contact op met Dr. Sunny, want het is 100% gegarandeerd en effectief. E-mail hem op (drsunnydsolution1@gmail.com of op hem WhatsApp-nummer +2348082943805