Columns

Jan Roos: Ik schaam me dood voor mijn familie

Jan Roos: Ik schaam me dood

Jan Roos: Ik schaam me dood voor mijn familie

Ik ben er normaal niet zo van om de vuile was buiten te hangen. Naast dat mijn privéleven bijzonder oninteressant is gaat het ook niemand een reet aan. Dat kan je hypocriet noemen voor iemand van een juicechannel en dat is het wellicht ook. Toch vind ik dat problemen in mijn leven niet iets is om uit te venten. Publieke figuren die dat wel doen hebben aandacht nodig en zijn niet beroerd om daarvoor alles maar te delen.

In het schrijnende geval van mijn familie heb ik er lang voor gekozen om het buiten de media te houden. Het is al beschamend genoeg, maar om het nou ook nog eens uit te meten zodat iedereen mee kan genieten gaat mij echt te ver.

Tot afgelopen Koningsdag. Ik werd uit het niets op mijn smoel geslagen door mijn oom, de vader van Saskia Noort. Saskia is de bekende schrijfster en dus mijn nicht. Op een dag vond zij het nodig om mij in het openbaar aan te vallen op Twitter. Het was een vrij zielige manier om aan te tonen dat ze deugt. Ik wilde de politiek in en dat wilde zij op een of andere manier dwarsbomen door mij op social media voor van alles en nog wat uit te maken. Ik deelde wat plaagstootjes terug door te zeggen dat ze nu vast geaccepteerd zou worden in de Grachtengordel en dat ze het politiek correcte handboek wel had uitgespeeld. Het ging van kwaad tot erger.

“Op een dag vond zij het nodig om mij in het openbaar aan te vallen op Twitter”

Haar ouders begonnen zich ermee te bemoeien en vonden het nodig om mij uit te schelden als ze me tegenkwamen. Dat gebeurde meestal als ik ze bezopen in het dorp tegenkwam en zij op volle terrassen begonnen te gillen. Om je kapot te schamen natuurlijk.

Saskia ging verder door mij in interviews door de stront te trekken en mij als vet varken af te beelden onder een column van haar in het Algemeen Dagblad. Ik reageerde nooit op verzoeken van de media om eens te vertellen over de ruzie in de familie. Vooral om mijn ouders te sparen, die doodongelukkig zijn door de scheuring die Saskia heeft veroorzaakt in de kleine familie.

Een half jaar geleden kwam ik mijn oom en tante weer tegen en ze begonnen me weer voor van alles en nog wat uit te schelden op straat. Ook kreeg ik te horen dat ze me nog wel zouden pakken. Dat kwam dus met een vuistslag in mijn gezicht op Koningsdag. Ik verloor mijn bril en na wat meer klappen heb ik hem van me afgeschopt. Ik deed aangifte (aangezien ik weet wat er gebeurt als je dat niet doet) en kreeg uiteindelijk een telefoontje van de recherche dat ik voor verhoor moest komen als verdachte. Ik vroeg nog of ze niet een foutje maakte, maar het bleek dat er ook aangifte tegen mij was gedaan. Mijn tante, die helemaal niet aanwezig was toen haar dronken man mij sloeg, was opeens getuige van het hele gebeuren.

Gelukkig hebben politie en justitie door alle leugens en bedrog heen geprikt en moet hij voorkomen voor mishandeling. Ik zou deze hele gang van zaken verder hebben verzwegen als ik niet wist dat zij aan iedereen die het wilde horen hebben verteld dat ik hem aanviel en dat Saskia heeft verzonnen dat hij in het ziekenhuis lag door mijn toedoen. Ik schaam me kapot voor deze mensen, maar ik moet mijn verhaal wel doen om hun leugens te ontkrachten. Walgelijk, maar waar.

19 reacties

Beheerder Altwin

Als ik Jan was had ik de familie noort aangeklaagd voor smaad

Kevin69

Deugmensen houden niet van weerwoord. Zo is dat altijd geweest op links, want hun argumenten houden nimmer stand in een discussie. Als weldenkende ben je dan natuurlijk gelijk extreem rechts, xenofoob, facist of anderszins onwaardig om mee te discussiëren. Wie kritiekloos door het leven wil wordt dus woke/ links/ marxist en zal door de warme grachtengordelsubsidiedeken omarmd worden.

Manuel

Jammer dat het zo moet… en jammer dat iemand als Jan per definitie al 1-0 achter staat bij welke discussie dan ook.

VNL had prachtige standpunten, helaas ging het nooit over de standpunten of visie maar werd in interviews steevast sturend gevraagd (lees : gedicteerd) of hij niet iets te ongeschikt was als lijsttrekker. Hiermee heeft heel de partij nooit enig kans van slagen gehad.

En zo gaat het met alles. Is jan wel eens hypocriet? Jazeker! Gaat hij wel eens over de schreef? Jazeker! Maar waar bij links de gekste dingen met de mantel der liefde word vergeven treft Jan enkel de schandpaal.

Bedankt voor het delen Jan!

Peter Gilles

Jan elk huisje heb zijn kruisje. Beter begraven wij onze strijdbijl en gaan we een keer bij elkaar op de koffie. Zorg jij voor de worstenbroodjes?

Trix

Weldenkende mensen. Mij klinkt u meer als het type waar u op wijst, dan op een weldenkende. Enkel het simplistisch links rechts geleuter diskwalificeert u zich al mee voor het weldenkend stempel te kunnen voeren.

Trix

Leugens, dus je kan laster erbij plakken. Eigenlijk wil je dat mensen tot inzicht komen, dat de realiteit is dat zij zelf het type zijn dat zij de ander proberen opplakken. Vaak om gelachen als men mij uitmaakte voor wat ik niet was, uit de mond van mensen die ik prima zichzelf zag omschrijven. Neemt het bepaalde vormen aan, is het alles behalve grappig.

Ladder

Niet te vroeg juichen ome Jan en alle Kevin achterbanners 🙂 Aangezien de beste oom en tevens verdachte, hoog bejaard is. Zal het mij niets verbazen als de rechtbank deze zaak afdoet als, niet fit genoeg om voor te komen. Want je weet. Of je nu al genoeg bent gestraft door de media of een ander smoesje. Als je niet deugt, niet woke bent, niet van ‘the current thing’ of ‘the message’. Je wint de zaak toch niet.

Trix

Vals verklaren. Geloof de straf staat in verhouding tot de ernst van de zaak. Maar geen futiel misdrijf. Daar houden rechters niet van.

Floris Wyers

Je wilt hem gewoon in zijn kont neuqen viezerik.

Gerold gummels

Ik schaam me voor jou kop op TV

Floris Wyers

Andersom ook Jan !!!

Tanja No

Ze kunnen het ook niet helpen. Het zijn de demonen.

Harry

Lijkt me ook bepaald niet gepast om een oude man te gaan vervolgen voor een vechtpartijtje waar geen gewonden zijn gevallen

Famile van Noort

Jan, het is wederzijds.

varkensboer

Ik ben geen liefhebber van Saskia Noort, maar met die gelijkenis van een varken had ze toch echt een punt.

Manuel

Moeten oude mensen nu ook al privileges krijgen in geweldsdelicten?

Rechtspraak word wel lastig zo…

Folkert van der G.

Beetje slap om um dan op z’n bek te slaan, gewoon door zijn kop knallen zeg ik.

Bert van Leeuwen

De familie van Jan zegt dat dit geheel wederzijds is

Redondo

En dwaas voel je je nu goed hier heb je met je met kwijl op je bek zitte azen toch?als je geen talent hebt word jan je levensdoel te gek man