Jan Roos: Een transseksueel is niet heel normaal

Jan Roos: Een transseksueel is niet heel normaal

Een transseksueel is niet heel normaal. Ik word transfoob genoemd. Die sticker krijg je als je ook maar de lichtste kritiek hebt op iemand die zich heeft laten ombouwen of nog in de tekentafelfase zit van zijn/haar/het/hun transitie. Een transfoob is iemand die fobisch is voor transseksuelen. 

Een fobie is een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een overmatige angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties. Ik heb geen angst voor trannies. Waarvoor zou ik bang moeten zijn? Ik heb alleen moeite met de overmatige aandacht voor deze niche groep.

Een transseksueel is niet heel normaal

Want als je de media mag geloven is zo’n beetje de helft van de bevolking bezig zijn snikkel eraf te laten halen om verder als Anja door het leven te gaan. Dat is de groots mogelijke onzin omdat het hier om een promillage van de bevolking gaat. We hebben het over 0,4% van de Nederlandse volwassen die van geslacht verandert. 

Maar we worden dag in dag uit bestookt hoe verschrikkelijk gewoon dat is. Terwijl je aan het cijfer kan afleiden dat het om een bijzonder kleine minderheid gaat. En toch worden we steeds verteld dat het de normaalste zaak van de wereld is.  

We hebben het over 0,4% van de volwassen die van geslacht verandert

Een transseksueel is niet heel normaal. Fobisch ten aanzien van deze groep ben ik helemaal niet, maar word wel zo genoemd. Dat is namelijk de nieuwe stempel van politiek correcte types. Waar je voorheen extreemrechts, nazi of fascist werd geëtiketteerd door deze lui ben je nu een homo- of transfoob. 

Zo werd ik ooit eens aangesproken op Twitter door een omgebouwd figuur. Ik moet zeggen dat het budget voor deze klus waarschijnlijk niet al te hoog lag want het was niet veel meer dan een lelijke kerel met lang haar geworden. Deze “dame” reageerde onder een bericht van mij met de opmerking dat mijn politieke carrière mislukt was. Ik beaamde dat, maar voegde eraan toe dat zijn verbouwing een stuk slechter was afgelopen. 

Je raadt het al, er ontstond direct ophef. Een half uur later werd op Radio 1 gemeld dat ik een transfobische opmerking had gemaakt. Geen grap. Blijkbaar hebben ze een status aparte, want wel mogen uitdelen maar niet iets terugkrijgen want dan is dat fobisch.

Ik beaamde dat, maar voegde toe dat zijn verbouwing een stuk slechter was afgelopen

Of wat dacht je ervan dat Roddelpraat bij Talpa eruit werd geknikkerd omdat Alice Olsthoorn had geklaagd dat wij haar tranny hadden genoemd. Ik deed alleen de trans zelf na die zichzelf letterlijk tranny noemde in een filmpje. Wat blijkt nou, alleen trannies mogen zichzelf tranny noemen. Niet trannies mogen dat niet. 

Enfin, Talpa smeet ons direct op straat omdat een transseksueel een woord gebruikt die voor ons verboden is. De aanbidding van deze foutjes van de natuur begint steeds radicalere vormen aan te nemen. Ik hou van alle mensen, dus ook van transseksuelen. Doe wat je niet laten kan. Herstel wat niet goed is gegaan. Maar val mij er verder niet steeds mee lastig.