Columns

Jan Roos: Anita Witzier terecht uit De Reünie gegooid

jan roos column

Een paar jaar geleden, nadat mijn gooi naar een Tweede Kamerzetel jammerlijk was gestrand, werd ik opgebeld door een redactrice van het programma ‘De Reünie’. Of ik mee wilde doen met mijn oud-klasgenoten. Er waren er een aantal met een mooi verhaal en ze wilden niet dat ik ontbrak. Het leek me niks, maar mijn vriendin haalde me over. Dan zien mensen je eens van een andere kant, zei ze. Nou, dat heb ik geweten.

Jan Roos: Anita Witzier terecht uit De Reünie gegooid

Het was erg leuk om mensen van vroeger weer te zien. Veel mensen hadden niet zo’n interessant verhaal, maar er waren ook wel echt leuke dingen bij. Zo had iemand zijn eigen wijngaard, een ander woonde in Canada en had een Indiase vrouw met dito tradities en een oude maat van me was de bloemenkoning van New York geworden. Het was vooral een warm bad met al die gasten uit mijn jeugd. Totdat de opnames begonnen, toen sloeg de sfeer al snel om. Het werd uiteindelijk een bloedbad.

Jan Roos: “Totdat de opnames begonnen, toen sloeg de sfeer al snel om.”

Ik werd al aangekeken alsof er een massamoordenaar binnenkwam door presentatrice van dienst Anita Witzier. Dat was best vreemd, want ik had de beste vrouw nog nooit ontmoet. Ze deed kil en afstandelijk, terwijl dat programma een en al gezelligheid moet uitstralen. Na wat gekeuvel vroeg ze aan mijn klasgenoten of iemand iets naars met mij had meegemaakt. Waar bij anderen het ging om werk, ziekte en kinderen moest het bij mij gaan over of iemand iets vervelends had ondervonden in mijn bijzijn op de middelbare school. Witzier bleef maar vragen of iemand echt geen nare ervaring had met mij.

Uiteindelijk stak een of andere zure muts haar vinger in de lucht en zei dat ik in de tweede haar eens bij haar borst geprobeerd had te pakken. Naast dat ik me dat niet kan voorstellen ging het over iets dat 25 jaar daarvoor was gebeurd. Anita had beet en zoog de vrouw, wiens naam ik toen en nu niet me kan herinneren, helemaal leeg. Of ze er nog steeds last van had en of ze hulp had gezocht. Ik was binnen no-time een smeerlap die zijn handen niet thuis kon houden. Het werd zo erg dat anderen in de klas ingrepen en zeiden dat ze niet begrepen waarom er zo’n negatieve insteek werd gekozen over mijn persoon. En dat ik vooral een hele grappige gozer was. Na de uitzending kreeg ik een formulier dat ik akkoord ging met de opname en dat het uitgezonden mocht worden. Die tekende ik natuurlijk niet. Uiteindelijk moesten ze het beruchte stuk eruit knippen. Gelukkig hebben ze die Anita eruit geflikkerd en gaat nu Herman van der Zandt het presenteren. Ik denk dat hij wel privé en werk gescheiden kan houden.

14 reacties

grumpy

Anita Witzier is vergane glorie. Jan Roos is dat ook, maar die maakt er muziek bij.

Louis Couperus

Ik kan me nog de uitreiking vh tv-fragment vh jaar herinneren, toen was ze ook zo vervelend over een filmpje van GeenStijl tegen Rutger van Castricum (interview Ella Vogelaar)..kleinzielig vrouwtje die Anita

Loek Kessels

Klopt, toen zat ze in de jury, misselijk mens

Vieze joop

Dit linkse vrouwtje is een gevaarlijk mens die de eigen moeder verlinkt voor geld

Scooby Doo

Kan deze uitgewrongen mop, zie haar ‘haar’ per direct met pensioen.

Plofkip

Anita is dom en lekker. Perfecte combinatie

bezorgde burger

jammer dat types als Jan Roos dit soort programma s nog volgen
anders waren de kijk cijfers gewoon nul geweest.
en met nul kijkers was zelfs wilders het nog gelukt om de publieke omroep te schrappen

De dikke eend

Het ziet er trouwens ook naar uit dat de tand des tijds deze dame heeft veranderd in een oude lederen schoen. Gerimpeld en als t nat wordt ruikend naar zure matten

Willi Sthop

Veganisten hebben altijd van die mental health issues.

Bobbi Eden

Ze kan nog wel grannie filmpjes maken

P L I E N

me naam is P L I E N wie wil me piemel zien.

De boze leerling

Anita is zo’n leerkracht waardoor jij met lood in jouw schoenen iedere dag naar school gaat, en er 40 jaar later nog over nadenkt.
Zo’n lerares waar jij een Speciaal Biertje op drinkt wanneer zij aan een ziekte sterft.

Potatohead

Mag wel een keer een nieuwe foto van je komen Jan , of is dit de enige foto van je zonder onderkin ?

Richard Den Haag

TV .. als je daar nog naar kijkt ben je net als Anita van het type fossiel.
Ga jij eens even heel snel je abonnement opzeggen, schaapje.