Columns

Jan Roos: Schandalig afscheid Tom Egbers

jan roos afscheid tom egbers

Met stille trom is een tv-legende vertrokken. Niet eens door de achterdeur, maar door het riool. Doorgetrokken als een drol waar niemand nog heimwee naar zal hebben. En dat is een grote schande. Decennia was Tom Egbers iemand waar je mee opgroeide. Terwijl wij allemaal ouder werden bleef Tom als een wassen beeld die vrolijke jongeman. En nu is ie vervangen. Om helemaal niets.

Jan Roos: Schandalig afscheid Tom Egbers

Zeventien jaar geleden ging Tom Egbers vreemd met een redactiegrietje. Als je een beetje weet hoe het gaat in de tv-wereld is dat eerder regel dan uitzondering. Tom heeft de romance opgebiecht aan zijn vrouw. Hun huwelijk overleefde het overspel. Dan zou je zeggen, water onder de brug en door. Maar daar dacht de ex anders over en die voelde haarfijn, samen met haar Volkskrant collega’s, aan dat we nu in een tijd leven van woke-inquisitie. Als man sta je al 10-0 achter, als je dan ook nog eens blank bent en een leidinggevende functie hebt, is het al klaar voordat het ooit begonnen is. Dus kwamen de dames met een verhaal dat Egbers niet heel vriendelijk tegen haar was na de breuk. Iets waar een volwassen wereld zijn schouders over op zou halen, maar tegenwoordig wordt dat een paginalange karaktermoord in de Volkskrant.

Jan Roos: “Als man sta je al 10-0 achter, als je dan ook nog eens blank bent en een leidinggevende functie hebt, is het al klaar voordat het begonnen is.”

Hij werd door de zwakke bestuurders van NOS Sport geschorst en nu dus afgevoerd. Hij is officieel vervangen door Gert van ’t Hof. Een nietszeggende saaie presentator, precies zoals ze graag hebben bij de NPO. De schandalige afreken- en cancelcultuur is in Hilversum geheel eenzijdig. Als je nagaat dat Akwasi opriep tot geweld op de Dam en later ook nog een laptop stal van een interviewer met kritische vragen waar helemaal geen gevolg aan blijkt te zitten. Wat zeg ik? De voorzitter van Omroep Zwart kan doen en laten wat hij wil. Vooral het laatste, want de omroep doet vrijwel helemaal niets en de miljoenen verdwijnen er toch als sneeuw voor de zon. Maar dat doet er allemaal niet toe bij de Volkskrant. Ze pakken alleen “witte mannen” aan.

17 reacties

Waarheid

Dat heb je als je geen minderheid bent, dan schijt de maatschappij op je/

Mieke

Trek die Akwasi maar eens als een drol door de plee.

Rob

Nederland is geïnfiltreerd door de Russische geheime dienst die steeds mensen tegen elkaar probeert op te hijsen.

Stem niet op de SP
Dat zijn de communisten

Wally

Als dit de Oom Ton uit de legendarische N…hut was dan kraaide er geen haan en zat hij nog steeds op zijn plaats.
Maar ja, NPO en witte mannen, foei foei foei.

O.J.

Ik ben zwart en werk ook bij jullie. Waarom eigenlijk? Ik kan zoveel meer.

Plien

Tom is een baas.

Door D66 onder de bus gegooid.

Tim den besten

lik me ree t jan

Alles is voor Bassie

Typisch woke om een gebeurtenis van 16 jaar geleden, opnieuw te wegen naar de wokiaanse normen van nu. In en in triest, de zaak is 16 jaar geleden al afgedaan. En ook betreft inhoudelijk. Beide waren meerderjarig en kozen welbewust voor de daad in bed. Dus echt boeiend.

Henk

De spijker op de kop Jan!!!!

Dwight

Weer een uitstekend stukje, Jan!

Floris Wyers

Nu tom tijd over heeft kan hij mischien de voice over doen bij het goedlopende Mr Wheels channel

Kim Holland

Helemaal eens Jan!

Kevin69

Dat de NPO een zeer racistische organisatie is, is al decennia duidelijk. Afspiegeling van de maatschappij? Wanneer dan?! Uitsluitend bij Opsporing Verzocht en daar eisen de linksdraaiende baasjes dan weer dat er meer wit in beeld moet.

Ricardo Cheloque

Het zijn allemaal moraal ridders bij de NOS….alles mag zolang het maar binnen het (zogenaamde) vromen zelfbeeld past die de NOS claimt te hebben….triest

Castillo

This guy Tom, i think personally that he is pretty normal sons, it seems like your country is even more fucked up than my country!

Castillo

whow the fuck is mr Bassie????????????????? Is he like me from televison?????????????????????????????????

bram

gewon: den snorremans lachte ons tommeke iederen dag uit op tv, en nu gaat het beter met tommeke omdat de haatsnor ginnen grip meer het op ons tommeke