Columns

Jan Roos: Boze mensen boos maken op Twitter is mijn hobby

Jan Roos

Ik werd van Twitter (nu X) gegooid na een opmerking over de Gaypride. Ik wenste iedereen veel plezier met homo’s kijken. Een paar uur later werd ik gebeld door het ANP dat mijn account was opgeheven en hoe ik me daar nou onder voelde. Ik ging in beroep, want mensen plezier wensen lijkt me niet tegen de richtlijnen van het sociale media platform ingaan en men gaat daadwerkelijk naar de hoofdstad om naar homo’s te kijken, dus dat is een feitelijk constatering. Ik kreeg geen antwoord.

Jan Roos: Boze mensen boos maken op Twitter is mijn hobby

Uiteindelijk heb ik een advocaat ingehuurd die Twitter dreigde met een rechtszaak. Ik was binnen 24 uur weer live op het platform. Je kan dus wel zeggen dat ik zonder geldige reden werd gecanceld. Overigens was het geen nieuws dat ik weer terugkeerde. Goed nieuws is geen nieuws. Zeker over mij. Ik vond de advocaatkosten niet opwegen tegen de onterechte censuur, maar ik weet niet of ik daar nog steeds zo over denk. Want er is eigenlijk helemaal geen ene reet meer aan.

De ene helft vindt dat de ander helft gestoord is en andersom. Het is eerder grillig geworden dan dat je er plezier kan maken, zoals in de beginjaren. Het enige vermaak wat ik nu nog heb is boze linkse mensjes nog bozer maken. Zo ook Keesjaap Kappenburg uit Deventer.

“Je kan dus wel zeggen dat ik zonder geldige reden werd gecanceld.”

Deze zure huilstruik reageert onder elke post van mij met negatief bericht. Dat het hem niet boeit, dat ik dom ben, dat ik een nazi ben, dat het niet uitmaakt wat ik zeg en ga zomaar door. Keesjaap doet dat overigens bij iedereen die hij domrechts en wappie noemt. Het zou je dagtaak maar zijn. Al denk ik dat hij geen werk heeft.

Op een dag was ik hem een beetje zat en maakte ik een bijzonder geinig opmerking, al zeg ik het zelf. Zijn tweet was: ‘Vandaag 5 jaar geleden kreeg ik een hartinfarct. Vandaag vier ik het leven.’ Mijn antwoord: ‘Eeuwig zonde’. Dan verwacht je dat iemand die iedereen steeds maar op een nare manier vertelt wat er mis is een beetje zelfspot heeft. Dat zat er voor Keesjaap helaas niet in. ‘Roos, ik heb je tweet gerapporteerd en ik overweeg aangifte te doen wegens bedreiging.’ HAHAHAHAHAHAHAHA! Toch weer even gelachen op Twitter.

8 reacties

Floris Wyers

Jan maakt mij zo vaak belachelijk. Ik zou iedere dag wel een rechtzaak tegen jan kunnen beginnen. Maar ja Jan blijft mijn vriend

Bob

Jan is een huilstruik

Donald Trump

Ondanks alle mooie woorden van Elon Musk, zal KeesJaap wel gelijk krijgen vrees ik.

Dergelijke praat valt namelijk onder het absurde ‘Wishes of harm’ van X’s Violent Speech Policy . https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/violent-speech

Waarom een zelfverklaard verdediger van de VvM als Musk dergelijke bepalingen opneemt, is mij niet helemaal duidelijk. Beter naar Truth Social.

For the record: ik ben het Jan eens: Voor KeesJaap wat mij betreft een eeuwig durend bijzonder warm plekje in het hiernamaals. Dat hij maar voor altijd mag branden.

Vieze Gerrit H.

Met Keesjaap Kappenburg uit Deventer.zou ik het wel goed kunnen vinden. Samen praten over de klimaatcrisis en anderen erop wijzen wat ze allemaal verkeerd doen. Keesjaap Kappenburg uit Deventer en ik zijn een voorbeeld voor iedere Nederlander.

Naam*

Je moet je Twitter tijdlijn ook niet trainen door te reageren op wat je niet wilt zien. Helemaal herkenbaar. Kreeg steeds meer en vooral de achterlijken voor de neus gezet. Tot ik een vraag beantwoorde waarin ik geen tegenstander van de doodstraf aangaf te zijn. En om werd gered door een permaban. Heerlijk. Helemaal als je weet wie de orginele bedenker een zeker voorzetje gaf. Als de huidige eigenaar al meerdere keren de weg wees. Begin was ook grappig. Ladingen musk butplugs die zijn ego ophemelden. Lachen als je weet waar hij de mosterd haalt en dat de wereld redden ondergeschikt is aan zijn legacy.

Dierenbescherming

Ja leuk allemaal enzo, maar hoe is het nu met dat tia-hondje van Dennis? Heeft hij inmiddels alle hersencellen kapot geslagen?

Elon Musk

X! #%#%

Benno

Denk dat Dennis het hondje niet meer heeft, mogelijk beter voor het beestje, blijven de hersentjes langer intact?