#Ikdoenietmeermee deed Famke Louise pijn in de knip

Famke Louise

Het was het beste optreden van Famke Louise ooit. Ze zat als een kip zonder kop te kakelen bij Eva Jinek aan tafel over waarom ze niet meer meedeed met de coronamaatregelen. Het was alsof een downie de kwantumtheorie kwam uitleggen. Genieten geblazen. In de Beau Monde vertelt de voormalige zangeres dat het financieel niet zo handig was, er geen spijt van te hebben, maar voortaan iedereen de tandjes laat genieten.

“Er zijn wel een aantal dingen gecanceld ja. Maar laten we wel wezen, zoveel gezinnen zijn het afgelopen jaar kapotgegaan. Mensen zijn gescheiden, werden ziek, verloren hun baan… Precies waar ik zo bang voor was. Dan heb ik persoonlijk geen reden tot klagen, toch?” Nog even je gelijk halen dat jij wel voorspelde dat mensen gingen scheiden, ziek werden en hun baan verloren. Jeetje, wat een ziener. Nostradamus is er niets bij.

Maar spijt heeft ze niet, ondanks dat ze zichzelf voor eeuwig voor l*l zette. “Nee, absoluut niet. Ik zat niet voor mezelf bij Eva Jinek aan tafel, ik zat er voor een grote groep mensen die uiteindelijk inderdaad de dupe zijn geworden. Mijn angst was – en dat is inmiddels ook gebleken – dat veel andere mensen geen hulp kregen vanwege coronamaatregelen.” Ah, ze deed het voor ons. Wat een heldin! Vraag volgende keer even of wij een wicht met het IQ van een berggeit als woordvoerder willen. Merci.

Alleen het is wel de laatste keer dat Famke Louise zich voor ons in de strijd mengt. Het was eens maar nooit meer. “En ik werd uitgekotst. Dat is zo krom: mensen vragen me om mijn mening maar als ik antwoord geef, is het ook niet goed. Voortaan houd ik beter mijn mond en mogen mensen het lekker zelf uitzoeken.” Dat lijkt me voor iedereen beter.