Hans Klok noemt verdachte Danny de Munk nu al een held

Hans Klok noemt verdachte Danny de Munk nu al een held

Tegen Danny de Munk werd aangifte gedaan van verkrachting. De rechtszaak kent nog lang geen uitspraak, maar Hans Klok noemt verdachte Danny de Munk nu al een held. In de Weekend vertelt Hans over zijn vertrouwen in Danny.

‘Dat maakt hem in mijn ogen een held’

Danny ontkent zelf ook iemand verkracht te hebben, maar begrijpt eigenlijk ook niet dat het vermeende slachtoffer erover zou liegen. Maar toen besloot Hans Klok om eens onder z’n haardroger vandaan te komen en ook zijn zegje te doen. Niet alleen Hans Klok steunt hem. Ook Wolter Kroes en Frans Duijts staan vierkant achter de Munk. Wat een interessante knokploeg heb je dan.

In de Weekend valt te lezen hoe onze goochelaar nog een stapje verder durft te gaan: “Ik vind het heel knap dat Danny de Munk zijn mond open heeft gedaan over de geruchten over hem en ook tegengas geeft. Dat maakt hem in mijn ogen een held.” Zijn onschuld is nog niet bewezen, maar Hans heeft er zoveel vertrouwen in dat hij hem nu al een held durft te noemen in het openbaar.

Jeugdvrienden

Vroeger zouden Hans en Danny met elkaar op school hebben gezeten. Je zou ze daarom jeugdvrienden kunnen noemen. Hans kan daarom alleen maar begrip opbrengen voor zijn maatje: “Ik vond zijn betoog in de rechtbank fantastisch, hij brak echt. Ik ken hem vrij goed, heb met hem op school gezeten in Purmerend. Ik snap wel dat deze kwestie hem zo veel doet, hij heeft een fantastisch huwelijk en fantastische kinderen.”

‘Danny doet het beter dan andere BN’ers’

Om nog één extra veer in de kont van de nog verdachte Danny de Munk te stoppen, zegt Hans: “In tegenstelling tot die andere bekende mensen die opeens onzichtbaar zijn geworden. Hij laat zich niet misleiden door advocaten.” En daar heeft onze trucendoos dan wel weer gelijk in.

Wel zet hij daarmee anderen in het donker door Danny extra te belichten, maar hij lijkt er wel gelijk in te hebben. Hans gaat daarom ook nog even door met het neerhalen van de anderen: “Bij al die andere BN’ers die zijn aangeklaagd, zegt de advocaat: ‘Niks zeggen, laat mij het woord doen.’ En weet je waarom? Omdat ze er schatrijk van worden.” Maar… Ook weer eerlijk is eerlijk: Hans heeft een punt.