Televisie

Gwen van Poorten leed onder alcoholgebruik: ‘de prijs was te hoog’

Gwen van Poorten leed onder alcoholgebruik: 'de prijs was te hoog'

Gwen van Poorten leed onder alcoholgebruik. Dat laat ze bij Eva Jinek aan tafel weten. Het onderwerp ‘dry january’ wordt aangesneden en de presentatrice van Spuiten en Slikken is aanwezig om haar idee hierover te delen.

Gwen van Poorten leed onder alcoholgebruik

In de uitzending van Jinek van vanavond gaat het over alcohol en hoe slecht het eigenlijk voor de mens is. Inmiddels drinkt Gwen van Poorten al 3,5 jaar geen alcohol meer. Naar eigen zeggen leed ze onder haar alcoholgebruik. Ze legt uit: “Ik denk dat de eerste stap was dat ik nooit echt maat heb kunnen houden, maar dat was altijd gewoon oké, want we kunnen toch allemaal op sommige momenten geen maat houden. Dus dat was altijd gewoon leuk en gezellig totdat mijn katers veel erger werden. Al vanaf dat ik begin twintig was. En zo erg dat het feestje ook niet meer leuk was de dag erna.”

‘De prijs was te hoog’

“De prijs was te hoog eigenlijk? Je leed er meer onder dan dat je lol had als je aan het drinken was?”, vraagt Eva Jinek haar. Daar antwoordt ze kort, maar krachtig op: “Ja.” Vervolgens volgt een gesprek aan de talkshowtafel waaruit blijkt dat het de bedoeling is om mensen van de alcohol af te praten.

‘Ik denk niet dat het voor iedereen is’

Althans… Gwen van Poorten legt nog wel even uit: “Ik denk niet dat het voor iedereen is. Ik denk dat heel veel mensen wél met dat ene wijntje op de bank kunnen zitten, lekker bij het eten, bij het uitgaan en af en toe uit de bocht vliegen en daar oké mee zijn. Maar… Als je dat niet bent, dan weet je dat van jezelf. Ik wist eigenlijk altijd al dat het niet bij mij paste. Ik wist dat ik tegen mezelf aan het liegen was. Ik denk als je dat weet en je gaat daar naar handelen, dan kan je leven daar onwijs op vooruit gaan. Ik ging gewoon als een sloopkogel door de stad heen en door mijn leven. Dat was gewoon inderdaad veel drama…”

Grootgebruiker van verdovende middelen

Vervolgens wordt er nog benoemd dat als je je aangesproken voelt door dit item en denkt: ‘nou, waarom praten jullie zo slecht over alcohol?’, dat je een alcoholist bent. Uhm… Nou… Ik voel me helemaal niet aangesproken, hoor! Ik vond het wel erg bijzonder dat een grootgebruiker van verdovende middelen nu op televisie de heilige maagd Maria gaat uithangen.

Nog geen reacties