Jan Dijkgraaf: ‘Grensoverschrijdend gedrag bij PowNed’

Jan Dijkgraaf: ‘Grensoverschrijdend gedrag bij PowNed’

Jan (niet onze eigen Roos, maar die andere) schrijft een briefje aan Dominique Weesie (blegh! Walgelijke man!) Hij werkte zelf lang geleden bij die k*tomroep en heeft daar nog wel iets over te zeggen. Jan Dijkgraaf: ‘Grensoverschrijdend gedrag bij PowNed’.

‘Flikker ‘m eruit!’

Na alle heisa rondom de presentatoren bij BNNVARA, wordt PowNed straks langzaam maar zeker ook mee de afgrond in getrokken. Jan Dijkgraaf doet alvast een opzetje. Hij vertelt over de zeven weken dat hij bij PowNed werkte in 2010. Daar moest hij na alle heisa van de afgelopen dagen aan terugdenken.

Jan vertelt over de periode tussen het tekenen van het contract en zijn daadwerkelijke komst waarin er al iets mis begon te gaan. Hij bracht een eenmalig roddelblad over politici uit en Rutger riep daar meteen over: ‘flikker ‘m eruit!’ Hij was er namelijk niet zo blij mee. Toch bleef hij, omdat de afspraak al stond. Het ging om een contract van vijf jaar met een salaris van 144.000 euro per jaar.

‘Ik wil niks met Jan te maken hebben’

Maar Dominique vertelde Jan ook dat hij in gesprek was met Henk Spaan en Hugo Borst over een voetbalprogramma en dat Hugo Borst alleen kwam als Jan niet betrokken was. Hugo wilde volgens Weesie namelijk ‘niks met Jan te maken hebben’.

Daar snapte Jan al niks van, maar dit waren dus al twee rode vlaggen in korte tijd die hem deed realiseren dat hij geen droomstart zou gaan maken bij PowNed. Goed begin dus. Bij een bespreking tussen verschillende redacteuren werden er constant ideeën opgegooid van content voor de omroep. Rutger Castricum bleef maar roepen dat het allemaal kutonderwerpen waren.

‘Wie ik dan wel op zijn bek wilde timmeren?’

Jan schrijft verder: “Ik bezocht mijn huisarts omdat ik, geheel tegen mijn natuur in, mensen letterlijk te lijf wilde. Jou niet. Wat mensen ook van je vinden: tegen mij was je altijd eerlijk. Wie ik dan wel op zijn bek wilde timmeren? Rutger Castricum.” Dominique was in zijn ogen dus niet de boosdoener, maar de sfeer bij PowNed zorgde wel voor de nodige problemen.

Jan Dijkgraaf: ‘Grensoverschrijdend gedrag bij PowNed’

“Begrijp me goed, Dominique, Ewart van der Horst  had volkomen gelijk dat jij mij, een totaal groentje in de televisiewereld, niet had moeten binnenhalen. Bij zo’n beginnend programma als ‘PowNews’ had op mijn stoel een ervaren televisiemaker moeten zitten.” Jan neemt Dominique niks kwalijk, maar schrijft wel het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk te herkennen in dat van Ewart van der Horst.

Echte Jannen

Hij neemt Dominique één ding kwalijk: “Nou ja, op dat incidentje na dan waarin je tíjdens de uitzending van ‘Echte Jannen’ op Radio 1 belde om te zeggen dat Jan Roos en ik een “kutprogramma” maakten. Dat was me net effe te lomp.” Ja, mooie tijd. Mooie tijd.

‘Toxische omgeving’

Maar dan deelt Jan een heftige genadeklap uit. Hij vraagt zich af wat er gebeurd was als hij na die zeven weken de ’toxische omgeving’ van PowNed niet had verlaten. “Was ik dan net zo gelukkig geworden als ik nu ben? Ik denk het niet. Ik denk eerder dat ik het niet had kunnen navertellen.”

Het briefje van Jan Dijkgraaf aan Dominique Weesie is hier volledig terug te lezen.

36 reacties op “Jan Dijkgraaf: ‘Grensoverschrijdend gedrag bij PowNed’

  • Hansie zegt:

   Faithless zong God is a DJ.
   Had dus moeten zijn God is an ashtray. Zoveel vragen. Teveel vragen. En maar 250 tekens. Laat ook maar. Je kent mijn gedachten immers.

   2
   0
  • Jan Beffeloni Roos zegt:

   Nieuw voor de donateurs die boven de 100,- storten. In ruil voor je donatie mag je 30 min met Joyce doorbrengen, voorwaarde is wel dat ik mag toekijken.

   6
   5
  • S S S C C C C O O O O O P P P zegt:

   Het OM kan geen vingerafdrukken of DNA vinden om een aangifte over onzedelijke betasting en eentje over een zoen op de mond te vervolgen.
   Daarom hebben ze geen zaak tegen Martijn Neimeier oid maar hij blijft wel een vieze lul

   8
   0
  • SCOOPIE-SCOOPIE-SCOOPIE zegt:

   Frans Klein treedt af nadat hij door de Volkskrant ingenaaid inzake het Matthijs van Nieuwkerk dossier.

   Nu die andere faalhaas nog die de jaren ervoor via vriendinnetjes bij d66 een baantje kreeg en nu in Amsterdam zit.

   7
   0
  • scoopSCOOPscoopSCOOPscoop zegt:

   Sylvana Simons beweert dat KOZP vredelievende actievoerders zijn.
   Terwijl winkeliers geïntimideerd en bedreigd worden in Sinterklaas tijd door KOZP, en kinderen en ouders zijn ook bang.

   13
   0
  • Hansie zegt:

   Lol nephansie. Johannes is wel één van de patroon heiligen van de wijnbouwers. Echtbreken kent logischerwijs geen patroonheilige. Welke demoon daarbij hoort heb ik zo niet voor je paraat.

   1
   0
  • Johan zegt:

   Echte Jannen was een van de beste radio shows ooit. Gewoon lekker zeggen wat je wilt want dat lucht op.
   Maarja instant slapzak Ruktor voelde al aankomen dat je daar niet mee scoort op de NPO. Die moest toentertijd zijn NPO Villa nog veilig stellen.

   1
   0
 1. Jan Roos is een minne schooier en narcist zegt:

  Ach een vrindje van het 🐷roos. Net als bas shit met zijn paardengebit. Maar de grootste vrind van Roos is de glasbak

  21
  10
 2. Genug Ist Genug zegt:

  Als al die mensen, jongens en meisjes en figuren bij wie nog een stukje dwarszit zich nou zaterdag eens melden bij bv het Thialf of zo, en dan gaan ze daar met zn allen klagen…
  MAAR FLICKER AUB met zn allen OP MET JULLIE JANKMUILEN.
  Dank.

  8
  0
 3. Jan Dijkgraver zegt:

  Ik 🤮🤮🤮🤮🤮op Het Varken Roos. Is allang geen vriend meer maar een drankorgel met verknipte geest

  11
  5
 4. Bob zegt:

  Rutgers talent en contributie ligt in het kiezen welke aars te likken als wie klein te praten. Enige manier voor mensen met zijn talenten met zijn ambities. Type dat had gecolaboreert als hij daar zijn belang om zou zien. Afval volk.

  3
  0
  • J. Roos zegt:

   UPDATE; geen donaties meer svp. Joyce zit helemaal volgeboekt vanavond en is al schraal, mannen boven de 20cm blijf thuis!! EINDE BERICHT

   2
   1
  • Jan Geilgraaf zegt:

   Jan is van bedenkelijk allooi, soort rattenvanger van Hamelen, de donateurs volgen hem blindelings in zijn bedeltocht.

   2
   2
 5. Karel Hendrik Antonius III zegt:

  Die Jan op de foto naast Jan Roos is Jan Heemskerk, ontzettende flapdrol van een tikgeit. Wanneer word jij er nou eens uit gemieterd hier?

  5
  0
 6. Gaat niet helemaal goed zo zegt:

  menstruatiestoornissen vertwaalfhonderdvoudigd, aantal miskramen enorm toegenomen. Idem geboorteafwijkingen. Baby’s krijgen steeds vaker een hartaanval in de baarmoeder. We moesten allemaal die prik halen sinds 2020….

  2
  5
  • Dr.Œtker zegt:

   Luister.
   Pannenkoek.
   Kijk ff mee: er zijn 8 miljard mensen.
   Dat begint onderhand een beetje te wringen. Snap je?

   Het geheime wereldwijde sterilisatie programma gaat te langzaam. Dusss.. covidvaccinatie!

   Iedereen een prik, iedereen deaud

   3
   4
 7. Rutger Castricum zegt:

  Die Dijkgraaf lult ook maar wat. Zijn briefjes zijn nogal inconsequent. Zijn karakter zal dat dus ook zijn. Jaloers dat hij zijn zakken niet kon vullen zoals als ik vele jaren doe.

  4
  1
 8. Jan Roos is een nare schoft en een narcistische vetvlek zegt:

  By Jan Roos / komt hij nu mee bolle vetlel nu het een soort modeverschijnsel is. Je had eerder je grote smoel kunnen opentrekken hypocriete nare hatende varkensmuil op pootjes

  32
  2
  • Steven zegt:

   Beetje jammer dit.

   Als een zwakzinnige debiel je vuil lopen spuien.

   Ga ’s deaud, sukkeltje.
   Of ben je te bang?

   1
   4
 9. Briefje aan Jan zegt:

  Dat is dus 12 jaar geleden he lutser, je klinkt nu als een rancuneus wijf. Al is het wel zo dat als iemand gecanceld moet worden het die vervelende Rutger Castricum en die andere walgelijke man wel zijn.

  1
  2
 10. S S S C C C C O O O O O P P P zegt:

  Het OM kan geen vingerafdrukken of DNA vinden om een aangifte over onzedelijke betasting en eentje over een zoen op de mond te vervolgen.
  Daarom hebben ze geen zaak tegen Martijn Neimeier oid maar hij blijft wel een vieze lul

  0
  0
 11. Henk de vries zegt:

  Man, Jan, wat was je daar nog slank. Toen kon je het nog opbrengen om je niet vol te stoppen.

  2
  0
 12. Kevin zegt:

  Elke zondag bleef ik wakker om ‘echte Jannen’ te horen. In hart en nieren ben ik een echte Kevin maar identificeer mij meer al een slechte Jan!

  3
  0
 13. Davy en Donny Roelvink zegt:

  aWij gaan ons bekeren tot de islam. Waarom geen item. Allah Akaba.
  En noem ons voortaan Osama en Muhammad aub. Sem van Dijk denkt er nog over na.

  1
  0
 14. Het kaartenhuis stort in zegt:

  De olifant in de kamer: astronomische pieken in oversterfte bij jonge, gezonde mensen. Ja, want ook zij moesten geprikt worden.

  1
  2

Reacties zijn gesloten.