Televisie

Gordon flopt met zijn nieuwe kookprogramma

Gordon flopt met zijn nieuwe kookprogramma

Gordon flopt met zijn nieuwe kookprogramma. Samen met Herman den Blijker maakte hij een programma genaamd Kookklunzen, maar kijkcijfer-kenner Tina Nijkamp noemt het een grote flop. De cijfers vallen gigantisch tegen. Is dit dan eindelijk het moment om toe te geven dat Gordon eens van de buis moet?

Gordon flopt met zijn nieuwe kookprogramma

SBS 6 haalt tegenwoordig flop na flop na flop. Dit keer is het de beurt aan Gordon en het programma Kookklunzen. Er keken 382.000 mensen naar de eerste aflevering. Daarmee haalt ‘Kookklunzen’ net aan de allerlaatste plek in de top 25.

‘Zeer grote teleurstelling’

Tina Nijkamp schrijft erover: “Voorafgaand aan De Oranjewinter is het weer heel hard huilen met de pet op voor SBS 6 met het nieuwe Kookklunzen. Vorig jaar was er een kerstspecial en nu een hele reeks.” Het is buiten grijs en grauw en mensen willen op het moment niets liever dan binnen zitten en naar domme programma’s kijken. De cijfers van Goor zijn daarom echt niet best. “Het is ongelofelijk maar waar: het zoveelste format dit jaar wat niet scoort op SBS 6. En dus ook de comeback van Gordon en ook van Herman den Blijker (al een jaar niet op tv geweest) is een zeer, zeer grote teleurstelling. De concurrentie was namelijk (bijna) niet aanwezig”, aldus Tina.

Afwezigheid van concurrentie

382.000 kijkers klinkt nog als een redelijk aantal, maar vergeet niet om welk tijdstip het uitgezonden werd en de afwezigheid van de concurrentie. Gisteren was een dag dat het WK voetbal even niet uitgezonden werd en ook de commerciële concurrent RTL 4 zat ook amper in de weg.

Bij de commerciële concurrent flopte namelijk ook het een en ander. “RTL 4 had het succesvolle Secret Duets namelijk ingeruild om Videoland te promoten. Ook dat flopte: slechts 341 en 263 duizend kijkers voor de serie Sleepers. Au. Volgende keer zal zoiets wel op RTL 5 plaatsvinden”, vertelt Tina.

Flinke kritiek

RTL Boulevard besloot Gordon ook eens goed af te fikken na zijn flop: “De kritiek op de kookshow is vooraf al niet mals, maar wordt na de eerste aflevering compleet afgebrand door kijkers.” In het showbizz-programma belichten ze een reactie van iemand: “Angela de Jong had gelijk. Kookklunzen wordt het absolute dieptepunt van SBS 6. Herman den Blijker is niet alleen zijn sterren verloren maar ook zijn waardigheid als gerespecteerde tv kok. En Gordon… die man is al een toonbeeld van bagger-tv. Triest.”

Trieste bagger-tv

Heel veel meer woorden kunnen we er bijna niet meer aan vuil maken. Het is inderdaad bagger-tv en een trieste grote flop. Bipolaire cokejunk Gordon moet gewoon écht een keer van de buis af. Het heeft al veel te lang geduurd. Moeten we een petitie starten voordat producenten ook gaan inzien dat de man van de beeldbuis moet verdwijnen? Hoeveel floppende programma’s moeten er nog komen?

Nog geen reacties