Glimworm in kabbelgesprek met Martien Meiland

Martien-Meiland-Robbert-Rodenburg

Voor zijn rubriek Open Kaart heeft glimworm Robbert Rodenburg de enige echte Martien Meiland weten te strikken. Die plek was vast vrijgekomen nadat Dennis Schouten van de lijst werd geschrapt omdat ie toch niet helemaal voldeed aan het profiel van lekker meekletsen en zonder morren hele leuke vragen terugstellen.

Het duurt bijna veertig minuten en ze zijn alle veertig verdomd vermoeiend om te kijken. Martien is natuurlijk enig, maar het probleem is meer de gortdroge ijdele interviewer die denkt dat alles om hem draait. Het is ook overduidelijk dat hier een toneelstukje wordt opgevoerd. Zoals Dennis al liet weten krijgen de mensen die bij de glimworm op gesprek mogen komen eerst de vragen doorgestuurd, ook die ze heel spontaan aan Robbert zelf mogen stellen.

Glimworm

Rodenburg laat in het oeverloze gekeuvel en gekabbel tussen de jonge en oude nicht weten dat ie een tv-carrière ziet zitten. “Iets met fun en lol.” Nou, als er iets niet van hem afdruipt is het wel humor, om maar van enige zelfspot te zwijgen. Robbert heeft wel een heel groot voordeel: in Hilversum hebben ze liever mensen zonder talent, maar met veel ambitie. Laat de glimworm nou net in dat pulletje vallen.