Glazen Huis komt terug vol klimaathuilers

3FM-glazen-huis

Als je Serious Request zegt zeg ik: 3FM-DJ’s die honderduizenden euro’s belastinggeld per jaar verdienen, die een week zogenaamd niet gaan eten voor zielige mensen in Afrika met buikschurft. Allemaal ter meerdere glorie van zichzelf. En als er dan een paar miljoen is opgehaald komt er een minister dat bedrag ongevraagd verdubbelen van nog meer belastinggeld.

Ik geef eerlijk toe: het klinkt allemaal een beetje cynisch. Alleen het komt een stuk dichterbij de waarheid dan dat het helden zijn die zichzelf opofferen voor het goede doel. Enfin, eindelijk stopte de NPO met deze onzin, maar zoals dat gaat in Hilversum komt alles wat slecht is terug, dus ook het Glazen Huis.

Maar om het nog triester te maken gaan die totaal onbekende mensjes, vroeger werd er immers nog wel geluisterd naar die zender, niet niet eten, maar ze gaan in de hitte zitten. Omdat ze heel erg tegen klimaatverandering zijn en daar dan geld voor willen ophalen. Ik denk dat de memo nog niet is aangekomen dat het niet meer opwarming van de aarde heet omdat het niet zo heel hard gaat met het opwarmen op het moment. Maar goed, 3FM deugt weer en doet wat de politiek van ze vraagt. Namelijk klimaatangst aanwakkeren. Ik zou zeggen: zet de thermostaat maar op 42 graden.