Georgina Verbaan is ook weer boos

Vrouwen worden gediscrimineerd in de filmwereld, vindt Verbaan. Want ze is gevraagd om oma te spelen terwijl ze veertig is. Nu zijn er genoeg oma’s van veertig, maar in het hoofd van Georgina is het heel erg seksistisch. Waarom weet niemand, maar even een uitleg hoe het zo is gekomen met het voormalige sekssymbooltje.

Voor de jonge lezers even een uitleg wie Georgina Verbaan is. Ze speelde een rol van dom wicht in GTST (Goede Tijden, slechte Tijden, een slechte Nederlandse soap). Daarna speelde ze in allerlei slechte Nederlandse films, zoals Costa en Volle Maan, een dom wicht. Vervolgens was ze in verschillende televisieseries, zoals Verliefd op Ibiza en Mixed Up, te zien als dom wicht. In 2004 bekroonde ze haar carrière met een fotoshoot in Playboy, die er bijzonder appetijtelijk uitzag.

Maar zoals dat gaat met meisjes die wat ouder worden begint het toch een beetje te piepen en te kraken. Waar ze het voorheen van hun looks konden hebben gaan ze op een gegeven moment opzoek naar principes. Dus werd ze vegetariër en lijstduwer bij de Partij van de Dieren. De volgende stap werd dat ze boze stukjes ging schrijven in de NRC als columnist. Ondanks dat ze niet verder is gekomen dan een MAVO-diploma en overkomt als een dom wicht ging ze iedereen de maat nemen die niet in haar kabouterwereldje paste. Daarna werd ze van de vrouwenliefde, want dat hoort er nou eenmaal bij. En nu is het gewoon een verbitterd vroeg oud vrouwtje geworden die overal seksisme, racisme, fascisme en xenofobie in ziet. Zeg maar, de prototype grachtengordelmuts.

Mannen

Waar is dan nu weer boos om? Mannen worden in de filmindustrie anders behandeld dan vrouwen, aldus Verbaan. Ze werd namelijk op haar 40e gevraagd voor een rol als oma. En dat is natuurlijk heel erg of zoiets. “Zeer tevreden met mijn rol als oma, voordat dat een ding wordt. Maar er klopt echt iets niet aan de manier waarop vrouwen in die industrie gezien worden.” Wat nou precies het probleem is niet duidelijk. Maar het is wel heel erg seksistisch blijkbaar.

8 reacties op “Georgina Verbaan is ook weer boos

 1. Robbie zegt:

  Dus wel zeiken, maar wel de rol aannemen en cashen?? Typisch Georgina heeft ze zeker van haar ex Jort geleerd ook zo’n zeikerd die alles doet voor paar grijpstuivers, die ze overigens ook nog eens heeft belazerd. Vreemdgangertje Georgina kan toch niemand serieus nemen zeker…

  0
  0
 2. Jolante kabouter van kutbergen zegt:

  Wat vind ik dat toch een miserabel misselijkmakend kutwijf! De rol van oma is haar trouwens wel op het lijf geschreven, met d’r jankende zure ouwelijke kutmuil, deze deugkneus!

  0
  0
 3. martosaurus zegt:

  Mooie vrouwen kunnen ontzetten makkelijk geld verdienen met hun uiterlijk. Bijvoorbeeld door Playboy, Insta of het trouwen van een rijke man. Dat is oneerlijk richting mannen. Mannen moeten doorgaans erg getalenteerd zijn of hele lange werkweken maken. Echter wanneer de marktwaarde van vrouwen begint te zakken net als de rest van het lichaam zijn ze vergeten dat ze eigenlijk te makkelijk geld verdiende en zijn ze dat inkomen als recht gaan beschouwen. Dan begint het gezeur over seksisme. Georgina is hier zeker niet uniek in. In de media zie je dit heel vaak. Jonge ongetalenteerde mooie meisje mogen ineens presenator worden terwijl mannen minimaal grijs moeten worden aan de slapen om mee te tellen in de mediawereld.

  0
  0
 4. Beatrice zegt:

  Hoho, linksdeugertje GV is al 41.5 jaar oud. Kwekkwekkwek, ik ben er. Had zij het niet gedaan met Brusselmans in de toiletten nog niet zo lang terug?

  0
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.