Relletjes

Gemeente weigert de camping van Peter Gillis weer te openen

Peter-Gillis

Een camping van Peter in Valkenburg werd gesloten nadat er geen geldige vergunning voor bestond. De gemeente weigert de camping van Peter Gillis weer te openen. Naar aanleiding van de uitkomsten uit het Bibob-onderzoek is besloten de vergunning niet te verlenen.

De Wet Bibob

Voor degene die niet weten wat Bibob is, hebben we het even aan het artikel toegevoegd. “De Wet Bibob is een (preventief) bestuursrechtelijk instrument. Als er een ernstig gevaar dreigt dat bijvoorbeeld een vergunning wordt misbruikt, kan de bevoegde overheidsinstantie de aanvraag weigeren of de afgegeven vergunning intrekken. Zo wordt voorkomen dat de overheid criminele activiteiten faciliteert en wordt bovendien de concurrentiepositie van bonafide ondernemers beschermd“, aldus Justis.

Of terwijl: de gemeente heeft onderzocht of de vergunning niet misbruikt zou worden voor criminele doeleinden en vervolgens is de vergunning niet verleend. Een woordvoerster van de gemeente wil geen toelichting geven op de uitkomsten van het Bibob-onderzoek: “meer informatie geven we niet.” En dat is jammer, maar op zich zegt het al genoeg dat Peter naar aanleiding van de onderzoeksresultaten geen vergunning krijgt.

Het houdt niet op met Petertje

Het lijkt maar niet op te houden met Petertje. Bij een andere gemeente ligt hij ook al in de clinch nadat hij een dwangsom van 1 miljoen euro kreeg voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op zijn camping. Om nog maar niet te spreken over de mishandeling van zijn partner Nicol. Al blijven beiden dat ontkennen… Het blijft een gek verhaal.

De man is zo onbetrouwbaar als de pest. Hij liegt alles bij elkaar en overal waar hij voorbij komt zijn dikke zwarte walmen van rook te zien. Het zaakje stinkt, maar volgens Peter is er geen vuur. Na nog eens door z’n Instagram te hebben gescrold komen we snel tot de conclusie wat een manipulatief mannetje het is. Op zijn account is Nicolleke in eerste instantie nergens te bekennen totdat de mishandeling naar buitenkwam. Pas toen verscheen ze opeens meerdere keren op zijn account.

Nog geen reacties