Gaan de terrassen toch eerder open?

terras-open-wanneer

Hugo de Jonge, demissionair faalminister van een falend kabinet, trekt de keutel in. Er worden op de persconferentie van morgen geen versoepelingen aangekondigd. De burgemeesters van de vier grote steden denken daar echter anders over.

Wie dacht vanaf 21 april weer een biertje, wijntje of lijntje op het terras te kunnen nuttigen komt bedrogen uit. Er komen geen versoepelingen. De burgemeesters van de vier grote steden keren zich echter tegen het kabinet. In verklaringen van de burgemeesters Femke Halsema (Amsterdam), Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Jan van Zanen (Den Haag) en Sharon Dijksma (Utrecht) staat de waarschuwing dat zij de inwoners van hun steden niet meer in de hand kunnen houden als versoepeling van de maatregelen nog langer uitblijft.

En terecht.

“Dit is niet meer te handhaven, behalve met een waterkanon. Dan komen wij op een agressieve manier tegenover onze bevolking te staan,” zei Aboutaleb vanmorgen in het NOS Radio 1 Journaal. Met mooi weer, koningsdag en de huldiging van Ajax in het verschiet zijn we benieuwd of we wat burgemeesterlijk ongehoor kunnen verwachten.

Naar alle verwachting zal Café Schouten open blijven. Al breekt er een nucleaire oorlog uit.

7 reacties op “Gaan de terrassen toch eerder open?

 1. Kwartjeshoer zegt:

  Terrassen voorlopig lekker dicht laten!
  Anders beginnen die jankers die hun handje ophouden voor coronasteun met hun kutkroegen ook te zeiken dat ze open willen.

  0
  0
  • Nick zegt:

   Jankers? Mensen die door slecht overheidsbeleid, dat weinig tot geen effect heeft op het aantal besmettingen, failliet dreigen te gaan, terwijl de horeca amper voor besmettingen zorgde en zelfs besmettingen voorkwam omdat mensen niet thuis afspraken, zijn aan het janken? Hoeveel coronasteun denk je dat ze krijgen? Waar komt al dat geld vandaan, denk je? Wie gaan dat betalen, denk je? Wat een onsympathieke en kortzichtige grap van je.

   0
   0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.