FunX (NPO) komt met statement

En naast dat statement halen ze ook alle negatieve commentaren weg onder hun posts van Insta. Dus naast geweldsverheerlijking, opruiing en goedpraten van een aanslag op Jan en Dennis censureert het zwarte schap van DE NEDERLANDSE PUBLIEKE OMROEP mensen. Wat een tuig. Maar goed dat er Kamervragen over deze boevenbende wordt gesteld. Want deze nonsens wordt door ons allemaal betaald.

Enfin, wat is het statement van FunX? Ze zullen wel de desbetreffende vlog offline hebben gehaald. Nee, dat hebben ze niet gedaan. Ze zullen de presentator en zijn gasten wel hebben geschorst en op een zwarte lijst hebben gezet. Nee, dat hebben ze ook niet gedaan. Ze bieden hun excuses aan. Nee, ook dat niet.

Aha! Ze hebben ons bedreigd op basis van observaties in de hiphopscene. En als “iemand” zich bedreigd voelt is dat “niet de bedoeling” geweest. Dus er is helemaal niks aan de hand en Dennis en Jan moeten niet zo piepen want het waren slechts observaties.

Wat ik me wel afvraag als er nou 5 roomblanke mannen bij een Publieke Omroep zaten te fantaseren over geweld en het goed te praten dat er twee zwarte presentatoren van een programma iets aangedaan werd omdat zij dingen zeggen die niet lekker vallen in hun “scene”, zou de NPO dat dan ook gewoon goedkeuren? Zouden de mainstream media dan niet gillen om een verbod en ontslag. Werd dan niet de racisme-kaart getrokken en de mensen die in de studio mee zaten te brallen verguisd tot op het bot? Ik weet wel zeker.

39 reacties op “FunX (NPO) komt met statement

 1. Antoinette zegt:

  Je draait het om. En vraagt je af wat dan de reactie zou zijn.

  Maar dat gebeurt toch juist al bij jullie?
  Twee blanke mannen die alle “minderheden” op de hak nemen.
  Liggen jij en Dennis daardoor niet altijd onder vuur? Youtube heeft jullie om die reden afgesloten van advertentieinkomsten. Jan komt nergens mere aan de bak.

  Zie hier je antwoord.

  31
  254
  • Jij zegt:

   Satire is toch echt wat anders dan geweldverheerlijking, opruiing en goedpraten van een aanslag op ome Jan en Dennieboy. Dus je antwoord is fout. Terug naar school jij! Vast niet opgelet bij de opleiding MBO Zwakstroom Assistent Bedrijfsleider niveau 1.

   182
   4
  • Dwight zegt:

   Het meten met twee maten wordt hier aan de kaak gesteld. Of een individu iets wel of niet mag wordt op basis van huidskleur of overtuiging gemaakt, discriminatie dus. Geen gelijke monniken gelijke kappen.

   45
   0
  • Ik haat mensen zegt:

   Nee sukkel, Jan en Dennis nemen geen “minderheden” op de hak. Jan en Dennis nemen iedereen die aandacht zoekt / in de media wereld op de hak. Dat dan de “minderheden” de racisme of discriminatie kaart trekken en niet inzien dat bij Roddelpraat juist geen onderscheid wordt gemaakt in huidskleur of wat dan ook wordt voor het gemak overgeslagen. Dat bijvoorbeeld transformers worden gegroepeerd is een bijkomstigheid maar mensen worden er niet om uitgezocht. Gordon, Patty, de neef en vader van Dennis, het nichtje van Jan, Jan en Dennis zelf en iedereen wordt toch in het programma ook belachelijk gemaakt? Of mogen ze alleen mensen belachelijk maken die niet (of juist wel afhankelijk van je perspectief) bij een bepaalde groep horen? Dat is pas discriminatie! Eikels.

   86
   0
   • Ik haat sommige mensen zegt:

    Dit was een reactie op Antoinette. Als we dan toch iets afzeiken laat het dan de website zijn van Roddelpraat. Comment sectie werkt kut en die auto play op de voorpagina is best irritant als ik rustig probeer te schijten op werk.

    14
    2
     • Toiletbezoeker zegt:

      Ja tuurlijk, ik ga elke dag op kosten van de baas even naar het toilet.

      Gemiddeld heeft een kalenderjaar 180 werkbare dagen. Een grote boodschap duurt volgens gezondheidsnet gemiddeld 5 en een halve minuut.

      180 * 5,5 = 990 minuten per kalenderjaar
      990 / 60 = 16 en een half uur per kalenderjaar betaald schijten! 😉

      Dit is natuurlijk wel gebaseerd op een fulltime job.

      5
      2
  • Snelle zegt:

   Volgens mij begrijp jij het verschil niet tussen satire en aanzetten tot geweld? Noem 1 uitzending van rp waarin ze aanzetten tot geweld naar een ander? Blijkbaar probeer je nu een punt te maken maar kom dan ook met gegronde argumemten

   25
   0
  • Nick zegt:

   Jan en Dennis nemen iedereen op de hak. Meerderheid, minderheid, maakt niet uit. Ik heb ze over alles en iedereen horen grappen. Het is overduidelijk satire en zeker niet te vergelijken met het verheerlijken van geweld tegen bepaalde personen.

   2
   0
 2. Erwin zegt:

  Hoi Jan en Dennis , ik had woensdagavond een mail gestuurd naar de NPO en
  de vlog gemeld bij Youtube. Hopelijk heeft dit een beetje geholpen.
  Nogmaals oproep aan alle fans , meldt de vlog van funx bij Youtube

  89
  0
 3. Robbie zegt:

  Gewoon flauwekul dit ‘statement’ en waarom was Madoc dan niet uitgenodigd?? Waarschijnlijk omdat Madoc wel een woordengoochelaar is, en hij RP steunt. Nee echt gewoon BS dit hele statement/ontkenning. Redden wat er te redden val, maar vind het persoonlijk ook erg dom overkomen…….

  24
  0
 4. Ny zegt:

  Ach gossie, het was te verwachten, ze willen benadrukken dat het niet de bedoeling was.
  En nu snel naar M en Op1 om te vertellen dat het niet de bedoeling was, slechte jeugd gehad, geen kansen, geen stageplaats. Met andere woorden. Het is altijd de schuld van een ander!

  24
  1
 5. Umfufu zegt:

  Het is toch wat allemaal: twee rapperts van middelbare leeftijd die in een radio programaatje, betaalt door de staat, “gangstah” gaan doen met een wit knulletje die waarschijnlijk geen voldoende heeft gehaald voor Nederlands ……

  11
  0
  • W. Genee zegt:

   Deze mafketels gaan zelf helemaal niets doen. Het punt is dat er maar 1 mafklapper naar 146 podcast hoeft te luisteren die denk dat het wel stoer is om actie te ondernemen. FunX en NPO zijn OK met geweldsverheerlijking op de diverse media, bleek al eerder op de dam.

   Het is schandelijk dat dergelijke praktijken kunnen en worden goedgekeurd. Het zal je zelf maar overkomen, en geloof me er is niet veel nodig om serieus in de problemen te komen omdat je anders denkt, bent of doet… tegenwoordig is een tweet met je adres en wat verzonnen narigheid voldoende..

   8
   0
 6. rollins zegt:

  Hieronder mijn comment nav eerste artikel hierover. Vol, maar dan ook vol in de LaVieJanRoos. Dan laat het zich als een blueprint uittekenen wat de volgende stappen zijn..

  “rollins zegt:
  Maar pas op, zo begint het. Eerst wordt het weggeschreven onder: het is een grapje. Dan wordt het: het is niet zo bedoeld. Vervolgens krijgt het een deugkarakter waarbij vanuit een morele superioriteit alles gezegd kan worden over de ‘paupers’, geholpen door de rechtspraak die vaak op voorhand seponeert. En dan volgt de uitvoering die initieel nog verzwegen wordt door het – bijvoorbeeld – bekladden van een deur. Het is de prelude, echt. Helaas.”

  Ps.
  FunX.. what’s in a name.

  2
  0
 7. TeefjeWentelteefje zegt:

  De gangstertjes van de streets…..hahahaha, wat een paupervolk. De streetsjes zorgen mede voor de verloedering van de samenleving.

  3
  0
 8. Fan van roddelpraat zegt:

  De NPO heeft nog niet gereageerd op mijn klacht. Maar ik blijf ze mailen over funx haatzaaiers. Ik ben klaar met dat linkse geratel van de NPO. Ik hoor dat al jaren en het is nu gevoeg geweest.

  2
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.