Entertainment

Freek Vonk: ‘Ik sprak mijn ex vanochtend nog’

Freek Vonk

Freek Vonk mist zijn (heerlijke) ex-vriendin en tevens sieradenontwerper Franka Vedder. Dat vertelt hij in een uitgebreid gesprek met het Algemeen Dagblad. De man verlangt nog altijd naar een eigen gezin.

Freek Vonk: ‘Ik sprak mijn ex vanochtend nog’

“Natuurlijk verlang ik daar naar”, aldus Freek Vonk. “Ik ben nu sinds een paar maanden vrijgezel. Het bleek te lastig om onze levens te combineren, ik ben soms acht maanden per jaar van huis. Tijd is een enorme puzzel en die konden we niet oplossen. Maar we gaan nog heel goed met elkaar om, ik sprak haar vanochtend nog. Ik hou nog steeds van haar. En kijk, daarom vind ik het lastig iets te zeggen over de toekomst.”

Een gezin met kinderen lijkt Freek Vonk ‘geweldig’. “Maar toch zie ik mezelf niet terug in het klassieke beeld van huisje, boompje, beestje. Ik heb het verre reizen, avonturen beleven en onderzoek doen óók nodig om gelukkig te zijn. En als je zelf niet gelukkig bent, kun je een ander niet gelukkig maken.”

Waar wil Freek Vonk eigenlijk wonen in de toekomst? “Een deel van mij zou wel in de Surinaamse jungle willen wonen”, zei hij. “Maar ik hou ook van mensen. En van Nederland, en van Nederlands eten. Ik hou van mijn familie, en van Den Haag – los van de twee jaar met Eva Jinek (met wie hij in het verleden ook een relatie had, red.) in Amsterdam, woon ik er al twintig jaar. We zullen zien wat de toekomst brengt, het kan nog alle kanten op.”

Haaienbeet

Ook ging Freek Vonk in op zijn haaienbeet op zijn bovenarm. Die is namelijk niet te missen. “Als ik ’m wil verbergen moet ik een trui aantrekken, maar daar hou ik niet van. Ik krijg het heel snel warm”, vertelt meneer. “Dat is dat motortje in mij dat altijd draait, daarom ben ik om 4, 5 uur ’s middags altijd al helemaal kapot. Ik ben net een kaars die de dag fel begint, en dan langzaam opbrandt.”

7 reacties

Eva Jinek

Fwreejk i want you terug honey. Sinds jouw vewrtwrek ben ik zooop sour van beneden eek qua swpreken. Come back honey!

Floris Wyers

Ik wil ook wel in iets van Freek bijten

Tim den Besten

Sinterklaasje kom maar binnen met je KNECHT

Heette Arie

Spelen deze in de film Barbie? Het lijken wel twee poppen joh.

Vieze Joop

Meneer vonk houdt van inboorlingen meisjes voor zijn onderzoek

Scooby Doo

Freekieee! Sticht een gezin met een schaap en een geit. Deze combi past goed bij je.

Natnek

Duh Haag is een k*tstad. En vonkie is een simp eerste klas.