Elle Bandita heet nu Raven en is een X

Hieronder staat de tekst van Elle/Raven, maar voor mensen met weinig tijd een samenvatting. Elle Bandita is geboren hermafrodiet, dus man en vrouw. Ze werd geopereerd om volledig vrouw te zijn. Daar baalt ze nu van, want ze is geen vrouw. Maar ze is ook geen man. Ze is meer een dinges, dus ook geen ‘ze’ meer maar een ‘hen’. Volg je het nog? En als je een X in je paspoort wil kan je ook geen Elle meer heten en dus heeft hen gekozen voor de naam Raven. Ach ja, waarom ook niet. Tijd voor een biertje.

“Het is tijd om definitief uit die vrouwelijke dwangbuis te stappen. Ik wil de persoon zijn die ik had moeten zijn toen ik geboren werd, voordat er aan mij gesleuteld werd. Daar is namelijk helemaal niets mis mee.

Ik wil mezelf de ruimte geven om te zoeken naar een vorm van zijn die voor mij goed voelt. Buiten het binaire systeem waar het gros van de maatschappij mee is ingericht. Misschien is het lastig, maar ik zou het bijvoorbeeld tof vinden als jullie proberen om mij niet meer in de vrouwelijke vorm aan te spreken. Edoch, het draait niet alleen om taal. Het draait om maatschappelijk opgelegde genderrollen en schoonheidsidealen, die persoonlijke groei en gelijkwaardigheid belemmeren.

Fuck dat.

Ik wil het volgende deel van mijn leven ingaan zonder die hokjesdwang. En dat begint met een nieuwe naam. Een naam die mij de vrijheid geeft om te zweven tussen links, rechts, boven en onder. Die past bij de ‘X’ die ik in mijn paspoort wil krijgen. Een naam die met mij meebeweegt en bij de spiegel past. Een naam die ik zelf kies.”

Raven
(Die / Hen / Kijk maar)

16 reacties op “Elle Bandita heet nu Raven en is een X

 1. Donald Trump zegt:

  Sommige mensen sterven aan kanker op hun 15e, anderen hebben een been dat 5cm korter is dan de ander. Weer anderen hebben ernstige epilepsie, of een chromosoom te veel.

  Maar dit geval hier is slachtoffer omdat men het lastig vindt zijn/haar geslacht in te schatten? Hoe kun je je in vredesnaam daar druk over maken.

  Wat een onzin.

  0
  0
 2. Black Crowe zegt:

  Helder en begrijpelijk in deze situatie. Kun je van een hoop aandachtshoerende transformers niet zeggen.
  Hoewel ik nooit iemand zal aanspreken met hen. Doe ff normaal!

  0
  0
 3. Rico Verhoeven zegt:

  Ik spreek mensen aan zoals ik dat zelf wil. Bepaal dat namelijk zelf wel!
  Als mensen het er niet mee eens zijn dan geef ik ze gewoon een paar goeie klappers erop. Kijken of ze dan überhaupt nog aangesproken willen worden.

  Groetjes,

  Rico

  P.s. ik zou hij/zij/het/dinges/hem/haar sowieso niet doen.

  0
  0
 4. Open inrichting Nederland zegt:

  Mevrouw is psychisch gestoord en in 2021 krijgt men daar applaus voor. Wat gaan naar de choleratyfus met z’n allen.

  0
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.