Einde VI, Johan stopt

Johan-Derksen

Eigenlijk was er na de racismerel al niet meer zo heel veel aan. De sfeer is niet meer zoals daarvoor. Men is voorzichtiger geworden. En we kennen het allemaal nou wel. Maar nu is het ook genoeg voor Johan Derksen. De Snor gaat zijn contract niet verlengen en kapt met het programma Veronica Inside medio 2022. En daarmee is er ook gelijk een einde gekomen aan de show, want zonder Johan is er geen reet aan.

“Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat”, vertelt Derksen in het AD. “Ik heb geen zin meer om door te kabbelen.” Ook zal hij na het stoppen met VI niet overal en nergens te zien zijn op de buis. “Het gaat me tegenstaan. Al die bekende Nederlanders in al die programmaatjes, ze blijven maar opduiken. Ik wil daar niet bij horen, maar ongemerkt gebeurt dat toch.”

Oranjezomer

Wie wil afkicken van Derksen kan zijn lol op. Deze zomer zijn ze niet van de televisie te rammen. Maar dat is ook niet zo vreemd, want het is het enige programma van De Mol dat nog scoort. Als het volgend jaar klaar is voor Johan zal hij niet thuis verpieteren. “Ik heb zoveel andere leuke dingen te doen. Ik ga het niet missen.”