Donny Roelvink geeft een update van zijn ziekte: ‘Mijn wereld stond op zijn kop’

Donny Roelvink geeft een update van zijn ziekte: 'Mijn wereld stond op zijn kop'

Donny Roelvink geeft een update van zijn ziekte. Eerder maakte hij al bekend teelbalkanker te hebben, maar nu komt hij met geruststellend nieuws vanuit het ziekenhuis. Nadat zijn wereld een tijd op zijn kop stond, lijkt er nu licht aan het einde van de tunnel.

Donny Roelvink geeft een update van zijn ziekte

Op Instagram plaatst Donny zojuist een post en schrijft erbij: “De afgelopen 2 weken heb ik echt in een bizarre sneltrein gezeten, maar hopelijk is hij nu weer tot stilstand gebracht. Ik heb namelijk gisteren de uitslag gekregen van mijn tumor onderzoek en hoe gek het ook klinkt is mijn scenario het beste wat je kan hebben.” Dat betekend ‘goed nieuws’ voor de kleine Roelvink.

Technisch verhaal

Vervolgens volgt een vrij technisch verhaal over de toestand waar zijn ziekte momenteel in verkeerd: “Ondanks ik al te horen had gekregen dat er op de CT-scan geen verdere uitzaaiingen waren te zien was het nog wel de vraag of ik eventueel verdere na behandelingen moest krijgen. Wanneer er deze vorm van kanker wordt geconstateerd heb je twee vormen, een ‘non-seminoom’ (agressief) en een ‘seminoom’ (minder agressief). Die laatste heb ik, ook heb je per soort nog een gevaar stadium waar dan bij sommige aansluitende chemotherapie nodig is.”

‘Waakzaam wachten’

Het verhaal wordt zelfs nog iets positiever, want een behandeling door middel van chemotherapie kan voorlopig uitblijven: “Het goede nieuws is dat ik een ‘Seminoom stadium 1’ heb waar geen chemotherapie voor nodig is! “Waakzaam wachten” zoals dat heet is wat ik nu ga moeten doen. Om de zoveel tijd check-ups en echo’s om de boel goed in de gaten te houden. Volledig “schoon” kan ik mezelf dus nog niet noemen maar dit is natuurlijk onwijs goed en geruststellend nieuws!”

Fijn dat je positief nieuws hebt gehad. Veel sterkte nog de komende tijd!