Entertainment

Dominique Weesie woest op de politie Friesland: ‘Van de weg geramd’

dominique weesie

Gisteravond is de cameraploeg van PowNed aangevallen door bewoners van het Waddeneiland Ameland toen zij opnames wilden maken van het sunneklaasfeest. Dominique Weesie is woest op de politie Friesland toen zij gisteravond niks konden doen.

PowNed op het sunneklaasfeest

Gisteravond wilde de cameraploeg van Omroep Powned verslag doen van een sunneklaasfeest, dit is een alternatief sinterklaasfeest dat op 5 december wordt gevierd. Het is een spel waar mensen zich verkleden en maskers dragen, maar wat er daar allemaal gebeurd is niet duidelijk. De bewoners wilden er zelfs aan koning Willem-Alexander niks over loslaten toen hij een bezoekje bracht aan het eiland. Buitenstaanders zijn dan ook niet welkom op het feest.

Toch besloot de cameraploeg van PowNed hier een kijkje te nemen om verslag te doen en dit werd hen niet in dank afgenomen. Ze werden volgens de eindredacteur ‘besprongen door een knokploeg van twintig, dertig man die op de autoruit sloegen en op de motorkap gingen staan’. Ze reden met de auto weg, maar de bewoners zetten de achtervolging in. Ze werden meerdere keren klemgereden. De auto is uiteindelijk ook geramd en deze liep ook behoorlijk wat schade op. De politie heeft de groep uit elkaar gehaald en de mensen van PowNed naar een andere plek gebracht.

Dominique Weesie woest op de politie Friesland: ‘Van de weg geramd’

Dominique Weesie – bah – is daadwerkelijk woest op de politie van Friesland. Ze zouden volgens hem te laat in actie zijn gekomen en dat ze pas nu de zaak zullen onderzoeken is hij niet blij mee. Dit laat hij weten via een bericht op X, het voormalige Twitter.

‘We doen onderzoek naar een confrontatie tussen twee partijen op Ameland, waarbij mogelijk geweld is gebruikt’, schrijft de politie Friesland. ‘Een van deze partijen betreft een aantal journalisten van PowNed, die op het eiland waren om verslag te doen van een feest.’

‘Beetje laat nietwaar?’, begint Dominique zijn antwoord. ‘En pas na interventie van minister van Justitie. Want we hebben het hier over diezelfde politie die gisteravond onze veiligheid ‘kon en wilde garanderen’ geen aangifte wilde opnemen en geen kentekens wilde noteren van luit die ons van de weg hebben geramd.’

24 reacties

Willibrord moge zijn ziel zacht rusten Frequin

eeehhh hh blijf van mijn camera ploeg af eeeehhhhhhh

Plien

Als je nou leest en hoort dat buitenstaanders niet welkom zijn op het feestje….

Dan denkt zo’n journalist gelijk “Mwah, dat zal wel niet voor gelden.. huhhuhhuh … want ik ben een journalist … huhhuhhuh”

Die journalist lijdt zeer waarschijnlijk aan een beetje achtergesteld begrijpvermogen, of hij heeft een g-o-d-syndroom.

Maar.

Als die Amelanders nou gewoon hun feestje in alle rust willen vieren en het broertje van Jeffrey Airfryer in de fik willen steken (elk jaar een andere) dan begrijp je toch zeker wel dat ze daar geen pottenkijkers bij willen hebben.

Voor je het weet staan de actiegroepen op de veerboot naar Ameland om de minderheden te beschermen en dat kunnen we niet hebben

Biggetje uit bergen

Die walgelijke man had zelf moeten gaan

Het valt niet op

Plien blijft zichzelf maar door liken hahahaha geweldig die focus

Herbert Plannings (VVD Friesland)

Die Amelanders hebben gelijk.

Net als de dorpelingen in Enter, Staphorst en Rijswijk die hun tradities in ere houden en niet buigen voor de terreur van een kleine groep gekrenkte mensen.

Beroepsklagers vallen vroeg of laat door de mand. De Amelanders willen niet zo lang wachten.
Dus ze hebben gelijk.

Journalisten zijn gewaarschuwd.

Vieze Gerrit H.

Bij ons in de straat vieren jaarlijks rokjes dag waarbij mannen & vrouwen een tutu aantrek ken en samen (klimaat-neutraal) gaan BBQ-en. Ook hier zijn journalisten niet welkom. Opgetyphed. Het is ons feestje.

Peter G

Leuk eiland is dat ameland mooie plek voor een nieuw park

Klaas Anker

Walgelijke vent

Jean Doos

Walgelijke man!

Zoon van

Hij is terug van zijn tijd tussen de nonnen in het klooster , het is zijn tijd om te shinen Leider Jan Roos spreek tot ons !

Jsn

Was Do’tje niet zelf de cameraman? Hij spaart functies toch bij de NPO?

John

Hé blm. Gerucht gaat dat daar nog zwarte zwarte pieten zijn.

SocioPsycholoog van Dominique

Beste Dominique, hoe is het met je? Vanuit betrouwbare bron heb ik vernomen dat je graag naar een eiland wil vanwege je EgoExpo. Helaas na navraag blijkt Sint-Helena echt te hoog gegrepen. Ook op Alcatraz ziet niemand je zitten. Heb je al eens Ameland geprobeerd?

Jordan vd S

Nu druk doen, maar zodra ze niet meer voor powned werken (gaat goed met dat Hilversum opschudden…), zoeken ze ‘t maar uit. Walgelijke man

Thomas B. (Chiel)

Ik was ook niet welkom daar om.mn nieuwe nummer te zingen

Cor van Morgen

Die anti-sinterklaas club BIJ-1 van Sylvana Simons krijgt de rekening gepresenteerd voor een paar jaren lamlendig zeijken over van alles en andere dingen.

Het laatste wapenfeit van faal-minister Hugo de Jonge is dat hij Sylvsna CS een rekening van 127,840 eurowtjes onder de neus wrijft wegens niet gespecificeerde uitgaven.

Ja, nee, ja toch weer dezelfde strapAtsen als die gesubsidieerde protestclubjes als KOZP en Nederlans Slavernijverleden, eerst geld beuren en kleren kopen en een auto.
En als de minister de uitgaven wil checken ga je hem beschuldigen van racisme en vreemdelingenhaat.

Tis een vreemdeling zeker
Die verdwaald is zeker
Kom we knopen hem op
En steken hem in brand.

Bor de Wolf

Als ze het AZC Ter Apel verplaatsen naar Ameland dan is het vluchtelingenproblerm zo opgelost.

Scooby Doo

Dom inique je weet wel deze vrouw met een l*l en bos krullen in de bilspleet. Walgelijk!

Aad Haatbaard

Powned doodknuppelen wordt niemand slechter van.

O.J.

Ben blij te lezen dat er nog Nederlanders zijn die wel hun grond en cultuur met hand en tand verdedigen.

Bob

Schande. … wilders gaat het wel oplossen, hij gaat Kamervragen stellen.
muur om dat dorp bouwen, paspoort afnemen

Foutje. Bedankt!

Waarom staat er een foto van Paul de Leeuw boven een artikel over de baby van Bibi Breyman?

Foutje. Bedankt!

Ik dacht dat het tijdperk van vieze paultje nu wel een beetje ten einde was gekomen?

Foutje. Bedankt!

Braak neigingen