Dit is Miss Nederland 2022!

Miss-Nederland-2022-Ona-Moody-Julia-Sinning

Gisteravond was de finale en dit is Miss Nederland 2022: Ona Moody. Of zoiets? Het klinkt als een naam op een slecht fake-id, maar daar gaat het even niet om.

Zijn we heel erg blij met deze winnares? Nou, volgens mij staat er nog heel veel mooiers naast, maar dat zal een kwestie van smaak zijn.

Ona Moody is een 25-jarige Amsterdammer en zal komend jaar dus als Miss Nederland mee doen in de Miss Universe verkiezingen. De jury omschreef haar als: “sophisticated en classy”. Haha, mijn god… De échte reden van haar wins is natuurlijk haar uitspraak: “ik vind diversiteit en gelijke kansen voor iedereen erg belangrijk”. Bleghhh…. Er had ook sowieso geen blonde meid gewonnen, want dat was in deze tijd niet divers geweest.

Ona schreef voorafgaand aan de finale het volgende op haar Instagram-pagina: “Dit jaar voelde ik me super goed en dacht ik “ik doe het gewoon” en toen belandde ik in de top 10. Ik had geen idee wat me te wachten stond, maar wat ben ik blij dat ik dit heb mogen meemaken. Onwijs veel geleerd, hele leuke mensen leren kennen en geweldige dingen meegemaakt.”

Miss Nederland 2021 was Julia Sinning.

https://www.instagram.com/p/CiE6u84syAZ/?utm_source=ig_web_copy_link