Entertainment

Dit is het vermogen van Lil’ Kleine: ‘422 miljoen verdienen’

Lil kleine rapt vol trots dat zijn vermogen wordt geschat op ongeveer een paar miljoen, klopt nu nog steeds? Nu hij een pittig jaar achter de rug heeft gehad?

‘Ik denk dat ik €422 miljoen ga verdienen’

In 2015 was een nummer over drank en verboden middelen van Lil’ Kleine en Ronnie Flex niet van de schermen en speakers te slaan. De hit bleek de grote doorbraak voor Jorik Scholten, beter bekend als Lil’ Kleine.

In de jaren daarna gaat het steeds beter met de carrière van de geboren Amsterdammer. Uitverkochte shows, populaire albums en cijfers die door het dak gingen… Het kon allemaal niet op. ‘Ik denk dat ik €422 miljoen ga verdienen’, zei Lil’ Kleine dan ook in 2018 in gesprek met Quote. Beetje overdreven misschien, maar ja, wie weet droomt hij groot, toch? Maar Scholten zal het toentertijd vast en zeker geloofd hebben.

Op zakelijk vlak doet Lil’ Kleine het ook niet slecht. In 2020 keek Quote eens naar zijn laatst ingediende jaarrekening en wat zagen ze? Een balans van € 2.596.144. En dat was nog niet alles, Kleine scoorde ook nog eens een flinke winstreeks, met zo’n zes ton aan winst sinds zijn doorbraak.

Dit is het vermogen van Lil’ Kleine: ‘422 miljoen verdienen’

En daar gaat het succesverhaal van de rapper! In mei 2021 belandde Scholten namelijk in een Spaanse gevangenis op Ibiza, nadat zijn ex-vriendin Jamie Vaes aangifte deed van mishandeling. En wat doet hij vervolgens? Hij speelt mooi weer, doet alsof er niets aan de hand is. Maar goed, begin 2022 komen er bewakingsbeelden naar buiten waarop te zien zou zijn dat hij Jamie mishandelt met een autodeur.

Mensen wilden niet meer met hem geassocieerd worden. Optredens werden afgezegd en zijn muziek wordt amper nog geluisterd. Tja, dat krijg je als je je niet gedraagt, hè? Misschien moet hij maar eens een carrièreswitch overwegen, iets met een vechtsport?

Uiteraard kunnen we niet op zijn bankrekening kijken, maar de cijfers van zijn bv’s geven weinig reden tot juichen. In de laatst gedeponeerde jaarrekening over 2021 van zijn Kleine Moeite BV zien we een in eerste instantie mooi balanstotaal van € 2.343.423. Echter staat er achter de post eigen vermogen nog maar een schrale € 32.000 en is de schuldenlast van de bv opgelopen tot € 2,3 miljoen.

Ook de cijfers van Lio Z Holding (vernoemd naar zijn zoontje) zijn treurig. Daar zien we in de laatst gedeponeerde jaarrekening (over 2020) een eigen vermogen van € 20.000. En een schuldenlast van een ton.

13 reacties

Cijferrukker

Ben geen fan van Kleine. Maar als hij met 2,3milj schuld nog een positief eigen vermogen heeft dan is dat wel indrukwekkend. Dat betekent dat hij meer bezittingen heeft dan die 2,3 schuld.
Maar aangezien Roos de btw al lastig vindt, vergeef ik je dat je de balans al helemaal niet snapt.

zwarte kip

De tekst is bijna letterlijk overgenomen van de Quote site. Alleen zijn hier en daar de “moeilijke” woorden vervangen door makkelijke woorden.

Scooby Doo

Iedereen houdt van Doekoe, iedereen houdt van geld, maar Jorik houdt van witte wasjes, zuipen, snuiven en smoken. Niet gek dat hij plat zak is.

P Gillis

Kleine speler

Fan van Frank Masmeijer

Vandaag weer RecyclePraat.
Op 19 Januari 2024 stond dit artikel LETTERLIJK zo in de Quote.
Alleen de eerste zin is weggelaten.
En ‘crescendo’ heeft Dennis vertaald met Google want dat woord kende hij niet.
Toch even een vraagje:
Waarom lezen we niks over bijvoorbeeld Frank Masmeijer hier op Roddelpraat?
Voor die 5 eurootjes per maand moet dat toch kunnen?

Frenk

@Frank, Jup zo gaat dat. Dit zijn voorgeschreven artikelen van abonnement diensten als het ANP. Dan veranderen ze de eerste zin en nog wat woordjes: “beeldschermen en geluidsdragers” was het origineel. Doet het AD, Volkskrant enzo ook allemaal.

muurbloempje

Mensen zijn gewoon jaloers op deze kabouter.

Spekpeter

Hij strandt in de Bijstand

Vieze Joop

Deze kleine man weet wel hoe je heksen moet corrigeren met auto deuren ofzo

Redondo

Mooi voor een totale nobody

Bert Billenbaffer

Dat ie überhaupt een euro met die bagger gepakt heeft is bizar. Wat een mafketels die centen spenderen aan deze bluffer.

Natnek

Hup, de g@skamer in met dat joch.

Katjang Schuurman

geen werkvermogen