Dit is het salaris van Rutger Castricum

Dit is het salaris van Rutger Castricum

Dit is het salaris van Rutger Castricum. Na wat onderzoek weten we te vertellen wat Rutger in zijn portemonnee heeft zitten. Ook delen we in welke woning hij woont en waar zijn vermogen mede daardoor op ingeschat kan worden.

Grootverdieners bij de publieke omroep

In 2018 plaatste het AD nog een artikel waaruit bleek dat in het jaar van 2017 31 bestuurders en presentatoren meer betaald kregen dat de landelijk vastgestelde norm. Zij zouden niet meer mogen verdienen dan het ministersalaris van 181.000 euro per jaar, omdat deze mensen onder de publieke omroep opereerden. Rutger Castricum was daar één van.

Jaarlijks dalend inkomen

Zo stond in het AD: “Powned sluisde bakken richting presentator en verslaggever Rutger Castricum: 196.585 euro.” Die walgelijke man van een Dominique Weesie deed hier overigens ook aan mee en ontving zelfs een salaris van 212.756 euro per jaar. Vanaf dat moment werd bepaald dat het inkomen jaarlijks zou dalen, zodat het uiteindelijk niet meer boven de WNT-norm uit zou komen.

Dit is het salaris van Rutger Castricum

Wat zijn salaris op het moment precies is, is lastig in te schatten, maar het is in ieder geval alweer een stuk lager dan de 196.585 euro dat het in 2017 was. Maar wat heeft hij dan nog in zijn bezit? Momenteel woont hij alweer zo’n vijf jaar met zijn vrouw Daphne Rietbergen (ja, echt) en twee kinderen in een deftige buurt in Den Haag.

Wat is het vermogen van Rutger Castricum?

Het hoekherenhuis waar hij in woont, heeft hem toentertijd 760.222 euro gekost, maar hij vestigde er een hypotheek van 1,1 miljoen euro op. Het heeft een woonoppervlakte van 152 vierkante meter en bestaat uit zeven kamers. Vijf hiervan zijn slaapkamers. De andere twee zijn badkamers. Met drie woonlagen en een kelder heeft hij een prima woning, kunnen we rustig stellen. Zijn vermogen wordt momenteel ingeschat op 1 miljoen euro.