De zus van Emma Wortelboer verspreidt fake news

Sofie Wortelboer

De zus van Emma Wortelboer verspreidt fake news. Daar lijkt het althans sterk op, want haar verhaal is verwijderd door Instagram om de reden dat het onjuiste informatie zou bevatten.

De zus van Emma Wortelboer verspreidt fake news

Anders dan het zwarte vlak valt er in het verhaal van Sofie Wortelboer alleen nog maar te lezen: “Dezelfde onjuiste informatie is in een ander bericht beoordeeld door feitencheckers. Er kan sprake zijn van kleine verschillen. Onafhankelijke feitenscheckers geven aan dat deze informatie niet kan worden gebaseerd op feiten.” Ik denk alleen maar: ‘je zal maar feitenchecker zijn bij Instagram’. Wat is dat voor baan? Nou, goed…

‘Onjuiste informatie’

Er zou in haar verhaal sprake zijn geweest van onjuiste informatie. ‘Flase: Iran issues mass execution of over 15,000 protesters detained amid anti-Hijab protest’, staat erbij. Deze meid heeft dus iets willen delen over een massale executie van meer dan 15.000 activisten die anti-Hijab zouden zijn. Uhh… oké.

Bijzonder dat dit beschouwd wordt als content die onjuistheden bevat, aangezien er honderdduizend dingen per dag op het internet verschijnen die nog verder van de waarheid afliggen dan je je zou kunnen voorstellen, maar dat ter zijde. Het was wel een opvallend verhaal die we graag even met jullie wilden delen. Doe er je voordeel mee. We zien jullie wel weer verschijnen in de commants.

Sofie Wortelboer Fake News
De zus van Emma Wortelboer verspreidt fake news 3