De snuifzusters helemaal ritueel

Het is weer wat anders dan gestampte blaadjes met cement en diesel door je neus jakkeren. Op Bali je tijdens een ritueel laten schoonspoelen met heilig water. De grootste junk doet ook nog even een beetje bidden en klaar zijn ze voor een avond vol drank en drugs.

Even gezellig verkleed en helemaal local. En nu weer vlug naar Ibiza, dat eiland is veel meer jullie.

11 reacties op “De snuifzusters helemaal ritueel

 1. Pastoor Pullekes zegt:

  Genesis 1
  We beginnen bij het begin, het eerste vers van de Bijbel: “In den beginne schiep God de hemel en de aarde”. Het is niet meer dan een mededeling. Niets wordt gezegd over hoe dat precies is gegaan. Een paar dingen worden hier duidelijk:
  1) Het gebeurde in het begin, dus voordat er iets was.
  2) God schiep. Hij creëerde iets uit niets.
  3) God schiep de ´hemel en de aarde´.
  Het woord ´hemel´ is in de oorspronkelijke Hebreeuwse tekst de weergave van ´shamayim´. Dit is een tweevoud. De uitgang ´ayim´ wordt opgevat als een zgn. dualis, een tweevoud, van het enkelvoud ´shameh´. [Er zijn ook taalgeleerden -o.a. de Lexicon van Brown, Driver and Briggs- die menen dat het woord hemel(en) niet gezien moet worden een dualis (tweevoud) maar als een pluralis (meervoud). Voor ons onderwerp maakt het niet zoveel uit, want de Bijbel leert dat er drie hemelen zijn]

  Dit woord komt in de Bijbel niet voor. Het is afkomstig van een stamwoord dat betekent: hoog of verheven. Het woord ´hemel´ komt in de bijbelse grondtekst nooit in het enkelvoud voor. Deuteronomium 10:14 zegt: “Zie, van de HERE, uw God, is de hemel, ja, de hemel der hemelen…”
  Hier staat dus telkens het woord ´shamayim´. Het woord kan dus ook enkelvoudig worden opgevat: hemel.
  Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat God de (twee) hemelen en de aarde schiep.
  Dit is direct al een interessant gegeven. Er zijn kennelijk meerdere hemelen. Hier gaat het over de (twee) geschapen hemelen. Daarnaast spreekt de Bijbel ook nog over ´de hemel der hemelen´, dat is dus de derde. Verderop zullen we nog zien dat de apostel Paulus inderdaad spreekt over een derde hemel.
  Aangezien God in het begin de (twee) hemelen geschapen heeft, mogen we ervan uit gaan dat de ´hemel der hemelen´ er al was. De (twee) hemelen behoren dus tot de geschapen werkelijkheid, de stoffelijke wereld. Zij zijn derhalve tijdelijk, want er ligt een belofte: “Wij verwachten echter naar zijn belofte nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont” (2 Petr. 3:13).
  De Bijbel spreekt over de ´vogelen des hemels´ alsook over de ´sterren des hemels´, zodat we een indeling kunnen maken:

  1. De hemel waarin de vogels vliegen

  8
  9
  • TheWizzard zegt:

   Het maakt niet zoveel uit wat een aantal bronstijd mensen schreven tussen 700 en 500BCE.
   Wat misschien interessanter is, is wanneer Elohim gebruikt wordt versus wanneer YHWH gebruikt wordt, zo kunnen we de verschillende fabels onderscheiden. Genesis 1 is in direct conflict met Genesis 2, welke door de een andere groep is geschreven (Documentary Hypothesis).

   De huidige tekst in vergelijking tot de Dode Zee Rollen, is een lachertje. Alle verwijzingen naar polytheisme zijn in de vertalingen weggepoest. De originele lead wetenschapper was een christen of jood en die ging toch wel creatief om met het interpreteren van de Dode Zee Rollen. Inmiddels hebben we gelukkig wetenschappers zoals Kipp Davis die een meer neutrale weergave van de Dode Zee Rollen bloodleggen.
   Zie https://www.youtube.com/watch?v=kkMrGnenG-A&ab_channel=GnosticInformant
   Misschien leer je er nog wat van.
   Sprookjes blijven sprookjes en de bijbel is nog eens een zeer verwerpelijk sprookje ook. Vol met infanticide, verkrachting, slavernij en moord allemaal volgens de wens van het narcistische godje.
   Bijna iedereen in 2022 kan 10 geboden verzinnen die moreel gezien beter zijn dan de 10 (11!) uit de bijbel.
   Voorbeeldjes: Houdt geen slaven, verkracht geen vrouwen, een vrouw is niet je bezit maar een partner.
   Dus zout op met die ouwe zooi naar waar het thuis hoort: 2700 jaar geleden toen mensen nog dachten dat een regenboog iets magisch was.

   1
   0
 2. Melanie Suijkerbuik zegt:

  Mag ik 3 patat speciaal, 2 bereklauwen, 4 Mexicano’s 6 Frikandellen, 5 Gehaktballen en een slof Marlboro?

  Oh oepsie verkeerde website.

  (Roger Kremer zn pielemuisje lijkt op een knakworst)

  11
  2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.