Columns

Jan Roos: De NPO is een propagandakanaal

Jan Roos: De NPO is een propagandakanaal

De NPO staat voor Nederlandse Publieke Omroep. Volgens de mediawet zou de NPO heel Nederland moeten bedienen met programma’s, die weer door verschillende omroepen worden uitgezonden. Als je een dagje de buis aanzet zie je dat ze hun taak niet serieus nemen. Er wordt maar een klein deel van het land geholpen aan content die ze wensen, de rest kijkt niet, maar betaalt wel. De overheid zou moeten ingrijpen, want ook in Hilversum dienen ze zich aan de wet te houden, toch doen ze niks.

De NPO is een propagandakanaal

De NPO is een propagandakanaal. Dat heeft er alles mee te maken dat de NPO precies uitzendt dat in lijn loopt met wat BV Nederland wil dat we zien. De vorige baas van de NPO, Shula Rijksman (D66), zei bij het verlaten van het Mediapark dat ze trots was dat ze het klimaat en diversiteit op de kaart heeft weten te zetten. Haar positie was allesbehalve politiek bedrijven, ze diende boven de partijen te staan en te zorgen dat de NPO succesvol zou zijn.

Ze deed het tegenovergestelde met het uitrollen van D66-denkbeelden en het daarmee wegjagen van een nog groter deel van het Nederlandse publiek. Ze zijn dan ook maar met kijkcijfers gestopt omdat het elke dag slechter gaat. En dat voor een slordige miljard euro aan belastinggeld per jaar.

“Go woke, go broke”

De nieuwe programmering is bekend geworden en het is precies zoals je verwacht. Woke heeft het voor het zeggen, dus er zullen nog meer mensen afhaken. Go woke, go broke. Daar kunnen al heel wat bedrijven over meepraten. Alleen de NPO is geen bedrijf, het is semi-overheid, dus de financiering komt sowieso goed. Die wordt namelijk onder dwang van de bevolking afgenomen.

Enfin, een citaat: “De rode draad van de nieuwe programmering van de NPO behelst ‘thema’s die heel Nederland raken’. Zoals de wetteloosheid van sociale media, complottheorieën en ons koloniale verleden.”

Dit raakt inderdaad heel Nederland omdat we overspoeld worden met deze zure kots. Wetteloosheid op sociale media zal een oproep tot censuur worden, complottheorieën zal gaan over rechtse mensen die niet in overheidspropaganda (covid, klimaat, stikstof, EU, Oekraïne) geloven en hoe gevaarlijk en gek die extremisten zijn en het koloniale verleden zal betekenen dat we moeten horen dat de “witte man” niet deugt. Dat zijn precies de thema’s uit het D66-partijprogramma en niet geheel toevallig de thema’s die de hele dag door de mainstream media in ons gezicht worden gewreven. En weer zullen nog meer mensen afhaken. Heft alsjeblieft die rotzooi op.

11 reacties

Den

100% mee eens!

Leon

Het systeem van betalende leden te werven voor een omroep te mogen beginnen of te behouden is sowieso al zwaar achterhaald.

Wie zijn er lid van omroepen of lezen hun tv-gids? Juist, oudere mensjes die met dit systeem zijn opgegroeid, zich verbonden voelen met een bepaalde omroep of niet weten hoe ze hun lidmaatschap moeten opzeggen.

De huidige generatie tv-kijkers (als die er nog zijn) voelt zich waarschijnlijk nog meer verbonden met een Enzo Knol, dan met een omroep.
En dat is natuurlijk al een hele prestatie.

Online stelt de npo ook teleur, bijna geen goede of leuke programma’s op hun slecht werkende app genaamd npo start.

Het is tijd om de boel om te gooien en een grote reorganisatie bij de npo, eerst alle omroepen eruit, daarna alle slechte programma’s en als er niks nuttigs op de npo zenders is, hoort de zender gewoon op zwart te staan (niet te verwarren met omroep zwart).

Mario

Zo worden het simpele volk geprogrammeerd en tegen de vrij denker opgezet. NPO = Nederlandse propaganda omroep.

Floris Wyers

De echte makers zitten tegenwoordig op YouTube, Instagram en TikTok en halen veel meer kijkers binnen dan de omroepen. Je hoeft alleen maar naar het succes van PureLuxe, FundaFun en MrWheels te kijken om te zien dat het waar is!

Kevin69

Met de komst van commerciële omroepen zijn de publieke omroepen per definitie overbodig, omdat de overheid zich hiermee schuldig maakt aan oneerlijke concurrentie.
Dat de NPO een propagandavehikel is, is al decennialang duidelijk. Opheffen en de vermogens van de diverse omroepen laten vervallen aan de staatskas, daar zijn deze tenslotte uit onttrokken, is de enige ethische oplossing.

Vieze Gerrit H.

Zonder de NPO had ik nu lang niet zoveel miljoenen op mijn bankrekening gehad. De NPO ben ik eeuwig dankbaar.

Poll

“Onze” vertegenwoordigers en hun netwerk snoepen er te fijn van om het op te heffen.

Bianca

Maar doet aan het feit niets af dat hij gelijk heeft. En als hij in de jaren ’90 zou zijn blijven hangen zou hij tv kijken. Je spreekt jezelf tegen Tedje.

Hypo criet

Hoeveel belastinggeld heb jezelf niet binnengeharkt daar, toen was het ook al een corrupte bende. Alleen toen hoorde we je niet

Luigi

Zo wordt*.Best wel ironisch hoe je praat over simpel volk en zelf taalfouten maakt, clown.

King77nl

Jan de alien-fluisteraar kijkt natuurlijk liever Jensen. Want de NPO maakt propaganda voor de ronde aarde theorie. Wat een ongelooflijke klapmongool is het toch ook…