De Nihilistische Omroep nu ook in Hilversum bekend

NPO

Als ik eindredacteurtje was bij RTL Boulevard of Shownieuws liet ik elke week een stagiair of andere onderbetaalde onderknuppel Roddelpraat kijken. Want onze scoop dichtheid is bizar en we maken ook nog weleens ons eigen nieuws. Zoals de aankondiging van De Nihilistische Omroep bij de NPO, een omroep voor mensen die werkelijk geen ruk ergens om geven. Was toen nieuws, maar niet bij de roddelrubrieken van RTL en SBS6.

Die kwamen er gisteren opeens mee omdat Jan een soort kletskoekinterviewtje had met Spreekbuis. En hopla, eerst RTL Boulevard en daarna Shownieuws met dit 2 weken ouwe nieuws. Bij Boulevard hebben ze het maar weer vlug verwijderd. Maar we hebben de link nog.

Schermafbeelding 2022 07 05 om 09.45.03

20 reacties op “De Nihilistische Omroep nu ook in Hilversum bekend

 1. Leeswaardig zegt:

  Vorige keer had ik het over of de bijbel een waargebeurd verhaal is. Tijdens die podcast had ik ook beloofd dat ik het wilde hebben over een van mijn favoriete Bijbelverhalen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik voor het eerst heel erg onder de indruk was van het verhaal. Dat was tijdens Opwekking 2014. Opwekking is een christelijke conferentie die jaarlijks georganiseerd wordt met Pinksteren op het festivalveld naast Walibi. Dat hele weekend was voor mij een openbaring, want ik kende alleen mijn eigen kerk en wist niet dat er ook festivals voor christenen georganiseerd werden. Ook stonden de mensen er te dansen en te springen op de muziek en ik was alleen een orgel gewend. Ik bleef er ook het hele weekend overnachten. Ik kwam er twee oude vrienden van me tegen en ging met hun naar de jongerentent voor een aanbiddingsdienst met een preek. Ik was zo onder de indruk van alles wat nieuw voor mij was dat ik tegen die twee zei hoe raar ik het vond dat mensen met hun handen in de lucht stonden en twee minuten later stonden zij daar met hun ogen dicht en hun handen in de lucht. En toen kwam daar op die warme zaterdagavond Jan Pool het podium oplopen en vertelde het verhaal over de bloedvloeiende vrouw.

  Het verhaal gaat over een vrouw die dus aan bloedverlies lijdt. Het is een heel klein verhaal. Het verhaal is een wonder. Het verhaal van de bloedvloeiende vrouw onderbreekt eigenlijk een ander verhaal. Terwijl een hele groep mensen op weg Jezus achtervolgt om Hem een meisje tot leven te zien wekken. Komt in eens de bloedvloeiende vrouw tussendoor. Het verhaal staat wel drie keer in de bijbel, Mattheus wijdt er drie regels aan, Lukas vijf en Markus omschrijft het verhaal nog uitgebreider met negen verzen. Ik lees uit de Nieuwe Bijbel Vertaling en de tekst van dit verhaal staat hieronder zodat je kunt meelezen. Het staat in Markus 5:24B-34.

  24B Een grote menigte volgde Hem (Jezus) en verdrong zich om hem heen.

  25. Onder hen was ook een vrouw die al twaalf jaar lang aan bloedverlies leed.

  26. Ze had veel ellende doorgemaakt door de behandeling van allerlei artsen, aan wie ze haar hele vermogen had uitgegeven zonder dat ze ergens baat bij ha gehad; integendeel, ze was alleen maar achteruitgegaan.

  27. Ze had gehoord over Jezus, en ze begaf zich tussen de menigte en raakte zijn bovenkleed aan van achteren aan,

  28. want ze dacht: Als ik alleen zijn kleren maar kan aanraken, zal ik al gered worden.

  29. En meteen hield het bloed op te vloeien en merkte ze aan haar lichaam dat ze van de kwaal genezen was.

  30. Op hetzelfde ogenblik werd Jezus zich ervan bewust dat er kracht uit hem was weggestroomd. Midden in de menigte draaide Hij zich om en vroeg: ‘Wie heeft mijn kleren aangeraakt?’

  31. Zijn leerlingen zeiden tegen hem: ‘U ziet dat de menigte zich om u verdringt en dan vraagt u ‘Wie heeft mij aangeraakt?’

  32. Maar Hij keek om zich heen om te zien wie het gedaan had.

  33. De vrouw, die bang was geworden en stond te trillen omdat ze wist wat er met haar was gebeurd, kwam naar Hem toe en viel voor hem neer en vertelde hem de hele waarheid.

  34. Toen zei Hij tegen haar: ‘Uw geloof heeft u gered; ga in vrede en wees genezen van uw kwaal’

  Zoals ik in de vorige podcast ook al had gezegd geeft de bijbel de ruimte voor persoonlijke interpretatie op een Bijbelverhaal. Deze dus ook. Ik zal je vertellen hoe ik dit verhaal lees en interpreteer en uiteraard mag jij jouw eigen interpretatie hebben.

  Deze vrouw lijdt dus al twaalf jaar lang aan bloedverlies. Ze is dus al twaalf jaar lang ongesteld. Onder de joden ben je als vrouw onrein als je ongesteld bent, of als je langer ongesteld bent dan normaal. Aldus Leviticus 15. Maar wat betekent het als je onrein bent? Het betekent dat alles wat je aanraakt, op zit of op ligt onrein wordt. En als je onrein bent dan mag je dus ook geen mensen aanraken of bij ze in de buurt zijn. En het allerergste van onrein zijn is dat je niet in de tempel mag komen, dus dat je ook niet met God in aanraking kunt komen. Ze kan dus heel simpel niet iemand een knuffel geven.

  We leven nu in een tijd van corona. Ik kan nu niet naar mijn oma toe gaan om haar een knuffel te geven. Of naar mijn collega’s, klasgenoten, vrienden en mensen uit mijn kerk. Jij ook niet. Je mist gewoon een heel groot stuk van je leven nu. We weten dat het tijdelijk is en dat er mensen zijn die je wel kunt zien en aanraken. Als je thuis woont dan kan je in ieder geval je ouders nog een knuffel geven en als je samenwoont met je vriend of vriendin heb je in ieder geval nog intimiteit met hem of haar. Wij weten dat dit tijdelijk is en dat als er eenmaal een vaccin is we weer normaal kunnen leven.

  Deze vrouw had dat dus allemaal niet. Zij leefde helemaal alleen en dat niet alleen. Ze is ook nog eens al die tijd ongesteld. Ik heb als man geen idee hoe het is om ongesteld te zijn en heb dus op Google gezocht wat het inhoudt. Je verliest niet alleen bloed, je transpireert en je lichaamstemperatuur wordt minder. Je heb last van diarree, hoofdpijn, buikpijn, rugpijn. Om nog niet eens te beginnen over alle psychische gevolgen. Een week is dan al enorm lang. Moet je nagaan als je dit twaalf jaar hebt. Plus het feit dat je twaalf jaar geen liefde en aandacht van mensen krijgt. En dan nog wel het ergste. Dat je als gelovige al twaalf jaar lang zonder God leeft. Hoe verschrikkelijk eenzaam zal ze zijn. Ik denk dat deze vrouw dierlijk overleefde. En als je probeert te overleven dan geniet je dus niet en doe je een of meerdere van de volgende dingen. Compenseren, verstoppen en onderwerpen. Oftewel vechten, vluchten en bevriezen.

  Deze vrouw vecht door al haar geld uit te geven aan dokters. Niet dat dit iets helpt, want ze werd er alleen maar slechter van. Ze werd letterlijk en figuurlijk helemaal uitgekleed. Ze vlucht, want ze leeft 12 jaar lang eenzaam en alleen in volledige afzondering.

  Maar dan hoort ze over Jezus en kan niet wachten om naar Hem toe te gaan. Ze ziet Jezus als haar laatste redmiddel. Maar heeft ook alle vertrouwen in dat Hij haar beter kan maken. In alle anonimiteit gaat ze naar Jezus toe, want ze wil alleen maar even Zijn bovenkleed aanraken. Maar Jezus werd gevolgd door een grote groep mensen en de discipelen stonden om Jezus heen als een persoonlijke lijfwacht. Mensen drongen zich Jezus aan. Moet je nagaan hoeveel geloof de vrouw had en hoe groot haar wilskracht was. Want ze moest en zou genezen worden. Maar als je twaalf jaar lang in eenzaamheid, afzondering en met een zwak en uitgemergeld lichaam leeft dan zal je vast een aantal stemmen in je hoofd horen. Ze is nog steeds onrein. Haar zelfbeeld zal gezegd hebben ‘je kan het niet’, maar mensbeeld zal gezegd hebben ‘het lukt je niet’ en haar Godsbeeld zal gezegd hebben ‘je mag het niet’. Dit is het grote gevaar van leven volgens je overtuigingen. Stop daarom met al je negatieve overtuigingen en geloof in jezelf. Net zoals deze vrouw. Want zij staat boven haar overtuigingen en gaat op Jezus af.

  Dan raakt ze Hem aan. Ze geneest direct en Jezus merkt het gelijk. Jezus vraagt ‘wie heeft Mij aangeraakt?’ Ik geloof dat die discipelen dan gelijk helemaal gek werden. Hoe bedoel je ‘wie heeft Mij aangeraakt?’ Kijk om je heen man. Iedereen raakt je aan. Maar Jezus wilde weten wie Hem vol geloof heeft aangeraakt. Zij schrikt en valt gelijk in oude gewoonte door zich te verstoppen. Ze denkt ‘shit, ik heb die heilige man onrein gemaakt! Ooh nee! Ik heb de Zoon van God onrein gemaakt.’

  Maar lieve mensen, Jezus is niet onrein te krijgen. Ze maakt Jezus ritueel onrein, maar Jezus staat boven alle reinheidswetten. Jezus liefde, ontferming en macht zijn zo groot dat het aanraken van iets of iemand die onrein is weer rein wordt. Dat gebeurd meerdere keren in de bijbel. Wanneer Jezus een dode of een melaatse aanraakt. In tegenstelling tot de overtuigingen van de bloedvloeiende vrouw is Jezus niet boos op haar, maar trots. In een andere vertaling staat er dat Hij haar dochter noemt. En Hij zegt ‘je geloof heeft je gered’. Niet je valse overtuigingen redden je. Die werken je alleen maar tegen. Het enige wat je kan redden is je geloof.

  Voor ik ga afronden wil ik je nog dit zeggen. Het kan zijn dat je christelijk bent opgevoed en dat je al jaren niks meer doet met je geloof. Het kan zijn dat je je eenzaam voelt. Ook kan het zo zijn dat je door je overtuigingen gelooft dat je niet goed genoeg bent. Ik herken me daar zeker in. Dit verhaal heeft er voor mij voor gezorgd dat mijn existentiële eenzaamheid verdween. Want er zijn ook perioden in mijn leven geweest dat ik minder met mijn geloof deed dan ik achteraf wilde. En ook zijn er momenten geweest dat ik me niet goed genoeg voelde om bij God en bij mensen in de buurt te komen. Ik voelde me als die bloedvloeiende vrouw. En voel jij je ook wel eens als die bloedvloeiende vrouw, dan wil ik je een ding aanbevelen. Doe als die bloedvloeiende vrouw en ga naar Jezus toe. Jezus is namelijk het antwoord op je levensvragen en hij houdt heel erg veel van je. Jezus noemt je Zijn zoon of Zijn dochter en Jezus is trots op je. Hoe erg je het ook verpest hebt, hoe eenzaam je je ook voelt en hoe ver je ook bij God af staat. Jezus houdt van jou!

  3
  30
 2. Misselijk worden van Roos zegt:

  Last van misselijkheid, dan weet oma raadt. Misselijkheid kan erg veel verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat je teveel gegeten of gedronken hebt, maar de oorzaak kan ook liggen bij een maag-/darminfectie. Ook reisziekte is een veelvoorkomende oorzaak van misselijkheid. Misselijk zijn is een reactie van de hersenen op een probleem met de maag of de inhoud van de maag.

  Wanneer je misselijk bent kun je gaan braken: je lichaam wil af van de inhoud van de maag. Soms is dit terecht (bedorven voedsel), maar soms ook niet (reisziekte). Misselijkheid is erg vervelend, maar gelukkig ook vrij onschuldig. Oma weet raadt met misselijkheid. Lees hieronder over de beste tips van oma tegen misselijkheid.
  Doe rustig aan

  Wanneer je misselijk bent, is het verstandig om het even rustig aan te doen. Door veel te bewegen kan de misselijkheid juist erger worden. Geef het lichaam de tijd om tot rust te komen. Het is bij misselijkheid vooral belangrijk om rustig te ademen. Ga waar mogelijk even op je rug liggen en leg je handen op de buik. Adem rustig in en uit. Met een rustige, gecontroleerde ademhaling wordt de misselijkheid vaak al een stuk minder.
  Wat is de oorzaak?

  Om misselijkheid tegen te gaan is het vooral belangrijk om erachter te komen waar de misselijkheid vandaan komt. Door de oorzaak te achterhalen kan je misselijkheid in de toekomst ook voorkomen. Wordt de misselijkheid door bijvoorbeeld autorijden veroorzaakt, dan is het verstandig om even te stoppen met rijden. Rij je niet zelf, doe dan een raampje open en kijk naar buiten en staar ver weg. Zoek bij voorkeur een punt op de horizon. Bij wagenziekte zijn je hersenen in de war door de snelheid en de beweging van de auto. Door goed naar buiten te kijken kunnen je hersenen de bewegingen associëren met wat het ziet en wordt de misselijkheid vaak minder.
  Cola

  Wordt de misselijkheid veroorzaakt door iets dat je gegeten of gedronken hebt, dan is het moeilijker om er vanaf te komen. Het is nu vooral belangrijk dat de maag en darmen weer tot rust komen. Soms is het voldoende om iets kleins te eten. Eet bijvoorbeeld een sneetje brood. Het helpt meestal ook goed om cola zonder prik te drinken. Cola brengt de maag tot rust. Cola op kamertemperatuur werkt beter dan cola uit de koelkast. Ook melk kan de maag tot rust brengen. Tenslotte werkt ook een stukje gember bij veel mensen goed tegen de misselijkheid.

  De beste resultaten behaal je met speciale middelen tegen misselijkheid. Heb je vaak last van reisziekte, maak dan gebruik van de reistabletten van Primatour. Neem de tabletten in voordat je gaat reizen. Ben je eenmaal misselijk, dan ben je meestal al te laat.
  Rennie

  Misselijkheid gaat vaak gepaard met oprispingen en brandend maagzuur. Om het maagzuur te neutraliseren kun je Renniekauwtabletten innemen. De kauwtabletten van Rennie zetten overtollig maagzuur om in water, waardoor de misselijkheid al snel minder wordt. Voorkom de productie van overtollig maagzuur daarnaast met de tabletten van Losecosan. Eén tablet per dag beschermt je 24 uur lang tegen een te grote maagzuurproductie. Hierdoor wordt ook misselijkheid vaak een stuk minder.

  1
  11
 3. Rob zegt:

  Als je de boodschap van God misbruikt om de site van Roddelpraat te ontregelen ben je denk ik op het verkeerde pad terechtgekomen. 10 weesgegroetjes en niet meer doen ! Er zal anders een ramp over jou uitgestort worden.

  9
  0
 4. Waarheid als een koe zegt:

  Ken je dat gevoel dat je ergens heel erg lang naar uitkijkt. Dat je uitkijkt naar kerst of je verjaardag. Omdat je weet dat je dan weer wat familie ziet of cadeaus krijgt. Dat je lekker gaat eten samen. Je hebt van die mensen die in de zomer al aftellen naar kerst. Dit voorjaar keek ik zelf heel erg uit naar mooi weer, dat je lekker de zon kunt chillen. Lekker in de tuin liggen met een koud drankje en een goed boek. Daar verlangde ik naar na die zonnige periode in 2020. Maar het was dit jaar nou niet echt een goede lente of een goede zomer. Ja het was twee weken erg warm weer, maar die weken heb ik alleen maar achter mijn laptop gezeten en was ik met school bezig, ja bummer. Op een gegeven moment dacht ik dat er dit jaar geen zon voor mij zou zijn.

  Je kunt ook uitkijken naar iets ongrijpbaars. Dat je ergens naar uitkijkt, maar niet helemaal weet wat het is. Als tiener dacht ik dat als ik een twintiger zou zijn dat mijn leven dan echt geweldig zou zijn. Ik had dan een idee van hoe de komende jaren eruit zouden zien. Telkens een te groot idee, dat ik eigenlijk heel vaak teleurgesteld raakte. Totdat ik besloot om jongerenwerker in de kerk te willen worden. Toen maakte ik alleen maar keuzes om dichter bij die droom te komen. Iedere stap die ik zette moest passen binnen mijn missie om niet alleen de functie te krijgen, maar ook om de persoon te worden waarvan ik dacht dat ik die moest zijn.

  Dat was een lange en zware weg. Met heel veel ups en ook met een aantal downs. Soms had ik wel eens het gevoel dat God niet wilde dat ik in de kerk ging werken. Maar het was mijn droombaan dus ik bleef standvastig en gaf niet op. Het leven bestaat uit elke dag keuzes maken, discipline en volharding. Ook door heel vaak nee te zeggen tegen dingen in je leven die niet passen bij de lange termijn visie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een feest in het weekend. Maar ook kiezen voor het lezen van een goed boek. Of kiezen voor Netflixen en series kijken voor je gaat slapen of dat je een gaat investeren in jezelf en in je toekomst.

  Nu ben ik jongerenwerker en het is niet altijd zoals ik had verwacht of gehoopt. Maar heel veel dingen in mijn werk maken mijn leven echt leuker. Het persoonlijke contact en zien dat er iets groeit is echt de moeite waard om mee te maken. Maar zoals ik zei ik kwam niet zomaar bij deze functie terecht. Het was heel lang en heel veel twijfelen en niet meer geloven in een goed einde.

  Iemand die ook veel twijfelde en op een gegeven moment niet meer geloofde was Zacharias. Hij is één van de personen die centraal staat in het 1e hoofdstuk van het Bijbelboek Lucas. Dit jaar met kerst en advent lezen we het verhaal van Lucas. Ik zal Zacharias even kort introduceren. Zacharias was een oude priester. Die maar geen kinderen kon krijgen met zijn vrouw Elisabeth. Ze waren oud en hadden de moed en de hoop opgegeven dat ze ooit nog kinderen zouden krijgen. Terwijl ze het echt heel graag wilden. Joden geloven namelijk dat er een messias of een verlosser zou komen en het zou een hele eer zijn als jij de vader of moeder mag zijn van dat kind. Joden zijn ook echt heel erg eergevoelig. Wij christenen geloven trouwens dat die Messias en Verlosser al gekomen is. Dat is precies de reden dat we Kerst vieren. Want met Kerst vieren we de geboorte van Jezus.

  Zacharias en Elisabeth leefden erg goed en waren goede joden. Ze leefden voor God en deden elke dag wat het beste was om te doen. Maar ze kregen maar niet wat ze het allerliefste wilden. Ze zullen vast heel veel gebeden hebben, veel gehoopt en gesmeekt hebben, want ze verlangden zo erg naar het mogen ontvangen van een kind. Hun leven was waarschijnlijk enorm frustrerend. Doordat ze maar niet kwamen waar ze wilden zijn en dat juist hun lichaam ze daarin tegenhield. Dat zal waarschijnlijk niet te verwerken zijn.

  Jij kunt dat gevoel misschien ook wel herkennen. Dat je iets zo graag wil, maar het lukt je maar niet om het te krijgen. Dat het je mentaal of fysiek niet lukt. Dat je denkt niet sterk of slim genoeg te zijn. Dat je denkt dat je je doelen veel kleiner moet maken, zodat je niet teleurgesteld wordt om niet te krijgen wat je eigenlijk wil. Dat je hoopt, bidt, of in gedachten smeekt aan God of wie dan ook maar luisteren wil om datgene waar je zo om verlangt.

  Ik geloof dat als je iets heel graag wil dat je dan bewuste keuzes maakt om elke dag een stapje dichter bij je doel te komen. Ook geloof ik dat het leven ervoor zorgt dat de keuzes en de mogelijkheden veel meer voor de hand liggen als je ergens heel erg in geloofd. Je mind is een magneet en wat je wil krijg je ook. Als je de focus legt op bepaalde problemen dan zul je die problemen ook aantrekken. Als jij zegt dat je iets niet kunt dan gaat het je niet lukken. Als je droomt van een bepaalde functie, zoals ik deed, dan komen de mogelijkheden om die persoon te worden die je moet zijn steeds vaker terug.

  In mijn geval kwamen er bestuursfuncties, vrijwilligerswerk en bijbanen op mijn pad die ervoor zorgden dat ik kwaliteiten of eigenschappen aanleerde die ik moest ontwikkelen om de persoon te worden die ik nu ben. In de kerk waar ik opgroeide merkten we dat er heel veel jongeren bij de kerk van de radar verdwenen. Daarom organiseerden we activiteiten, bijeenkomsten en bijbelstudie om te voldoen aan de behoeften van die van de radar verdwijnende jongeren. Alles wat ik daar geleerd heb kan ik nu inzetten als jongerenwerker.

  Laat ik een ander voorbeeld geven. Stel je wil heel graag, ik noem maar wat, brandweerman worden. Maar je zit nog op de middelbare school. Dan kan je officieel nog niet van zo’n paal naar beneden glijden en op zo’n wagen rijden naar een brandend huis. Wat je wel kan doen is stappen zetten in de richting van wat je hoopt of waar je van droomt. Boeken lezen, films kijken of je inschrijven bij de jeugdbrandweer.

  Het komt je allemaal niet aanwaaien, dus je moet keuzes maken als je een stapje dichter bij je doel wil komen. In het geval van Zacharias en Elisabeth hoef ik je vast niet uit te leggen wat ze fysiek moesten doen om kinderen te krijgen. Waar ze waarschijnlijk al wel mee bezig waren was om bezig te zijn om een goede vader of moeder te zijn. Zo kan je je ook voorbereiden op het worden van vader of moeder. Maar helaas voor Zacharias en Elisabeth lukte het hun niet om zwanger te raken en op een gegeven moment hadden ze het maar opgegeven.

  Zacharias was dus een priester en hij mocht het reukoffer brengen. Dat is een offer ter verzoening met God. Dat offer bracht de dienstdoende priester namens het volk en dat deed hij op een plek waarvan ze toen dachten dat het, het dichtst bij God was. Die plek waar Zacharias dat offer deed was een plek waar je niet zomaar komt. Er moest geloot worden onder de priesters om te kijken wie er naar die plek mocht. In dit geval “won” Zacharias. Maar toen hij daar was en dat offer deed. Vlak bij God, toen verscheen er een engel. Die engel vertelde Zacharias dat zijn gebeden verhoord werden, want hij zou vader worden van een zoon. Die zoon zou weer heel belangrijk worden voor Jezus, die ook nog geboren moest worden. Zacharias zou namelijk vader worden van niemand minder dan Johannes de Doper. Dat was nogal iets, maar Zacharias geloofde niet meer, in ieder geval niet meer dat hij vader zou worden. Dus dat vertelde hij ook tegen die engel. Sorry meneer de engel, maar ik geloof er helemaal geen snars van. Dus bewijs het maar.

  Zo zie je maar dat zelfs de rechtvaardigste priester die heel dicht bij God staat nog kan twijfelen. Je zou het bijna niet geloven. Wat alleen wel vervelend voor Zacharias was dat hij daarna pas weer kon praten toen het kindje geboren was. Dat was de straf die hij kreeg. Negen maanden niets kunnen zeggen. Hij kreeg een krijtbord met krijtjes waar hij op kon schrijven als hij iets wilde zeggen. Want gebarentaal was nog niet aan de orde.

  Wat ik leer uit dit verhaal is het volgende.

  1. Houd hoop

  Want een leven zonder hoop, is een hopeloos leven. Je droom kan nog steeds uitkomen. Hoe oud je ook bent. Hoe vaak je ook bent afgewezen. Hoe vaak je ook bent teleurgesteld. Je overtuigingen kunnen je op de been houden en er is niets sterkers dan hoop. Houd daarom hoop, want als je hoop houdt dan zorgt dat voor actieve houding in je lichaam. Wat weer zorgt voor volharding en discipline. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die op latere leeftijd pas kregen waar ze van droomden. De lijst is eindeloos. Ken je J.K. Rowling? De schrijfster van de Harry Potter boeken. Zij was ook enorm vaak afgewezen. Uitgeverijen vonden haar boeken niet goed genoeg. Nu is ze een van de best verkopende schrijfsters aller tijden.

  2. Hoe dichter je bij God bent hoe dichter je bij je droom komt.

  Zacharias kreeg pas waar hij van droomde toen hij vlak bij God was. Ik geloof dat geloof je verder helpt en verder brengt in het leven. Daarom is het goed om niet alleen in je kwaliteiten en eigenschappen, maar ook in je geloofsleven te investeren. Door een relatie met God aan te gaan, door met God in gesprek te gaan. Door gebed en door het lezen van de bijbel. De bijbel helpt je namelijk om op Jezus te lijken en ik geloof dat je wordt wat je leest. Daarom kan ik echt aanbevelen om de bijbel of Bijbelse boeken te lezen. Dit zodat je wordt zoals Jezus.

  3. Ongeloof verstomd

  Niet alleen ongeloof in God, maar ook in jezelf. Het kan je een gevoel van verslagenheid geven. Geloof zorgt namelijk voor houvast, perspectief. Zonder geloof en zonder vertrouwen is het heel moeilijk om te groeien en om hoop te hebben in een betere toekomst. Daarom is het goed om voor je te houden wat je geloof voor je betekent in tijden van voorspoed, maar ook in tijden van tegenstand, teleurstelling en afwijzing. Of zoals ik het noem in tijden van leegtes.

  Er komt een moment in je leven dat je zoekt naar wat het leven voor jou betekent. Of dat je niet weet waar je aan toe bent, wat je wil of juist het tegenovergestelde. Dat het leven ineens heel duidelijk voor je wordt. Er zijn een aantal dingen belangrijk om te onthouden. Allereerst het is nooit te laat om te starten met het najagen van je dromen en het beste moment om te starten is nu. Ook heb jij kwaliteiten en eigenschappen die je kunnen helpen om dichter bij het behalen van je dromen en doelen te komen. Het leven zal je geven waar je naar zoekt, zolang jij maar de focus op het juiste houdt gericht. Het juiste kan zijn je dromen en doelen, maar ook op waar je plezier uit haalt. Dit noemen we de wet van de aantrekkingskracht. Dat is ook de reden dat je heel vaak de auto ziet rijden die je zelf net gekocht hebt en dat er heel veel wespen zijn in de zomer als je bang bent om geprikt te worden.

  Ik hoop dat het verhaal van Zacharias je hoop en perspectief biedt en je troost. Dat je weet dat je dromen realiteit kunnen worden. Ook als je er zelf niet meer in geloofd. Voor nu wens ik je heel veel succes met het behalen van je dromen en doelen. Dat je er plezier mag beleven aan de weg die je gaat om daar te komen. En nieuwe dromen mag hebben, wanneer je vorige is gehaald

  1
  11
 5. Wetenschappelijk bewezen zegt:

  1823
  Volgens een aantal wetenschappers hebben de bijbelse tien plagen in Egyptewel degelijk plaatsgevonden, maar waren het gevolgen van natuurrampen. National Geographic Channel zendt hierover binnenkort een documentaire uit.
  Volgens het Oude Testament bracht God zo’n 3000 jaar geleden verschillende plagen over Egypte. Dit om de Egyptenaren te straffen voor hun slechte behandeling van de Israëlieten en voor het feit dat het Joodse volk geen toestemming kreeg het land onder leiding van Mozes te verlaten.

  Archeologen zijn het er inmiddels over eens dat de tien plagen van Egypte zich voordeden in Pi-Ramses, een stad uit de oudheid aan de rand van de Nijl. De stad was de hoofdstad van het Egyptische rijk tijdens de regeerperiode van farao Ramses II (1279- 1213 v.Chr). De stad blijkt 3.000 jaar geleden plotseling te zijn verlaten, wat volgens de onderzoekers toe te schrijven is aan de plagen die optraden. Wetenschappers zeggen nu aan de hand van bodemonderzoek dat die plagen werden veroorzaakt door een plotselinge klimaatverandering en een vulkaanuitbarsting.

  Klimaatverandering

  De eerste plagen zouden voortgekomen zijn uit het droge klimaat, waardoor de Nijl een stromende modderrivier werd. Die klimaatverandering kunnen onderzoekers onder meer afleiden door bestudering van zogenaamde stalagmieten (druipsteenpilaren). Volgens de onderzoekers ontstond er drieduizend jaar geleden, net na de regeerperiode van Ramses II, ineens een droog klimaat.

  Als gevolg van een droge Nijl zouden er vervolgens giftige algen in de Nijl zijn ontstaan. Zodra die algen stierven, kleurde het water rood (plaag één). Bovendien zouden door die giftige algen de kikkers de Nijl verlaten. Vanwege de stress die dat veroorzaakte zouden de kikkers sneller volwassen worden, waardoor deze op het land een epidemie veroorzaakten (plaag twee). Omdat ze niet konden overleven op land, stierven ze snel, waardoor insecten als muggen en luizen niets meer van ze te vrezen hadden en zich naar hartenlust konden vermenigvuldigen. (plaag drie en vier). Door deze insectenplagen zouden verschillende ziektes zoals malaria, hun intrede hebben gedaan, wat ziek vee (plaag vijf) en zweren (plaag zes) veroorzaakte.

  De plagen hierna werden volgens de onderzoekers veroorzaakt door de uitbarsting van de Thera-vulkaan. Doordat het as van die vulkaan boven Egypte in botsing kwam met onweersbuien, kwam de hagel met bakken uit de hemel (plaag 7). Ook ontstond er daardoor een vochtig klimaat wat ideaal was voor sprinkhanen die zich snel vermenigvuldigden (plaag 8). Daarnaast zorgden de asdeeltjes ervoor dat de zon de aarde minder goede bereikte, waardoor het donkerder werd (plaag 9). De tiende plaag zou zijn veroorzaakt door een schimmel in het graan. Volgens de Egyptische traditie mocht het oudste kind van het gezin altijd als eerste van het graan eten, waardoor alle eerstgeborenen stierven (plaag 10)

  0
  6
 6. Ali B. (Achternaam bij de redactie bekend) zegt:

  Pleur op Rik met je kaulo spam ga lekker je ma beffen of zo.

  9
  0
 7. Shirma the Dutch Lizzo zegt:

  Ik hoop dat die omroep snel komt. Ik hoop ook dat er een echte moderator kan worden aangetrokken voor deze website. De lol is er al bij veel mensen af aan het gaan.

  10
  0
 8. Wat steden met een E zegt:

  Eagum (Regio Leeuwarden en Sneek)
  Earnewald (Regio Leeuwarden en Sneek)
  Easterein (Regio Noord-West Friesland en Waddeneilanden)
  Easterlittens (Regio Noord-West Friesland en Waddeneilanden)
  Eastermar (Regio Leeuwarden en Sneek)
  Easterwierrum (Regio Noord-West Friesland en Waddeneilanden)
  Echt (Regio Sittard-Geleen)
  Echteld (Regio De Betuwe)
  Echten (Regio Emmen en Meppel)
  Echten (Regio Leeuwarden en Sneek)
  Echtenerbrug (Regio Leeuwarden en Sneek)
  Eck en Wiel (Regio De Betuwe)
  Eckelrade (Regio Maastricht)
  Edam (Regio Zaanstad en Purmerend)
  Ede (Regio Barneveld en Wageningen)
  Ederveen (Regio Barneveld en Wageningen)
  Ee (Regio Noord-West Friesland en Waddeneilanden)
  Eede (Regio Zeeland)
  Eefde (Regio Achterhoek)
  Eelde (Regio Assen)
  Eelderwolde (Regio Assen)
  Eemdijk (Regio Loosdrechtse- en Vinkeveense plassen)
  Eemnes (Regio Loosdrechtse- en Vinkeveense plassen)
  Eemshaven (Regio Noord-Oost Groningen)
  Een (Regio Assen)
  Een West (Regio Assen)
  Eenrum (Regio Groningen)
  Eenum (Regio Noord-Oost Groningen)
  Eerbeek (Regio Apeldoorn en Doetinchem)
  Eersel (Regio Zuid-Brabant)
  Eerste Exloërmond (Regio Assen)
  Ees (Regio Assen)
  Eesergroen (Regio Assen)
  Eeserveen (Regio Assen)
  Eesterga (Regio Leeuwarden en Sneek)
  Eesveen (Regio Zwolle)
  Eethen (Regio Oosterhout en Waalwijk)
  Eext (Regio Assen)
  Eexterveen (Regio Assen)
  Eexterveensche kanaal (Regio Assen)
  Eexterzandvoort (Regio Assen)
  Egchel (Regio Weert-Roermond)
  Egmond a/d Hoef (Regio Alkmaar)
  Egmond aan Den Hoef (Regio Alkmaar)
  Egmond aan Zee (Regio Alkmaar)
  Egmond-Binnen (Regio Alkmaar)
  Eibergen (Regio Achterhoek)
  Eijsden (Regio Maastricht)
  Eindhoven (Regio Eindhoven)
  Einighausen (Regio Sittard-Geleen)
  Ekehaar (Regio Assen)
  Elahuizen (Regio Noord-West Friesland en Waddeneilanden)
  Elburg (Regio Harderwijk en Epe)
  Eldersloo (Regio Assen)
  Eleveld (Regio Assen)
  Elim (Regio Emmen en Meppel)
  Elkenrade (Regio Maastricht)
  Ell (Regio Weert-Roermond)
  Ellecom (Regio Arnhem)
  Ellemeet (Regio Zeeland)
  Ellertshaar (Regio Assen)
  Ellewoutsdijk (Regio Zeeland)
  Elp (Regio Assen)
  Elsendorp (Regio Oost-Brabant)
  Elshout (Regio Den Bosch)

  0
  6

Reacties zijn gesloten.