Catherine Keyl (98): Stop de mannencode!

Catherine-Keyl

De laatste keer dat ik keek was ik gewoon nog een man. Wat zeg ik: ik (Jan) ben gewoon een enorme cliché man. Ik hou van bier, borsten en BBQ. Gek op voetbal kijken, machogedrag en foute grappen. En nu hoor ik dat ik moet stoppen met de “mannencode”. Nou, ik ken heel veel codes, maar van een mannencode heb ik nog nooit gehoord. Ermee stoppen zou wel misbruik als bij The Voice voorkomen.

Catherine Keyl weet blijkbaar dat die er wel is, die code. “Ik denk dat er alleen maar iets verandert als mannen elkaar op dat gedrag aanspreken. Zolang iedereen het ontzettend macho vindt om veel vrouwen te versieren, ook als je een hoge positie hebt, dan zal het zo blijven. Mannen vinden het toch wel wat hebben als een andere man vrouwen versiert, op wat voor manier dan ook.”

Uhm. Er is sprake van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice. Van aanranding van minderjarige meisjes en mogelijk zelfs verkrachting. En nu moet ik andere mannen aanspreken als ze een vrouw proberen te versieren? Wat heeft dat er in vredesnaam mee te maken? Als ik iemand een meisje van 14 over haar billen zie aaien zeg ik er wat van. Als ik merk dat iemand een grietje aan het aanranden is grijp ik in. En bij verkrachting sloop ik hem en als het om een slachtoffer gaat die ik goed ken maak ik hem af. Maar dat is toch iets anders dan een vrouw proberen te versieren? Als dat niet meer mag hoe komen mannen dan aan vrouwen en vrouwen aan mannen? Waarom kan het nou nooit eens normaal in dit land. Je moet hoofd- en bijzaken scheiden. Het kaft van het koren. Godskolere.