Relletjes

Britt Dekker had heel erg ruzie met Johnny de Mol

johnny-de-mol-britt-dekker

Bij een uitzending van Dit Was Het Nieuws was onze paardenvriendin te gast. Ze vertelde hier over het feit dat ze een aantal jaar geleden heel erg ruzie met Johhny de Mol kreeg tijdens opnames voor het programma Waar Is De Mol.

Voor het programma Waar Is De Mol mag een BN’ertje naar een zelfgekozen bestemming in het buitenland vertrekken met Johnny als presentator. Volgens Britt, die in 2019 mee deed aan het programma is dat niet helemaal conform de waarheid. Tijdens Dit Was Het Nieuws klapt Britt hierover uit de school.

‘Weet je wat jij leuk vindt? Tsjernobyl!’

Peter Pannenkoek zit ook aan tafel en maakt eerst nog een grapje: “Dat programma waar je mag kiezen ‘waar wil ik ter wereld naartoe als vakantie?’, ben jij naar de kerncentrale…?” Britt legt hierover uit: “Het gaat inderdaad zo: je mag je favoriete land kiezen en ik wilde heel graag naar Zuid-Afrika. Toen zeiden ze: ‘Dat mag niet’, dus toen zei ik: ‘Ja, maar het format is toch dat je ergens naartoe gaat wat je leuk vindt?’ Toen gooide ik Curacao op, maar dat mocht ook niet.”

So far mocht ze dus niet kiezen waar ze naartoe op vakantie wilde. Gelukkig kwam het programma met een andere oplossing. Britt vervolgt: “Toen ging ik door met Madagascar, maar toen zeiden ze: ‘Nee.’ Toen hing ik op en toen belden ze terug en ze zeiden: ‘Weet je wat jij leuk vindt? Tsjernobyl!’ Ik weet nog waar ik stond. Ik zei: ‘Tsjernobyl? Dat vind ik helemaal niet leuk!’ ‘Jawel.’ Ik zei: ‘Hoezo kom je op Tsjernobyl?’ ‘Ja, daar heb je allemaal zieke dieren die overal rondlopen.’”

Johnny was boos op Britt

Maargoed, Britt is toch op reis geweest naar Tsjernobyl met Johnny de Mol. Bij Dit Was Het Nieuws wordt ook aan haar gevraagd of ze het leuk had gevonden. Ze geeft aan het op zich wel leuk te hebben gevonden totdat ze ruzie kreeg met Johnny de Mol.

In tegenstelling tot Britt wilde Johnny namelijk steeds dieper het stralingsgebied in, omdat dat leuke tv zou opleveren. “Het was leuk totdat we richting die kerncentrale gingen. Johnny wilde steeds verder en het metertje ging steeds harder af en ik wilde gewoon terug.”

De fanshop van Tsjernobyl

Waar het onderwerp nog geprobeerd ingestoken te worden als iets wat mooi is voor de maatschappij, omdat het troostrijk is nu we in een periode zitten waarin een kernramp dreigt, komt Britt om de hoek met: “ik denk heel erg aan die mensen van de fanshop.”

De afsluitende woorden van Britt zijn ook gelijk rake woorden, want één ding ging haar wel te ver: “In het begin dacht ik echt: ‘ik heb geen kanker over voor een Talpa-programma.”

Watch on YouTube

Nog geen reacties