BNNVARA: Fidan Ekiz moet oprotten

fidan-ekiz

Fidan Ekiz en Renze Klamer moeten wieberen bij De Vooravond. Pulpomroep BNNVARA dumpt het duo opdat het programma ‘urgenter’ kan worden.

Nu keek u waarschijnlijk -net als wij- nooit naar dat verschrikkelijke programma, maar bizar is het wel. Chef content Gert-Jan Hox van BNNVARA geeft de volgende reden voor het vertrek: “Zij zijn als duo met in elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven. Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken.”

Soit. Kunnen we ons in vinden, al keken we nooit naar het programma en hebben we geen idee hoe laat het begint of waar we het kunnen bekijken. Wat ons opvalt is dat er al twee opvolgers zijn gevonden. Niemand minder dan Sophie Hilbrand en Khalid Kasem nemen het stokje over. Die eerste kent u waarschijnlijk van het feit dat ze al 50 jaar op televisie is, maar Khalid, die in het dagelijks leven advocaat is, verdient wellicht een nadere introductie.

We citeren het AD:

“Het OM is van mening dat uit een versleuteld chatbericht kan worden opgemaakt dat advocaat Khalid Kasem in 2015 informatie uit een lopend strafonderzoek aan de organisatie van Ridouan Taghi heeft gelekt. Dat blijkt uit een proces-verbaal dat deze week aan het dossier van het liquidatieproces Marengo is toegevoegd en in bezit is van deze nieuwssite.”

Khalid (spreek uit: Khalid) is onderdeel van het advocatenbureautje dat Peter er de Vries enkele jaren geleden startte, en ook direct liet barsten toen Khalid werd gelinkt aan Taghi. En die knakker krijgt nu een dagelijkste talkshow bij de NPO. What’s next? Gaat Holleeder de revival van Te land, ter zee en in de lucht presenteren? Geven we een Michael Panhuis een zondagse talkshow over sport?