België spuugt op Jan Jaap van der Hazenlip

Waarin een klein land nog veel kleiner kan zijn. Bij ons trekt de zure politiek correcte wind al door alles en iedereen heen, maar bij onze zuiderburen is het nog een stapje erger. Daar mag je zelfs in een satirisch programma geen grappen maken wegens helemaal niet leuk, lief en aardig. De overheid bemoeit zich er zelfs mee. Jan Jaap van der Wal maakte een opmerking over een Somalische zwarte poetsvrouw. En dat mag natuurlijk niet, want vrouw en zwart. “Nu hebben ze een topvrouw diep geraakt, ook in haar arbeidsfierheid. Dit is er ver over. Schandelijk, dat woord is hier op zijn plaats.”

Dat zijn de woorden van de Vlaamse minister-president Jan Jambon. Iemand een topvrouw noemen geeft al jeuk, maar een grapje schandelijk noemen is al helemaal om te huilen. Van der Wal zegt in de aflevering dat de oude machtige mannen de vergaderzaal verlaten om plaats te maken voor een zwarte vrouw die komt poetsen. Een grapje, de vrouw is gewoon in dienst bij de Vlaamse overheid en poetst alleen thuis.

Van der Hazenlip reageeert

“In de monoloog bespreken we op een humoristische manier beelden uit de actualiteit. We geven er satirische commentaar bij en baseren ons op wat we zien. Beelden liegen niet, maar ze tonen inderdaad niet altijd de hele waarheid en dat is hier zeker het geval.” Dat je humor moet uitleggen is al verschrikkelijk. Maar zoals normaal tegenwoordig gaat Jan Jaap gelijk door de knieën. Hij zou achteraf gezien de grap niet hebben gemaakt. “We begrijpen dat dit verkeerd is binnengekomen.”

Het bewuste fragment is intussen van YouTube verwijderd. Goh.

5 reacties op “België spuugt op Jan Jaap van der Hazenlip

 1. Om te kotsen zegt:

  Echt weer om te huilen dit en tegelijkertijd om te kotsen!
  Het smerige politiek-correcte-anti-humor-deugnieten-beleid maakt meer kapot dan dat het lief is.
  Al deze woke figuren en cancel mongolen kunnen lekker de tering krijgen.

  0
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.