Uit eerste hand

Beau van Erven Dorens misdraagt zich in een restaurant

Beau van Erven Dorens misdraagt zich in een restaurant

Beau van Erven Dorens misdraagt zich in een restaurant. Hij vertelt over de gebeurtenissen in zijn column voor het AD. Het gaat over een middagje uit zijn studententijd en de lezers zijn er niet over te spreken.

Voor een kerstlunch ging Beau van Erven Dorens in zijn studententijd met vrienden naar een visrestaurant met een mediterraans concept. Niet dat het concept belangrijk is voor dit verhaal, maar Beau beschrijft het in zijn column. Wel was het een ‘naaiend duur’ concept. Prachtig omschreven, Beau. Bedankt.

In zijn column klaagt hij vervolgens gigantisch, omdat hij zich geërgerd heeft aan het concept. Ondanks de peperdure kaart moest hij namelijk zelf zijn bestek pakken. Wat een schande! “Ik hou niet van restaurants met een ‘concept'”, vervolgt hij.

Als onderdeel van het concept dragen de obers een hoed en een T-shirt met zogenaamd grappige tekst erop. De fantastische Beau heeft door hoe de ober zich erbij zou voelen: “Hij voelt zich er niet prettig bij, dat zie je meteen. Ik vind ’m zielig. Iemand heeft tegen hem gezegd: ’En dan pak je die strooien hoed en dan vertel je wat ze gaan eten.’ ‘Maar waarom dan?’ ‘Omdat eh… nou, dat is Spaans… doe dat nou maar gewoon.'”

Ook al heeft Beau medelijden met de ober, hij lacht hem toch nog samen met vrienden uit: “mijn vrienden en ik, we kijken elkaar aan en liggen in een deuk.” De lezers van zijn column kunnen dit natuurlijk niet waarderen en gaan in de comments flink los. Zo benoemd iemand hoe Beau en zijn vrienden zichzelf boven de ‘hardwerkende en in hun ogen dus minderwaardige’ ober hebben geplaatst in die situatie.

Iemand anders reageert: “Wat jammer dat jij en je ‘vrienden’ zo overduidelijk de ober uitlachen, ondanks dat je duidelijk is dat hij zich ook ongemakkelijk voelt. Niet erg hoogstaand, Beau van Erven Dorens. Dit had ik niet van je verwacht.” Zo is de teleurstelling en boosheid richting Beau goed voelbaar in de reacties. Ene Frans reageert ook: “Goedkoop Beau, een restaurant en hardwerkende obers die minimumloon verdienen afzeiken en zich niet kunnen verdedigen. Had jou toch wel hoger ingeschat.”

Hoe decadent kan je zijn? Als je het toch van iemand verwacht is het wel Beau van Erven Dorens, dus de teleurstelling is niet helemaal begrijpelijk als je het mij vraagt. Waarom hij er een column over zou schrijven weet ik ook niet. Je weet dat mensen dit slecht gaan ontvangen, maar hij had hoogstwaarschijnlijk gewoon echt niets anders te vertellen.

Nog geen reacties